Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

ASIO Time Usage overload problém

ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 02 dub 2010 16:27

Ahoj,
mám problém, kterej mě docela znemožňuje práci. Už se mi to stalo jednou, ale dočasně sem to vyřešil formátem... teď když se mi to stalo podruhý už bych rád přišel na to, v čem je zakopanej pes, než se pustím do dalšího formátovacího maratonu.

Jde o to, že po nahození projektu ve FL, mi začne CPU usage lítat v pravidelnejch, ca sekundovejch intervalech do overloadu, což se projeví pravidelnejma lupancema při přehrávání, který mě docela točej :) ... právě dnes se ten problém vrátil po tom, co sem do projektu hodil Amplitube, ale těžko říct, jestli je to směrodatná informace, jelikož mi to lupe i teď, když v projektu Amplitube nemám. Vážně nemám tušení s čím to může souviset.

Pro představu nahazuju nějaký screeny
Obrázek

Obrázek

V poslední době sem do stroje neinstaloval nic novýho, nejsem připojenej k internetu, OS WXP SP2, zvukárna ESI Juli@. Kdybyste někdo měl i tu nejmenší představu, čím to může být, byl bych vám sakra vděčen :)
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 02 dub 2010 18:28

Zkoušel sem spustit DPC latency checker a zkoušet nahazovat různý projekty.
Zjistil jsem, že to s asio time overloadama ve fl nemá nejspíš nic společnýho...

situace při oveloadech ve fl:
Obrázek

co je ale zajímavý, je fakt že latence vyletí nahoru po tom, co zavřu FL s lupajícím projektem :)
Obrázek

... ale po tom, co FL zase spustím se to uklidní
Obrázek


... další podstatná věc, je fakt, že se ty overloady nestávaj u každýho zdrojáku, nejspíš jen u některejch větších... může to nějak souviset s tím, že mám třeba málo RAMky? :)) ... pak by to asi ale nevyřešil formát, musí to být něco v sw ... sem z toho fakt makovej :) někdo nějaký nápad? :)
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 03 dub 2010 11:09

tak problém vyřešenej... bylo to vážne nedostatkem ramky... dnes ráno sem přihodil dalších pár gb a šlape to zase jak má... anyway, díky za pomoc :]
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 03 dub 2010 11:54

tak sem to pěkně zakřikl :)) ... stačí minimalizovat a zase znovu maximalizovat fl, a sem tam kde sem byl... už fakt nevím čím to může bejt :) akorát si tady vedu monolog ;)) ... nemáte pls aspoň nějakej tip na utilitku, co by mi byla schopná říct, kterej proces ty špičky způsobuje? task manager je sice pěkná věc, ale obnovuje se to po sekundě a to je mi na prd...
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod jusuf » 03 dub 2010 22:17

Uživatelský avatar
jusuf
 
Příspěvky: 325
Registrován: 28. 5. 2009
Bydliště: Michalovce

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 03 dub 2010 22:34

díky za odpověď... no zkoušel sem se mrknout na procesy skrz Sysinternals, a nenašel sem nic podezřelýho... je to fakt záhada :) vážně na to nemám nervy, už sem zformátoval systém :evil:
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod Jens Ludwig » 03 dub 2010 22:40

a nemůže ti tam haprovat nějakej HW???
Uživatelský avatar
Jens Ludwig
 
Příspěvky: 216
Registrován: 31. 10. 2007

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 04 dub 2010 03:26

jak to můžu zjistit? ... imo kdyby to bylo zplůsobený hw, tak ten problém přetrvá i po formátu
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod tomy45 » 04 dub 2010 08:57

Raz mi toto robil aj ableton a bolo to jednym free vst. Skus postupne nahadzovat vst, len removni dll-ku z vst adresara. Vylucovacia metoda :-) ja som to tak urobil a pomohlo to, bolo to vst
Uživatelský avatar
tomy45
 
Příspěvky: 2402
Registrován: 15. 10. 2008

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 04 dub 2010 13:52

tahle moznost je taky vyloucena, zjistil sem, ze se to stava i kdyz otevru uplne prazdnej projekt
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod Vuid » 04 dub 2010 16:03

Muze to byt HW. Zazil jsem to u jedny desky, ktera tohle delala (ve vetsim meritku, rusilo to i filmy!) - kdyz se pripojil originalni informacni panel k zakl. desce od Asus. Dotazy na Asus nepomohly, ale pomohlo odpojit ten panel, a bylo po problemu.
Tezko radit, bude to dlouhy hledani, ja bych se pohrabal v BIOS (kdyz Process explorer nepomuze). Nejdriv default, pak postupne vypinat co se da. Odpojit od pc vsechny zarizeni jsi jiste zkusil.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 04 dub 2010 17:54

jj, to sem zkousel...
jak uz sem rikal, pc uz je po formatu, protoze sem nutne potreboval na necem delat, takze mam doufam na par tydnu zase pokoj... jestli se ale ten problem vrati, coz je vic nez pravdepodobny, nejspis to uz prenecham nekomu, kdo rozumi pc vic nez ja, :)
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod CliffhAnger » 04 dub 2010 19:06

a defragmentujes pravidelne?....ono nekde sem cet na jednom foru, ze tam mel nekdo podobny problem ale v sonaru ze mu to switchovalo do off rezimu ikdyz nahodil treba jen jedno vst pak defragmentoval a byl klid (prej)...tvuj problem to asi nevyresi ale tak nahoda je blbec
CliffhAnger
 
Příspěvky: 97
Registrován: 18. 8. 2009

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod Vuid » 04 dub 2010 20:19

Defragmentace s tim asi nema co delat, pokud mas aspon trochu RAM. Ja nedefragmentuju skoro vubec.
Jeste me napadlo - nepouzivas nahodou bezdratovou klavesnici nebo mys? S tim byvaj problemy.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: ASIO Time Usage overload problém

Příspěvekod roocza » 04 dub 2010 23:05

jo mam bezdrátovou myš, :)) díky moc za tip ... teď mě napadá... nevim teda jestli to je nějaká souvislost, ale právě když mi se mi to takhle sekalo, tak v určitejch momentech myš přestala fungovat... resp. nejspíš fungovala, ale kurzor stál jakoby na místě, jen se měnil podle toho, na co jsem tou 'imaginární' myší zrovna najel :]
Uživatelský avatar
roocza
 
Příspěvky: 187
Registrován: 12. 7. 2008
Bydliště: Reykjavík


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+