Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Dokovací stanice - záloha dat

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Kermitak » 07 dub 2011 12:42

Pytkin: napsal jsem to blbe, ano byva IDE, AHCI, RAID, ale RAID=AHCI + RAIDovy funkce.
kexik: 1000 eur je desne malo a vlastne jsi vubec nenapsal co potrebujes, ale videl bych to na nejaky pccko, arecu a raidovy disky. Meli jsme nejaky Synology (tusim) krabice jako pokusny pro levnoucky policka, ale nemelo to vykon a topilo to. Ale zas mely ty krabky peknej case s hotswap sachtama.

EDIT: hehe, tak je to asi totez co linkoval Pytkin :)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Pytkin » 07 dub 2011 12:46

inak raidove disky .. ja mam s nimi horsie skusenosti , ako s obycajnymi .. furt ich jak jebly kupujem a furt odchadzaju .. a bezne disky mi nikdy , este raz NIKDY neodisli .. ani jeden .. uz som si niekolko krat hovoril ze prdim na to a budem davat normalne .. hentie su 2+ krat drahsie a stoji to za hovno .. mozno maju lepsiu diagnostiku .. Ale proste ich radic kazdy chvilu vyhlasi za vadne .. Konkretne v hentych synology , v oboch firmach .. jeden odisiel na druhy den po instalacii .. v druhej firme po mesiaci .. WD RE4 tusim .. Uplne najhorsie sa mi zdaju Seagate ES.2 ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod kexik » 07 dub 2011 12:47

Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod kexik » 07 dub 2011 12:49

kermit: ja nepotrebujem aby to bolo vykonne, potrebujem velku kapacitu a bezpecnost. nemozem to riesit pomocou pc, lebo nejaky kokot napisal do rozpoctu kapitolu sietove zariadenia a komponenty a potrebujem z tej kapitoly minut peniaze. nas disk je sietovy komponent, kym pc nie je :)
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Pytkin » 07 dub 2011 12:50

jo ale kermitak ma pravdu .. lacnejsie a rozumnejsi je linux a softwarovy raid .. to je to iste ako robi Synology aj qnap aj vsetky tieto NAS systemy .. len sa lisia pouzitym CPU a teda rychlostou .. Ked si postavis vlastny linux box , tak to mas aspon pod kontrolou cele .. nema to ale take pekne rozhranie :)

pouzitie Arecy je samozrejme lepse riesenie .. ale to uz su peniaze na vyse .. 4portova karta stoji ak si dobre pamatam cca 200 EUR .. to by sa cele teda do 1000 EUR bohate zmestilo .. a vykon a spolahlivost uplne ide .. tie 4portove arecy maju nevyhodu , ze nemaju ethernetovy management port .. to maju az viac portove .. cize management musis riesit v linuxe .. areca vie sama poslat mail , ak sa nieco udeje .. atd ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Pytkin » 07 dub 2011 12:52

kexik : jasne .. PC nemoze byt .. tak si zober tu Synology .. Vyber si podla penez , aby sa ti tam vosli aj disky .. ten 5bay model je celkom rozumny ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Kermitak » 07 dub 2011 13:10

kexik: jasne to znam :)) Na ty stolni Synology krabice jsem taky slysel chvalu, takze bych se toho nebal. Ale bacha na to, ze ta cena je za krabici bez disku.
Pytkin: hele k tomu RE4, nevim sice jestli to byl RE4, ale s nejakyma starsima, jeste "nebarevnyma" WD RAID diskama jsme meli presne stejnej problem, RAID je vyhazoval jako vadny, ale byly ok, nakonec to spravil novej firmware disku. Ale jinak mam na RAID edice podobnej nazor jako ty. Ony ty co se prodavaj normalne v obchodech jsou stejne jenom disky druhy jakosti, ktery neprosly sitem kvality pro znackova diskova pole :]
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod kexik » 07 dub 2011 13:30

to je jasne, na disky mam extra budget... dik za nazory
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Pytkin » 07 dub 2011 14:47

Kermitak: jo .. Sak moja skusenost je taka ista. Raid radic ho oznaci za vadny, ale ten disk je uplne v poriadku. Ked mas dell zaruku next bussiness day a radic povie, ze disk je vadny, tak to neriesis ci je skutocne vadny.. a proste tam na druhy den namontujes novy , ktory ti donesu. Ale verim ze to je ten isty pripad.
Pri poliach ktore som staval sam , bol vadny disk vzdy v poriadku. Problem to nebol.. Nakopiroval som na neho nejake zalohy a zalozil do policky. Mali sme produktivu tak 20 TB za rok, cize vzdy sa nasli dake disky pripravene. Ale je to stresujuce rebuildovat 20 TB pole zbytocne niekolkokrat za rok.
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Kermitak » 07 dub 2011 14:50

No tak ja mel problem v tom, ze mi to vyhodilo nekolik disku najednou a to ses pak v p....i
Jsme uz OT.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod dusanmsk » 29 dub 2011 13:00

Teda ten disk by som sa takto neodvazil prevadzkovat ( prvy obrazok prvy prispevok ). Bud externy usb 2.5" disk ( lacna varianta ), alebo nejaky ten NAS ( drahsia varianta ). A zalohovat v case, ja syncujem cely "workspace" pomocou rdiff-backup kvoli inkrementom a projektove subory este drzim v maven repozitory kvoli verzovaniu.

( Len dodam, ze profesionalne som programator :-), ak by sa niekto divil ... )
dusanmsk
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 1. 2011

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Pytkin » 29 dub 2011 14:48

ja doma hentaku dokovacku pouzivam .. a funguje OK .. akurat je to take neforemne velke .. neni to idealne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Mitch » 09 led 2013 23:26

Jaký externí HDD nejlépe koupit pro zálohu dat samlpů a projektů k macbooku? Je to úplně jedno, nebo jsou i zde rozdíly? Mam od WD 3,5 My Book 500gb a ještě 2,5 My passport 500gb.... Rád bych něco většího. A ještě...používám paragon NTFS a rád bych zformátoval toho passporta. V jakém formátu je nejlepší disk naformátovat ?
Uživatelský avatar
Mitch
 
Příspěvky: 165
Registrován: 21. 1. 2011

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod STi » 09 led 2013 23:48

ja mam na zalohu wd passport 2tb firewire cez Time Machine, format HFS+, neviem co viac by som potreboval
FB | SC | T
Uživatelský avatar
STi
 
Příspěvky: 376
Registrován: 1. 2. 2011

Re: Dokovací stanice - záloha dat

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 10 led 2013 01:33

Mitch píše:Jaký externí HDD nejlépe koupit pro zálohu dat samlpů a projektů k macbooku? Je to úplně jedno, nebo jsou i zde rozdíly? Mam od WD 3,5 My Book 500gb a ještě 2,5 My passport 500gb.... Rád bych něco většího. A ještě...používám paragon NTFS a rád bych zformátoval toho passporta. V jakém formátu je nejlepší disk naformátovat ?


ten wd by mel bejt dobrej.. mam od nich 3TB verzi.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+