Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

firewire port

firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 13:57

Zdravim.Stala sa mi taka neprijemna vec ze som si kupil nove pc bez firewire portu ale na stranke shopu je uvedene ze dany typ ma 8xusb a 1xfirewire port.Hladal som ale nic.Pozrel som aj do device managment ale ziadna zmienka o fw.A tak uvazujem o kupe firewire karty a ze to napojim cez pci express,lenze neviem ci to ma vobec zmysel lebo v novom kompe je instalovana vista 64bit.Trochu som hladal nejake karty na nete ale nic co by bolo kompatibilne s vistou 64 som nenasiel.Viete mi nejako poradit? Existuje nejaky sposob ako tam nacpat ten firewire port?Uvazoval som ze pojdem a komp vratim lenze uz je rozbaleny a su tam instalovane rozne veci a kedze som to kupoval cez net tak sa mi nechce riestit zdlhave procesy atd.Pokial by bolo nejake riesenie tak to by bolo super,pokial nie ,tak nic ine mi nezostava len ho vratit.Diky za rady.
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod hombrefeo » 06 zář 2009 15:17

jakou to ma zakladni desku?
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 16:05

Product Information
Intel® Core 2 Quad Q8300 (2.50GHz, 4MB Cache) Genuine Windows Vista® Home Premium 4GB memory 640GB hard drive 1GB NVIDIA® GeForce GT220 graphics DVD Rewriter 8x USB and 1x FireWire port Media card reader VGA, DVI, HDMI and eSata connections Full product information about Packard Bell iXtreme X6719uk - Desktop PC with 22" LG monitor Hide product information about Packard Bell iXtreme X6719uk - Desktop PC with 22" LG monitor

Full specification Benefit
Processor Type Intel Core 2 Quad
Clock-Speed 2.50GHz
Front Side BUS 1333MHz
Cache 4 MB
Operating-System Windows Vista Home Premium
RAM Memory 4096 MB
Hard Disk Capacity 640 GB
Optical Drive 1 DVD Rewriter
Graphics Memory 1024 MB The higher the memory the better quality images you are display
Graphics Description NVIDIA GeForce GT220
Sound Card Onboard The quality of the sound generated by the PC will depend on how powerful the sound card is and the quality of the speakers
Soundcard included YES
Media Card Reader Yes Allows the computer to read and transfer files onto a digital media card often found in digital cameras
No of USB connections 8 The more connections the computer has the more equipment you can connect to your computer e.g. modem, printer, scanner, digital camera, PDA
No. of Firewire Connections 1 High speed data transfer link for digital video and other media. Ideal for quickly downloading video images from a camcorder to PC
Keyboard YES
Mouse YES
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod hombrefeo » 06 zář 2009 16:51

z toho ale nejde poznat, jaka je tam deska...

bud to vrat, nebo to budes muset otevrit.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 17:24

Motherboard
Chipset : nVidia nForce 610i (MCP73PV)
PCI Express Slot : 1
AGP Slot : 0
PCI Slot :2
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod Kermitak » 06 zář 2009 17:27

Slo o znacku a typ desky, tohle je na nic. Ale jestli je to znackovy PC (Packard Bell), tak muze mit nejakou svoji custom desku. Kazopadne jestli ve specifikacich pisou, ze to ma FW a nemas ho tam, tak jim to proste omlat o hlavu (zkus se jich na to nejdriv zeptat, nektery desky maji firewire na samostatny zaslepce, treba ji tam zapomneli dat).
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 17:46

Na nejakom anglickom fore som nasiel chlapika ktory ma ten isty problem.Kupoval som to cez pc world a uz som im poslal 3 maily ale zatial sa naozvali a predpokladam ze sa ani neozvu(ved predali pc a ci funguje alebo ma nejake nedostatky to ich nezaujima) Asi im to fakt otrieskam o hlavu.Na original stranke PB je ze je tento komp bez fw,lenze ked som kukol na pc world,currys,dixons,comet a mnoho inych predajcov tak vsetci uvadzaju ze je z fw.Lenze keby bol niekde skryty tak si myslim ze by ho zobrazilo v device managery.A dalo by sa nejako prepojit pc a laptop(s firewire) pokial pc bezi na viste 64 a laptop na 32? Ide mi o prepojenie zvukovky.
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod Kermitak » 06 zář 2009 18:00

Pokud je ten fw vypnuty v BIOSu, nemusi ho system vubec videt. Ale nejjednodussi je se podivat na ten pocitac a vidis, jestli tam je nebo ne.
Propojenim zvukovky nevim co myslis. Popis to vic, co od toho ocekavas. Ale obavam se, ze si predstavujes neco nerealnyho, firewire mezi dvema pocitaci muze fungovat afaik tak leda jako sitovy interface.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: firewire port

Příspěvekod bassline » 06 zář 2009 18:17

a netreba ten FW prepojit s doskou ? tak ako sa vyvadza dodatocne usb napr....strcis do zadu a prepojis kablikom...
Uživatelský avatar
bassline
 
Příspěvky: 2663
Registrován: 22. 9. 2005
Bydliště: Košice

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 18:39

No neviem,ked kupis komp tak si myslim zeby ti nevypinali fw v biose,co by s toho mali.Pozeram na to z kazdej strany ale port nevidim,este som naschval pocital pocet usb portov ci sa nejako nezmylili lenze vsetko sedi akurat ziaden zbytocny otvor teda ani fw.A funguju fw karty aj na vista 64 lebo na nejakych forach som cital ze kopu ludi ma s tymto problem,takze neviem lebo ja do toho nejako extra nevidim.A prepojenie pc a laptop som myslel asi tak ze klasicky pichnes audio interface do laptopu,cez majk nahras nejaky instrument alebo napojis synth nahras nejake sample a nejako transportujes do pc napr.abletonu kde s nim potom pracujes.Proste doteraz som robil vsetko na laptope lenze obcas nestihal pracovat lebo som vo zvukovke mal napojenych viac veci naraz plus nejake pluginy atd az mi nakoniec laptop odisiel,preto som kupil pc s quadcore lenze asi nanic.
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod Kermitak » 06 zář 2009 19:09

Proste to tak obcas je, to nevypina prodejce, uz to tak je nastavene z vyroby (resp v nahranem BIOSu), vetsina lidi FW nepotrebuje a setri se tim prostredky.
Takze propojovat nechces zvukovky proste chces jen prenyst nahrany data. Pak samozrejme muzes pouzit fireware jako normalni sit, i kdyz kvuli tomu nema cenu firewire porizovat, oba ty pocitace urcite maji ethernet.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 06 zář 2009 19:54

Diky vsetkym za rady a vyhrabal som dalsie info ale neviem ci to pomoze:
Denver 11 Plus Motherboard
Name: Denver 11 Plus
Type: µATX motherboard
05-08-2009
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod hombrefeo » 06 zář 2009 23:05

podle toho, co uvadeji zde,

http://support.packardbell.com/uk/item/ ... otherboard

to FW nema.

takze ti zbyva bud to vratit, nebo koupit novou zakladovku.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: firewire port

Příspěvekod heligonka moja laska » 07 zář 2009 00:04

Full specification Benefit
Processor Type Intel Core 2 Quad
Clock-Speed 2.50GHz
Front Side BUS 1333MHz
Cache 4 MB
Operating-System Windows Vista Home Premium
RAM Memory 4096 MB
Hard Disk Capacity 640 GB
Optical Drive 1 DVD Rewriter
Graphics Memory 1024 MB The higher the memory the better quality images you are display
Graphics Description NVIDIA GeForce GT220
Sound Card Onboard The quality of the sound generated by the PC will depend on how powerful the sound card is and the quality of the speakers
Soundcard included YES
Media Card Reader Yes Allows the computer to read and transfer files onto a digital media card often found in digital cameras
No of USB connections 8 The more connections the computer has the more equipment you can connect to your computer e.g. modem, printer, scanner, digital camera, PDA
No. of Firewire Connections 1 High speed data transfer link for digital video and other media. Ideal for quickly downloading video images from a camcorder to PC
Keyboard YES
Mouse YES

Hide product information about

Delivery

Na strankach pc worldu to uvedene je (vid hore).A tak isto na strankach inych roznych shopov(nebudem tu zbytocne hadzat link-y)
Je to trochu divne ze packard bell uvadza ze je bez fw a kazdy obchod kde to predavaju udava uplne nieco ine.Takze ked som dobre pochopil tak mi nepomoze ani fw karta.
heligonka moja laska
 
Příspěvky: 38
Registrován: 13. 10. 2008
Bydliště: kolonica

Re: firewire port

Příspěvekod hombrefeo » 07 zář 2009 00:19

karta do pci slotu by ti mozna pomohla, ale nezapomen, ze muze byt trapeni ji uvest do chodu a navic ti bude zbytecne zabirat jeden slot, uz tak jich tam mas malo.
nova zakladni deska vyjde jen trochu draz a je jistota, ze bude fungovat.
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+