Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Google Chrome, IE 8

Google Chrome, IE 8

Příspěvekod Ivo » 12 zář 2008 17:10

Protože nejsem úplně nadšen ani z Opery, ani z Firefoxu, stáhl jsem si s nadějemi oba nové prohlížeče.
Je zajímavé, že ani jeden z nich není schopen otevřít stránku:

https://ib24.csob.cz/ (internetové bankovnictví CSOB). Firefox, Opera atd. bez problémů.

Chrome je jinak fajn, stránky nabíhají bleskově. Kromě neschopnosti otevřít zmíněnou stránku má však jednu nepříjemnou vlastnost - když je otevřený, nevyjede dole skrytá lišta položek panelu Start, když se tam najede myší (jako kdekoliv jinde) ... dost nemilé ...

Zkoušeli jste tyto dvě novinky ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod Tranzistor » 12 zář 2008 18:47

Chrome jsem taky zkousel a jako celkem fakt dobry. CSOB nepouzivam takze nemuzu slouzit, ale ohledne te skryte listy, tak ta mi vyjizdi v pohode, tedy u chrome, jedine, ze by byla zrada v IE8, protoze ten je soucasti systemu, no ten jdu jeste prubnout... No jinak mi furt asi vyhovuje ten Firefox i kdyz to bleskovy nabihani stranek v chromu je super...
Uživatelský avatar
Tranzistor
 
Příspěvky: 286
Registrován: 26. 1. 2006
Bydliště: Prague

Příspěvekod Ivo » 12 zář 2008 18:49

Tranzistor píše:CSOB nepouzivam takze nemuzu slouzit,


Zkus jen kliknout na ten link, jestli se ti to otevře

https://ib24.csob.cz/

U mě to je:

Tato webová stránka není dostupná.

Webové stránky na adrese https://ib24.csob.cz/ jsou možná dočasně nedostupné nebo mohly být přemístěny na novou webovou adresu.

Více informací o této chybě
Níže uvádíme původní chybovou zprávu

Chyba 107(net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Neznámá chyba.
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod biscuit » 12 zář 2008 19:22

co jsem kde cet, tak na chrome se docela slusne nadava... ja si frcim na firefoxu porad spokojene :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Příspěvekod Kermitak » 12 zář 2008 19:23

Dyt je to prevleceny safari ;)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod tony9 » 12 zář 2008 19:31

Ivo píše:
Tranzistor píše:CSOB nepouzivam takze nemuzu slouzit,


Zkus jen kliknout na ten link, jestli se ti to otevře

https://ib24.csob.cz/

U mě to je:

Tato webová stránka není dostupná.

Webové stránky na adrese https://ib24.csob.cz/ jsou možná dočasně nedostupné nebo mohly být přemístěny na novou webovou adresu.

Více informací o této chybě
Níže uvádíme původní chybovou zprávu

Chyba 107(net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Neznámá chyba.


Ivo mně se ta stránka taky nezobrazuje. Hlásí to chybu. Zkouším to na IE-7. Večer to ještě zkusím v Linuxu
Uživatelský avatar
tony9
 
Příspěvky: 1113
Registrován: 4. 9. 2003

Příspěvekod biscuit » 12 zář 2008 19:45

Ivo píše:
Zkus jen kliknout na ten link, jestli se ti to otevře

https://ib24.csob.cz/

U mě to je:

Tato webová stránka není dostupná.

Webové stránky na adrese https://ib24.csob.cz/ jsou možná dočasně nedostupné nebo mohly být přemístěny na novou webovou adresu.

Více informací o této chybě
Níže uvádíme původní chybovou zprávu

Chyba 107(net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): Neznámá chyba.

Při spojení s ib24.csob.cz:443 nastala chyba neboť je používán neplatný bezpečnostní certifikát.

Certifikát není důvěryhodný neboť jeho vydavatel je neznámý.

(Kód chyby: sec_error_unknown_issuer)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Příspěvekod Kermitak » 12 zář 2008 19:51

Stranky fungujou, akorat maji certifikat, podepsany certifikacni autoritou, jejiz korenovy certifikat neni v browserech nahrany (coz je docela drsny, na banku, ktera si za par supu muze koupit certifikat od verisignu)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod Ivo » 12 zář 2008 20:08

Kermitak píše:Stranky fungujou, akorat maji certifikat, podepsany certifikacni autoritou, jejiz korenovy certifikat neni v browserech nahrany (coz je docela drsny, na banku, ktera si za par supu muze koupit certifikat od verisignu)


No ale čím to že v IE7, Firefoxu a Opeře to normálně funguje a v IE8 a Chrome ne ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod Kermitak » 12 zář 2008 20:35

Mozna omezeni pro zlepseni bezpecnosti ( i kdyz moznost obejit to bys mit mel)
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod MonkeyFighter » 12 zář 2008 20:45

IVO:v novym firefoxu to taky nebezi hned, obevi se tam hlaska ze stranka pouziva neplatny certifikat. Musel sem kliknout na pridat vyjimku a pak je potreba se proklikat (nevim jak to tam uz je ale je to jednoduchy asi dva tri kliky) v chromu musi bejt neco podobnyho akorat se tam asi neda vlizt naprimo, skus nejaky security setings nebo neco podobnyho...
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
 
Příspěvky: 731
Registrován: 28. 2. 2003

Příspěvekod Ivo » 12 zář 2008 21:08

MonkeyFighter píše:IVO:v novym firefoxu to taky nebezi hned, obevi se tam hlaska ze stranka pouziva neplatny certifikat. Musel sem kliknout na pridat vyjimku a pak je potreba se proklikat (nevim jak to tam uz je ale je to jednoduchy asi dva tri kliky) v chromu musi bejt neco podobnyho akorat se tam asi neda vlizt naprimo, skus nejaky security setings nebo neco podobnyho...


Možná jo (už si nevzpomínám), ale IE8 nebo Chrome vůbec takovou manuální možnost nepřipouští - prostě jen hlásí že stránku nelze otevřít, tečka ...
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod atlantel » 13 zář 2008 22:34

Je to Beta , co chces... chybi mu certifikat, IE6 a 7 taky bez instalace certifikatu nejel dal....
Uživatelský avatar
atlantel
 
Příspěvky: 34
Registrován: 2. 4. 2008
Bydliště: Košice

Příspěvekod fova » 13 zář 2008 23:13

Nikdy nepouzivam zadny software, ktery je uplne novy. Pockam si az tomu vychytaji bugy.
Uživatelský avatar
fova
 
Příspěvky: 3941
Registrován: 21. 10. 2004
Bydliště: Plzeň

Příspěvekod Pytkin » 05 úno 2009 14:19

Prave som si nainstaloval Google Chrome a som s nim nadseny ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+