Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11524
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od Ivo » 05 bře 2014 12:40

Už nějakou dobu se mi děje divná věc, když je počítač nečinný a je zapnutý Samplitude, za nějakou chvíli se objeví černé LCD, počítač běží, force restart a hlásí to jako důvod error Blue screen. Bez Samplitude s jakýmkoliv jiným programem no problem, vydrží do druhého dne atd. Včera dokonce po 10 minutách nahrávání crash. Ale když něco dělám v Samplitude tak nic

důvod je udajně zakodován v dmp souborech. Umí to někdo případně přečíst ? (než s tím vyrazím za zdejšími neochotnými techniky) http://www.savitamusic.com/mastering/1.dmp http://www.savitamusic.com/mastering/2.dmp atd

Jestli je z toho zjevné že se jedná o problém s RAM, grafikou apod

díky

monoque
Příspěvky: 594
Registrován: 04 lis 2009 11:46

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od monoque » 05 bře 2014 15:02

Grafika?! Co mas za typ? Neprehriva se? Toci se ji vetrak nebo je pasivni?

dxgkrnl.sys (direct x driver) + nvlddmkm.sys (nvidia win driver), ale je tam i dxgmms1.sys

Je v BIOSU normalni obraz? Bez chyb(tecky apod.)

Pokud neupdatejues os tak zkus tuhle zaplatu KB974431, reinstaluj direct x a zkus ruzne verze driveru pro grafiku(nekde doporucujou starsi, napr. z orig. CD, tak treba...)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11524
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od Ivo » 05 bře 2014 17:21

Díky ! Je tam NVDIA GForce GT 220. Win 7 a grafické drivery up to date. Na BIOS jsem zatím nekoukal

vitek_cz
Příspěvky: 26
Registrován: 14 úno 2014 13:45

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od vitek_cz » 05 bře 2014 20:44

Co mam zkusenosti, tak se tyto problemy resi velmi spatne. Vetsinou Te ty dump soubory navedou, kde by mohl byt problem. A pak je nejlepsi zkusit vymenit grafiky a testovat jestli problem pretrva. Pak eliminovat hardware.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11524
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od Ivo » 06 bře 2014 18:27

Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená, je tam nová a už to zdá se zase spolehlivě drží .. uff .. chválabohu ... Ale půjdu si po 2 letech přeinstalovat čistý systém a dát ssd systémový disk

monoque
Příspěvky: 594
Registrován: 04 lis 2009 11:46

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od monoque » 06 bře 2014 18:58

Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená, je tam nová a už to zdá se zase spolehlivě drží .. uff .. chválabohu ... Ale půjdu si po 2 letech přeinstalovat čistý systém a dát ssd systémový disk
:palec+:

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1967
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od PELF » 06 bře 2014 20:00

Ivo píše:Takže na 99% to byla grafická karta, když ji vytáhli, tak měla aspoň 100 stupnů a byla lehce začouzená
Ani se nedivím, jestli máš pořád počítač zavřený v té skříni. :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11524
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od Ivo » 07 bře 2014 09:02

Po ránu jsem nahlédl do studia a počítač se Samplitude stále v pohodě sítí, takže tím je myslím potvrzeno že problém byl v poškozené grafické kartě a odpovídaly tomu vlastně i ty error reporty. Takže skvělé - kdyby někdo něco podobného zažíval, tak se asi vyplatí podívat na grafickou kartu.
Pelf: ta (vestavěná) skříň je obrovská (cca 5x3m) s otevřenými průchody mezi sekcemi, čili by to mělo být v pohodě. Technik mi tam nainstaloval nějaký monitorovací program na teploty uvnitř počítače a všechno je zatím v normě ...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 860
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od W.Cable » 07 bře 2014 09:35

Pro zajimavost, mozna porovnani... pocitac na kterym mi jede studio, za dva roky na CPU nepreskocil 37°C. Procesor je i7.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1967
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Crashe počítače (Samplitude idle) - umí někdo číst dmp ?

Příspěvek od PELF » 07 bře 2014 10:18

Ivo píše:Pelf: ta (vestavěná) skříň je obrovská (cca 5x3m) s otevřenými průchody mezi sekcemi, čili by to mělo být v pohodě. Technik mi tam nainstaloval nějaký monitorovací program na teploty uvnitř počítače a všechno je zatím v normě ...
OK, mě jen napadlo, jestli ti počítač ve skříni nerecykluje vlastní teplý vzduch. Dobré chlazení je základ.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět