cubase 5 a nový počítač

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od alt » 11 čer 2010 10:04

prosím poraďte...v dohledné době by jsem chtěl koupit nebo si nechat postavit nový (moderní)
počítač pro tvorbu a editaci muziky v Cubase 5 (po update 5.5) mám zvukovku M-audio firewire 410.
nejsem žádný milionář...počítám tak okolo 15 tisíci kč.
díky za pomoc...Alt.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21339
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Pytkin » 11 čer 2010 10:17

v tej cene nemas co spekulovat a zoberies co je ..

alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od alt » 11 čer 2010 10:25

prosím a v jaké ceně se tedy dá pořídit slušný comp.
....Alt.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Vlad » 11 čer 2010 10:29

to je hodne obecny dotaz, projdi si forum, nejake tipy tady budou. Nicmene je duezite jeste specifikovat, jestli v te cene chces mit LCD a system.
Ja uplatnuju takovou jednoduchou rovnici, ze kazdy komponent = 2000,- Kc a snazim se do te ceny vejit. Nekde uberu (napr disk 500GB je kolem 1000,-) a jinde pridam (na motherboard,CPU nebo zdroj)
tech komponentu je 8 - CPU, mobo, drafika, harddisk, skrin, pameti, zdroj, system. Kolem 2000,- za polozku si sestavis peknej moderni stroj.
Vzhledem k rozpoctu 15tis. to vypada na Core2Duo na socketu 775. Ta platforma je sice uz mrtva, ale porad dobra a levna. Na novejsi (core-i5) bys musel priplatit. To by bylo kolem 20tis.

alt
Příspěvky: 97
Registrován: 31 kvě 2009 09:22

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od alt » 11 čer 2010 10:39

jedná se skutečně jenom o procesor.. desku... a paměť...zdroj.....(do těch 20 tisíc bych se možná vešel.....)
...Alt.

Wohma
Příspěvky: 1670
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Wohma » 11 čer 2010 10:41

Doporucuju se mrknout i na Athlony a Phenomy, daji se sehnat za velmi zajimave penize a vykonnostne je to v nekterych pripadech i lepsi nez C2D. A zvlaste pri pripadnem odemceni jader se z toho stava kauf jak prase :)

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Vlad » 11 čer 2010 11:13

AMD platformu moc neznam, ale muze to bejt dobry a levny

pekna sestava za 15tis i s Windows 7. Casem si muzes dokoupit ctyrjadro, vic pameti (az 8GB) a druhy harddisk - to by asi chtelo rovnou mit minimalne 2 disky.

http://img824.imageshack.us/img824/3152/19601321.jpg
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5 KINGSTON HyperX BOX - 2 099 Kč
ANTEC Three Hundred Ultimate Gamer - černá, ATX MiddleTower, 3x5.25", 0+6x3.5", 2x ventilátor, bez zdroje 1 179 Kč
DVD vypalovačka ASUS DRW-24B1LT/BLK/G/ASObjednací kód: GM693a 444 Kč
Grafická karta ASUS EN8400GS SILENT/P/512MObjednací kód: EC260l 739 Kč
Základní deska ASUS P5K WS 1 399 Kč
Procesor INTEL Pentium Dual-Core E6600 1 869 Kč
Operační systém OEM Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit 2 082 Kč
Počítačový zdroj SEASONIC S12II-430 Bronze 1 349 Kč
Pevný disk WESTERN DIGITAL Caviar Black 500GB 32MB cache 1 199 Kč

Celkem bez DPH 12 359,00 Kč
DPH (20 %) 2 471,80 Kč
K úhradě 14 831 Kč

mobo Asus ma v zakladu FireWire, skrin Antec je nehlucna a prostorna, dobre vetra. Zdroj je 430W coz by melo stacit, grafika pasivni 512MB, na hry to neni ale na DAW urcite.
Jestli mas jeste 5tis navrch, muzes jit rovnou do ctyrjadra, nebo se podivat po novejsi platforma pro core-i5 (staci vymenit CPU a mobo)
Kazdej komponent si muzes najit +- podle svyho. Delal jsem to na alza.cz

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Anarki » 11 čer 2010 13:41

co se týče CPU tak v tejhle cenovej kategorii jsou nejlepší Phenomy II, jestli chceš intel tak i3, ale do 3 litru se intel moc nevyplatí.... Ram určitě DDR3

Wohma
Příspěvky: 1670
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Wohma » 11 čer 2010 13:43

Podle toho, co jsem cetl, tak DDR3 zatim nenabizi zas tolik navic oproti kvalitnim DDR2, alespon tedy v praxi... Otazka pak ale je, jestli se to nevyplati cenove, DDR2 sly brutalne nahoru :(

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Anarki » 11 čer 2010 13:59

Jako ten rozdil tam nejakej je... a hlavne kdyz je na vyber nova nebo stara technologie za stejny penize, moc bych se nerozmejslel :D

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od BS » 11 čer 2010 14:40

co takhle?
procesor: Intel Core i5-750 BOX /// 5216,-
RAM: A-Data +Series EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz /// 2549,-
zakladni deska: Gigabyte GA-H55M-USB3 (rev.1.0) /// 2934,-
zdroj: Seasonic M12II-520 520W Bronze /// 2095,-
hdd: Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 750GB ST3750528AS /// 1705,-
dvd mechanika: LG GH22LS SecurDisc černá OEM + vypalovací software /// 550,-
grafika: Gigabyte ATI Radeon HD 5450 512MB DDR3 GV-R545OC-512I /// 1250,-
case: Primecooler MeshCase A /// 930,-
vetrak: Arctic-Cooling Arctic Fan 12 PWM, 120x120mm /// 130,-
----------------------------------------------------------------------------
CELKEM 17350,- vc DPH

obecne bych urcite koupil nejnovejsi generaci procesoru od Intelu, po par mesicich sam poznas, ze tech par set, resp tisic korun navic za to stoji. dal bych se asi vyvaroval OEM vyrobku, a obecne AMD procaku. Kdyz jsem nedavno kamosovi skladal pc, tak diky financnimu limitu jsme sice dali kvalitni procak, ramky, duisk, atd, ale dali jsme mensi mnozstvi, napr. 2Gb RAM misto 4Gb,,. 320Gb disk namisto 1TB, atd. Neni to zas tak velka uspora ale celkem to muze cenu shodit klidne o 2 tisice, s tim, ze si treba za mesic za dva prikoupis dal dle potreby. Rozhodne to je imho lepsi nez si kvuli cene vzit nejakej obstarozni procesor za nizsi cenu, napr jako vyse zmineny Dual core, coz je asi to nejhorsi dvoujadro od Intelu, na kterym jsem mel tu moznost pracovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21339
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od Pytkin » 13 čer 2010 03:44

ja by som do AMD nesiel ..

gappeq
Příspěvky: 11
Registrován: 03 pro 2007 12:46

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od gappeq » 20 črc 2010 14:09

Mám osobní zkušenost s AMD, postavil jsem dva počítače na muziku s AMD (jeden mám teď doma) a nikdy jsem s nima neměl problém, oba šlapaly jak švýcarský hodinky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od kexik » 20 črc 2010 14:53

urob si na tych AMD nejaky jednoduchy benchmark na realnej audio aplikacii (napriklad kolko instancii nejakeho pluginu mozes pouzit kym ti vybehne CPU povedzme na 50%). uz sme to tu preberali moc krat vratanie linkov na podobne testy a amd masiny boli vzdy pozadu a vzhladom k cene sa oproti intelu neoplacali.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 860
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: cubase 5 a nový počítač

Příspěvek od W.Cable » 20 črc 2010 14:55

Mam osobni zkusenost s AMD, postavil jsem tri pocitace a dva na muziku s AMD (ani jeden uz nemam doma) a hodne casto jsem s nima mel problem, oba slapaly jak cinsky hodinky. :)

Odpovědět