Dokovací stanice - záloha dat

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:01

ked funguje bez AHCI preco by nemal fungovat s AHCI ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2011 12:11

Pytkin: treba protoze XPcka nemaj podporu AHCI, je to tam doflikovany pomoci nejakyho 3rd party driveru od intelu afaik
BTW ono to tvy "funguje" bych bral s rezervou, nemas jistotu, ze s ti vyprazdni write cache. BTW zkousel jsi disk nejen odpojit ale i pripojit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:15

NO a ? ked to funguje bez AHCI na XP .. tak na win7 to nemusi fungovat s AHCI ?

Alebo co ? dako sa stracam vo vasej logike ..

no pouzival som to v starej firme .. to bolo pred 2mi rokmi .. Nepamatam sa ci sa disk aj pripojil .. Ale asi hej .. Ja nikdy pocitace nerestartujem ..

V novej firme su uz len Macky , a tam to ide jak lusk ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2011 12:19

Covece ty ses zmatenej jak Goro pred Tokiem, kexik mluvil o xpckach, tak co sem zas tahas ahci na sedmach...
Jinak pripojeni disku je dost dulezita soucast hotswap, dost pochybuju, ze by ti to fungovalo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:23

no ale naco by som daval do XP AHCI ??? ak su drajvre nech sa paci .. ak nie su , tak to proste nebude v AHCI mode , ale bude to fungovat .. takze co tu riesime ?

to pripojenie disku otestujem .. to viem aj tu doma ..........

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2011 12:24

Prosim te, nic...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 12:26

ok, tak uz mi odpvedzte jasne, ide to, ci nie? ja tu nehypotetizujem, fakt to chcem vediet... cize ked doplnim 3d party driver od intelu pri instalacii xp, tak to pojacha? bo hotswap by sa mi hodil ale zo 7miciek mam mdloby

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2011 12:29

Nektery lidi pisou, ze to jde, po urcitym laborovani (kdyz vyguglis AHCI na XP, ty navody se najdou snadno, tusim ze to pouziva ten Intel matrix storage driver), ja s tim nemam zkusenost.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:33

Aha .. vidis teraz ma ale napada , ze ja som mal nainstalovany Intel matrix driver .. lebo som pouzival napred 4 disky do raid5 , ale to bola pomala kujeba , tak som ich vymenil za 2 vacsie disky , spravil som z nich mirror a dalsie 2 porty boli volne .. do nich som dal tie hotswap sufliky a tam som strkal disky na zalohy .. cize asi som nepouzival ten standardny driver , lebo radic bol na doske prepnuty na RAID mode ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 12:35

no to neznie povzbudivo, po istom laborovani ... pripomina mi to pouzivanie ntfs driveru pod win98. velka chyba ;)
kaslem ja na to radsej

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2011 12:36

Jo to by to vysvetlovalo, RAID mode byva v mnoha biosech synonymum pro AHCI.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od kexik » 07 dub 2011 12:36

mimochodom, mladenci, mam dost k teme dalsiu otazku, potrebujem robotne kupit taky lepsejsi NAS o sile tak 4 hdd s rozpoctom tak okolo 1000 euri s danou, viete nieco konkretne odporucit?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:38

kermitak : ja som mal vzdy v biose STANDARD- AHCI - RAID .. neviem ci Raid a AHCI bolo to iste ale boli to dve rozne moznosti ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:40

kexik : ja mam v dvoch posprodukcnych firmach rozbehane toto http://www.alza.sk/synology-rs810-d178251.htm a su s tym velmi spokojny ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2011 12:42

kexik ale preco sa toho ahci bojis ? doinstalujes intel matrix driver .. a zapnes v biose ahci .. nevidim v tom ziaden problem .. AHCI driver je jeden exe setup ..

Odpovědět