Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

dva win7 v jednom PC

dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Drumer » 15 úno 2012 22:23

Ahoj,mam dotaz,jde nainstalovat do pc dva win7?na 1 rozdělený disk na 2 části,chtěl bych jeden na muziku a druhý na takové to "internetění". :)
Drumer
 
Příspěvky: 319
Registrován: 6. 2. 2008
Bydliště: Kopřivnice

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod TTT31 » 15 úno 2012 22:33

nevidím v tom smysl... Založ si v jednom Win7 dva účty...

To co chceš jsem sice nikdy nikoho dělat neviděl, ale teoreticky by to neměl být problém. Vytvoříš dva oddíly na disku a pak do každého z nich nainstaluješ Novou kopii windowsu. A pak při startu PC budeš bootovat systém z jednoho nebo z druhého.... Ale znova podotýkám, že v tom nevidím prakticky význam. Zkus možná trochu rozvést proč to chceš.
TTT31
 
Příspěvky: 175
Registrován: 17. 5. 2010

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Drumer » 15 úno 2012 22:36

no na jednom čistě osekaný win bez netu a antiviru jen pro daw,a na druhem běžný provoz,internet,a takové ty normal věci
Drumer
 
Příspěvky: 319
Registrován: 6. 2. 2008
Bydliště: Kopřivnice

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod biscuit » 15 úno 2012 22:37

ale dyt to je uplne normalni. klidne to tak udelej.. i kdyz ja sam sem od toho upustil.. stava se, ze neco delam v cubase a najednou neco potrebuju na netu a prepinat se nekam nebo takovyho neco, to by me zabilo ;)

navic s poradnym strojem to je zase o kus pohodlnejsi. zaklad je nemit spustenych x veci na liste - takovyto auto spusteni po startu pc. antivir ani firewall nevypinam (driv jsem to treba delal a vypinal modem) a rek bych ze vsechno slape jak hodinky i tak.. (bitdefender + outpost)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Drumer » 15 úno 2012 22:40

hm možna to je fakt blbost,jeste popřemýšlím..
Drumer
 
Příspěvky: 319
Registrován: 6. 2. 2008
Bydliště: Kopřivnice

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod TTT31 » 15 úno 2012 22:55

biscuit píše:ale dyt to je uplne normalni. klidne to tak udelej.. i kdyz ja sam sem od toho upustil.. stava se, ze neco delam v cubase a najednou neco potrebuju na netu a prepinat se nekam nebo takovyho neco, to by me zabilo ;)

navic s poradnym strojem to je zase o kus pohodlnejsi. zaklad je nemit spustenych x veci na liste - takovyto auto spusteni po startu pc. antivir ani firewall nevypinam (driv jsem to treba delal a vypinal modem) a rek bych ze vsechno slape jak hodinky i tak.. (bitdefender + outpost)



no přesně tohohle docílíš správným nastavením dvou windows účtu.... jiné aplikace po spuštění, jiné nastavení prokreslování grafického rozhraní, spuštěné jiné služby, orientace na výkon, odpojený net, nainstalované programy....... Na co dva Windowsy? Rozhodně lepší, přepnout mezi účtama, než znova bootovat celý windows :wink:
TTT31
 
Příspěvky: 175
Registrován: 17. 5. 2010

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod vras » 15 úno 2012 23:36

Ahoj,mam dotaz,jde nainstalovat do pc dva win7?na 1 rozdělený disk na 2 části,chtěl bych jeden na muziku a druhý na takové to "internetění". :)

To samozrejme jde, chce to separatni oddily disku. Ale pokud chces prepinat tam a zpet, je to na prd, to radeji dva ucty. Anebo spis samostany laptop na internet. A velmi pekne reseni je taky oracle virtualbox - jedny zakladni Win (optimalizovane na DAW) a v nich muzes mit ve vboxech dalsich deset nezavislych OS.
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Kermitak » 15 úno 2012 23:59

Podle me dneska nema smysl neco takovyho delat.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod dredaty » 16 úno 2012 00:14

cubase,wavelab,opera,total commander,evernote, dropbox,sendspace,eset, office a sem tam aj nieco viac- vzdy vsetko spolu otvorene a vacsinou aj pouzivane, bez problemov uz vela rokov...
dredaty
 
Příspěvky: 4
Registrován: 6. 9. 2011

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod vras » 16 úno 2012 00:38

no bud chces relativne velkou jistotu, ze ti casove kriticka aplikace, kam bezpochyby DAW patri, nedrbne v tom nejmene prijemnem momente - ze jsou procesory dost rychle je v tomto pripade irelevantni - kdyz CPU poradne vytizi nejaka aplikace, tak ostatni ostrouhaji, porad je to sdileny prostredek.
Kdyz o tu jistotu zas tak moc nejde, tak at si tam klidne bezi tuny *ware
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod TTT31 » 16 úno 2012 01:04

Cubase padá tak či tak :-D
TTT31
 
Příspěvky: 175
Registrován: 17. 5. 2010

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Pytkin » 16 úno 2012 01:41

Vela ludom som to takto instaloval .. jeden windows na muziku , bez antiviru , a siete .. a druhy windows na internet .. vacsina ludi si to pochvaluje dodnes .. Ale priznam sa , ze pre seba by som si to nerobil .. A v dnesnej dobe virtualizacie , by fakt mozno bolo pohodlnejsie mat komputer optimalizovany na muziku a internet robit vo virtualnom boxe ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Drumer » 16 úno 2012 08:16

Virtual box,to je dobrý tip!Používáte ho někdo?Je to dostatečně stabilní?Myslím grafika,sem tam nějaká hra na oddech:)
Drumer
 
Příspěvky: 319
Registrován: 6. 2. 2008
Bydliště: Kopřivnice

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod Pytkin » 16 úno 2012 11:20

hra potrebuje priamy pristup na grafiku .. to neviem ci dobre pojde vo virtualboxe .. ale na internet a take tie mimohudobne aktivity , to pojde v pohode ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvekod MDudas » 16 úno 2012 18:11

Drummer, ja takto pouzivam XP uz roky, a mozem vrelo doporucit... (aj ked Win7 je vo vyvoji trochu dalej ako XP)
Moj nazor a skusenosti:
- virtualizacia NEMOZE nikdy ani teoreticky frcat rychlejsie, ako OS v ktorom bola spustena
- antivir, firewall, kopa security veci, file sharing, serverove sluzby, milion sluzieb v pozadi, autoupdate-y - to vsetko sa da pomocou vhodnych utilit vypnut - narast rychlosti je vyznamny !!! (ak budes jedny Win pouzivat ako Workstation bez siete)
- v pripade padu alebo reinstallu mas stale 1 OS funkcny...
- 2 rozne ucty v jednych Windows nezabrania zapraseniu niektorych casti Windows... existuje kopec veci, ktore sa instaluju pre "All Users" alebo aj "Default User"
- po odinstalovani Ti vzdy vo Windows zostanu nejake zabudnute .dll alebo aspon desiatky zaznamov v registroch - jedny Win takto mozes pouzivat na "testovanie" a obcas ich preinstalovat napr. zo zalohy, a druhe Win mas "ciste" - instalujes iba veci, ktore mas oskusane a fakt ich chces...

Toto vsetko chce samozrejme trochu osobnej discipliny pri deleni aplikacii pre oba OS. Najdolezitejsie je si dobre rozmysliet, co v ktoych budes mat. Inak skoncis s jednymi nafuknutymi sietovymi Win, a osirotenymi, nepouzivanymi druhymi Win.
Ja osobne mam este jeden disk na data. Takto mi teoreticky nemozu ziadne Win blokovat veci kvoli uzivatelskym pravam, a mozem tam pristupovat z oboch. Samozrejme je to tiez trochu zisku na rychlosti...
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2372
Registrován: 12. 7. 2011

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+