Edirol FA-101 firewire

Facebook Twitter Google Bookmarks

Moderátor: Moderátoři hardware

Edirol FA-101 firewire

Příspěvekod killimanjaro » 11 led 2011 18:59

Diskusia o inom probleme s FA-101 je v kategorii "ostatny hardware" ale netusim preco. Preto sa opytam aj tu;

Z tejto karty sa uz idem zblaznit. Najprv fungovala bez problemov. Po zhruba roku zacalo "padat" firewire spojanie, cervena kontrolka zhasne. Avsak stava sa to len na notebookoch, ne klasickom stolnom pc sa to nestava. Uz som skusil iny FW radic, vypnut Wi-Fi, integrovanu zvukovku, zmenit ACPI na standartne PC a nic nepomaha. Niekedy hra niekolko hodin uplne bez problemu a potom sa prerusi FW spojenie. Inokedy to padne takmer okamzite po zapnuti.
Karta sa pouziva aj na nahravanie a je dost neprijemne ak sa prave koli tejto zahadnej chybe nepodari nahrat dobru pasaz.

Samozrejme, poslal som ju aj na reklamaciu. Karta je vraj v poriadku, slo im to tam cely den bez problemu. Neviem aky zazracny notebook maju ale ja som to skusal uz na piatich masinach. Nemate niekto dobru radu co by mohlo sposobovat to prerusenie firewire spojenia? Musim zakazdym kartu vypnut a zapnut aby sa dalo pokracovat v praci.
killimanjaro

Re: Edirol FA-101 firewire

Příspěvekod pavlii » 12 led 2011 02:30

Že by napájení...?

P.
Obrázek
http://www.studiokappka.cz
732 675 975

home recording:
Cubase VST/32 5.2 & C5, WaveLab 4 & 6/7
Dynaudio BM6 + A500
Yamaha DSP Factory
Yamaha AW2400
Yamaha MOTIF ES 8
pavlii
Moderátor

Příspěvekod hombrefeo » 12 led 2011 13:04

podle vseho je to opravdu zpusobeno poklesem napajeciho napeti. kdyz tu kartu pripojis na externi napajeni, problem by mel byt vyresen.
O R B I T A L a nejspis i Chemical Brothers si z nas delaji (_!_) ale hombrefeo si z toho nic nedela. libi se mu "Catholic Girls".
(oddeleni pro pasivitu me registruje jako aktivniho). techno defender
hombrefeo

Příspěvekod killimanjaro » 12 led 2011 13:45

Karta je pripojena na externy zdroj. Bez externeho napajania sa da pouzit len na stolnom PC s 6pin FireWire konektorom. V tedy ide dobre. Vyskusal som aj iny adpapter. Rovnaky typ je aj na Rolalnde SP-555, ktory mame vo vybave. Stale rovnaka chyba.
killimanjaro

Příspěvekod kexik » 12 led 2011 13:46

pripojenie na laptop je vzdy s napajanim z adaptera... laptopy maju 4pin konektor, tam neni napajanie...
bude tam daky problem so zemiacou sluckou. mozno pomoze odzemnit adapter notebooku. urcite treba skusit, ci problem zostava, aj ked laptop bezi na baterku! ak sa vtedy strati, je to ono
http://myspace.com/spacerecorder
waveelite ecm1000, behringer c2, c2 s alice mic modom, sm57, mda421, rb100 s kexik modom, Sony MXBK M133 preamp, Audiophile 2496, delta1010lt, DCX2496, monitor audio b1 + infinity beta 10 sub, akg k530, SCi Sixtrak
kexik
Moderátor

Zpět na PC