Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Bude na tom fungovat hudební soft ?

Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod Todd » 30 říj 2009 19:05

V oblasti procesorů mam fakt mezery, potřeboval bych vědět jestli mi na 4 jádrovym procesoru (konkrétně : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68399) bude fungovat hudební soft (fl studio, cool edit pro atd. atd.) matou mě ty 4 jádra a 64 bit systém, abych si nekoupil pc a hudbu na něm dělat nemohl kvůli tomu že mi na tom procesoru nepoběží fl studio kvůli nějakýmu špatnýmu komponentu. Jestli by to běhalo ok, je tu ještě nějaký riziko, nebo věc na kterou bych si měl dávat bacha při koupi komponentu aby mi soft běžel ? třeba základní deska apod. co by mohla ovlivnit funkčnost softu ?
Todd
 
Příspěvky: 28
Registrován: 19. 10. 2009

Re: Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod kexik » 31 říj 2009 09:47

cool edit pro je VELMI zastarala haraburda a bude behat len na jednom jadre. fruity studio vo verzii 9 bude behat paradne, vo verzii 8 a menej bude behat mixak+jadro na jednom procaku a vsti na druhom, na treti a stvrty sa uz nedostane. co sa tyka komponentov kup si overenu zvukovu kartu s kvalitnymi ovladacmi, optimalne nie externu. zbytok nie je moc dolezity, i ked ultimativnejsie riesenie je kupit all intel pocitac, rozdiel v cene nie je velky
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod Todd » 31 říj 2009 16:59

kexik píše:cool edit pro je VELMI zastarala haraburda a bude behat len na jednom jadre. fruity studio vo verzii 9 bude behat paradne, vo verzii 8 a menej bude behat mixak+jadro na jednom procaku a vsti na druhom, na treti a stvrty sa uz nedostane. co sa tyka komponentov kup si overenu zvukovu kartu s kvalitnymi ovladacmi, optimalne nie externu. zbytok nie je moc dolezity, i ked ultimativnejsie riesenie je kupit all intel pocitac, rozdiel v cene nie je velky


ok, no ten cool edit pro mě zas tolik nemrzí, to neni problém, ale jsem rád že to nový flko pojede na 4 :) no kartu už mam, je to externí m-audio, jsem s ní celkem spokojenej. Myslíš jako pc sestavenej kompletně na intelu ? proč ?
Todd
 
Příspěvky: 28
Registrován: 19. 10. 2009

Re: Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod kexik » 31 říj 2009 17:19

preco intel je tazka otazka, argumenty su cca tri:
1. vyrobcovia audio hardveru, zvlast ti velki, odporucaju intel
2. objektivne funguju DAW programy rychlejsie na intel platforme, ked sa to porovna s cenovo podobnym amd, co bude najskor tym ze vyrobcovia sw optimalizuju vsetko na intel a nevyuzivaju ziadne amd instrukcie, ako to robia napriklad hry
3. intel lahsie uchladis, ak chces ultratichy pocitac, co chces
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod hombrefeo » 31 říj 2009 17:45

vicemene rekl kexik vse podstatne, jen bych doplnil, ze z intela udelas snadneji hackintosh...
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: Bude na tom fungovat hudební soft ?

Příspěvekod kexik » 31 říj 2009 18:31

aby som sa vyjadril uplne presne, ono to na tom AMD fungovat BUDE, o to nemusis mat strach. sam som 4 roky pouzival sempron 3100... len ti ponukam lepsi variant, to je vsetko
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+