Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

cubase 5 a nový počítač

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 20 črc 2010 16:56

AMD bych nekupoval, jinak je to zrejme sumak. vykonnej a tichej PSU, vetrak a disky jsou vzdycky vyhoda.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod biscuit » 06 pro 2010 15:07

abych zas nezakladal, davam sem
_________________________________

jakou byste dnes staveli optimalni sestavu? jde mi jen o mb + quad + ram, ostatni si necham stavajici asi..
jde mi samozrejme o vykon, ale i o cenu - jako vzdycky. proste rozumne ;)
soucasnej e6700 uz mi krute nestaci a tak bych zaroven s nutnou preinstalaci systemu obmenil i nejaky zelezo.
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Fractal » 06 pro 2010 15:52

ja si myslim ze dneska je to sumak jestli AMD nebo Intel, konkurence funguje... ale na hudbu byl vzdycky o krucek lepsi Intel imo
Uživatelský avatar
Fractal
 
Příspěvky: 2491
Registrován: 10. 4. 2004
Bydliště: Viitasaari, Finsko

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod biscuit » 06 pro 2010 15:55

ja chci urcite intel quad nebo vic
jen nevim jestli i5 nebo i7.. spis mi jde o nazor, co kdo povazuje za rozumnou volbu a pripadne ma-li s necim zkusenosti: napr konretni deska, chipset, rychlost ram... zdanlivy detaily, co treba jsou necim zajimavy
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Vlad » 06 pro 2010 16:20

mozna by se vyplatilo pockat si do konce ledna 2011 na Sandy Bridge od Intelu - nove procesory 32nm, jestli chces byt up-to-date
http://www.svethardware.cz/art_doc-EEEF ... 3BB7A.html
otazkou je ovsem cena, nicmene da se ocekavat, ze bude vysoka. Vliv ale bude mit na ceny stavajicich i5 a i7, pujdou asi dolu.....
Co se tyce dotazu na vyladenost i5/i7, koukni se na weby ktery stavi DAW sestavy a mas +- predstavu co maji odzkouseny.
Nebo se jukni na forum cubase.net
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Torch » 06 pro 2010 17:25

To že se servery osazujou ve velkém Intelama nebuje jen tak. I celkově si myslím, že Intel podává v poslední době daleko lepší výsledky...
Torch
 
Příspěvky: 39
Registrován: 10. 8. 2010

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod rastika » 06 pro 2010 20:24

Zdar .ja pouzivam toto:
Zakladna doska, procesor, operacna.pamat,
Gigabyte EX58 UD3R
Intel Core i7 920 2.66GHz BOX 270,
NOCTUA NH-U12P Special Edition, socket 1366
CORSAIR DDR3 3x1024MB 1333MHz TR3X3G1333C9

Pevne disky, DVD mechanika:
WD VelociRaptor 150G SATA2 WD1500HLFS
WD Black 750GB 32MB SATA2 WD7501AALS
WD Black 750GB 32MB SATA2 WD7501AALS
DVD RW SAMSUNG SH-S223F SATA
funguje to cca 10 mesiacov zatial ziadny problem typu mrznutie. dropouty.pad systemu.zatial bez jedinej chybicky.
bez problemov zvladnute 24 stop v reale 24 bit 96 khz po dobu cca 7 hodin v kuse zaznam sutaznej prehliadky skupin.
128 bufer size je minimum pri 24 bit 96 khz, 64 bufer uz seka ale pri 44 khz ide v pohode aj 64 bufer. odskusane
v cubase 5.
rastika
 
Příspěvky: 247
Registrován: 6. 2. 2006
Bydliště: svk

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod hombrefeo » 06 pro 2010 21:13

Vlad píše:mozna by se vyplatilo pockat si do konce ledna 2011 na Sandy Bridge od Intelu - nove procesory 32nm, jestli chces byt up-to-date


ti volove ovsem chystaji zase novou patici. to abychom nahodou nemohli pouzit stavajici desky...
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2790
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod biscuit » 06 pro 2010 23:23

vlad: dik, mrknu na to, novy procesory pujdou kolem me obloukem (pravdepodobne) ;) kazdopadne je to dalsi duvod, proc pockat s nakupem mozna az nekdy do unora

torch: ja mam jasno, chci intel.. amd ale nevnimam jako vylozenej pruser

rastika: diky moc, takhle nejak sem si to predstavoval ;)
ja ultra nizkou latenci nepotrebuju, jde mi hlavne o vykon, abych se nemusel omezovat hned po par stopach.. taky bych mozna chtel prejit z 44.1 vejs - uvidim, no a stabilita samozrejme - to je nutnost ;)

hombrefeo: doba spotrebni je doba spotrebni, jak rikal pan buml :-)
Obrázek
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Vlad » 06 pro 2010 23:54

tady si muzes nakonfigurovat PC ve skrini co mam :) - Antec
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=daw_pc.html
apokud chces neco echt vykoneho:
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std ... tower.html

dobre stranky ma take ADKproaudio:
http://www.adkproaudio.com/choose2.asp
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod hombrefeo » 07 pro 2010 00:12

ted klesly ceny QX9650 na nejakych 160 E. ten si muzes naklokovat podle ostatnich komponentu na kolik chces. sel bych touto cestou tedy.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2790
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod alt » 07 pro 2010 11:05

ahoj..
když jsem toto téma zakládal,tak jsem hledal jako ty... podívej se na HP Elit 7100..jede na 64...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76164
koupil jsem ho a jsem velmi spokojen.musel jsem ale koupit za 300 kč firewire externí kartu pro připojení firewire extr.zvukovky M audio....z interní kartou byl akustický problem...bzučela...po nainstalování ext.karty...naprosto v pořádku..Alt.
alt
 
Příspěvky: 100
Registrován: 31. 5. 2009

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Nomoney » 07 pro 2010 20:53

AMD platformu nedoporučuju z osobní zkušenosti.. výkon odpovídá ceně.... Pokud se nejdná o zdařilejší kousek, serie X3 X4 muže být dobrej "může". Nedoporučuju MSI desky. Na ramkách ve směs nezáleži.

Intel je podle mnoho lidí, nejideálnější, základní deska Asus Gigabyte, dobrá výbava a spolehlivost. Taky jde o to estli chceš nové věci nebo z bazaru. Já obměnil věci z bazaru za hodně fajn ceny, deska Asus P5K deluxe 1200,-, procik C2D 3.06 Ghz e7600 1500,-,Grafarna MSI NXT8800GTS 1200,- ramky 2x 2Gb 1300,- disky sem měl, zdroj bednu.
Grafarnu Procik Desku Ramky původní sem prodal za 2500,-

a mám hodně dobrej kompl za 2700,- jasně dvoujádra nejsou hit..

bezproblému krásně šlape, na 3.4Ghz používám M audio Profire 610 i s intergrovaným portem Firewire bez žádných lupanců a škodlivých šumů.



Osobně bych do nových komponent nešel.. nevyplatí se to. Výhoda muže být záruka, v případě AMD... Měl sem AMD X2 cca 3roky fungl novej mě vyšel na 15 000,-.. a měl sem ho víc na reklamačkách než byl zaplej.

věc mého názoru
recording mixing producing
Uživatelský avatar
Nomoney
 
Příspěvky: 114
Registrován: 7. 5. 2010

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Nomoney » 07 pro 2010 21:00

Anarki píše:co se týče CPU tak v tejhle cenovej kategorii jsou nejlepší Phenomy II, jestli chceš intel tak i3, ale do 3 litru se intel moc nevyplatí.... Ram určitě DDR3


:D :D :D :D
recording mixing producing
Uživatelský avatar
Nomoney
 
Příspěvky: 114
Registrován: 7. 5. 2010

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvekod Nomoney » 07 pro 2010 21:05

Fractal píše:ja si myslim ze dneska je to sumak jestli AMD nebo Intel, konkurence funguje... ale na hudbu byl vzdycky o krucek lepsi Intel imo



AMD ssi vytvořil spíš klientelu co slyší na nízké ceny a na ty co dotoho moc nevidí
recording mixing producing
Uživatelský avatar
Nomoney
 
Příspěvky: 114
Registrován: 7. 5. 2010

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, saturninek, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+