Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod Ivo » 05 bře 2014 12:40

Už nějakou dobu se mi děje divná věc, když je počítač nečinný a je zapnutý Samplitude, za nějakou chvíli se objeví černé LCD, počítač běží, force restart a hlásí to jako důvod error Blue screen. Bez Samplitude s jakýmkoliv jiným programem no problem, vydrží do druhého dne atd. Včera dokonce po 10 minutách nahrávání crash. Ale když něco dělám v Samplitude tak nic

důvod je udajně zakodován v dmp souborech. Umí to někdo případně přečíst ? (než s tím vyrazím za zdejšími neochotnými techniky) http://www.savitamusic.com/mastering/1.dmp http://www.savitamusic.com/mastering/2.dmp atd

Jestli je z toho zjevné že se jedná o problém s RAM, grafikou apod

díky
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod monoque » 05 bře 2014 15:02

Grafika?! Co mas za typ? Neprehriva se? Toci se ji vetrak nebo je pasivni?

dxgkrnl.sys (direct x driver) + nvlddmkm.sys (nvidia win driver), ale je tam i dxgmms1.sys

Je v BIOSU normalni obraz? Bez chyb(tecky apod.)

Pokud neupdatejues os tak zkus tuhle zaplatu KB974431, reinstaluj direct x a zkus ruzne verze driveru pro grafiku(nekde doporucujou starsi, napr. z orig. CD, tak treba...)
monoque
 
Příspěvky: 571
Registrován: 4. 11. 2009

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod Ivo » 05 bře 2014 17:21

Díky ! Je tam NVDIA GForce GT 220. Win 7 a grafické drivery up to date. Na BIOS jsem zatím nekoukal
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod vitek_cz » 05 bře 2014 20:44

Co mam zkusenosti, tak se tyto problemy resi velmi spatne. Vetsinou Te ty dump soubory navedou, kde by mohl byt problem. A pak je nejlepsi zkusit vymenit grafiky a testovat jestli problem pretrva. Pak eliminovat hardware.
vitek_cz
 
Příspěvky: 26
Registrován: 14. 2. 2014

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod Ivo » 06 bře 2014 18:27

Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená, je tam nová a už to zdá se zase spolehlivě drží .. uff .. chválabohu ... Ale půjdu si po 2 letech přeinstalovat čistý systém a dát ssd systémový disk
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod monoque » 06 bře 2014 18:58

Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená, je tam nová a už to zdá se zase spolehlivě drží .. uff .. chválabohu ... Ale půjdu si po 2 letech přeinstalovat čistý systém a dát ssd systémový disk


:palec+:
monoque
 
Příspěvky: 571
Registrován: 4. 11. 2009

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod PELF » 06 bře 2014 20:00

Ivo píše:Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená

Ani se nedivím, jestli máš pořád počítač zavřený v té skříni. :wink:
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod Ivo » 07 bře 2014 09:02

Po ránu jsem nahlédl do studia a počítač se Samplitude stále v pohodě sítí, takže tím je myslím potvrzeno že problém byl v poškozené grafické kartě a odpovídaly tomu vlastně i ty error reporty. Takže skvělé - kdyby někdo něco podobného zažíval, tak se asi vyplatí podívat na grafickou kartu.
Pelf: ta (vestavěná) skříň je obrovská (cca 5x3m) s otevřenými průchody mezi sekcemi, čili by to mělo být v pohodě. Technik mi tam nainstaloval nějaký monitorovací program na teploty uvnitř počítače a všechno je zatím v normě ...
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod W.Cable » 07 bře 2014 09:35

Pro zajimavost, mozna porovnani... pocitac na kterym mi jede studio, za dva roky na CPU nepreskocil 37°C. Procesor je i7.
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvekod PELF » 07 bře 2014 10:18

Ivo píše:Pelf: ta (vestavěná) skříň je obrovská (cca 5x3m) s otevřenými průchody mezi sekcemi, čili by to mělo být v pohodě. Technik mi tam nainstaloval nějaký monitorovací program na teploty uvnitř počítače a všechno je zatím v normě ...

OK, mě jen napadlo, jestli ti počítač ve skříni nerecykluje vlastní teplý vzduch. Dobré chlazení je základ.
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+