Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Vlad » 20 led 2011 16:04

to zalezi jakou si koupis desku a tusim ze se delaji desky s DVI a HDMI vystupem (nektery maji 2x HDMI)
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Re: High End Studio PC

Příspěvekod matucha » 20 led 2011 16:12

Trochu polemiky z moji strany. Ma smysl upgradovat z Q6600 na i7 a spol? Nerikam, ze i7 neni rychlejsi, ale Q6600 je na audio i na pomerne velky a narocny mixy dost vykonna vec. Me to pride jako upgrade pro upgrade.

Jasne prechod na W7 a doplneni pameti a vubec reinstalace cely ty veci na cisto urcite udela dobrotu. Ale kvuli tomu neni potreba kupovat novy zelezo.


Hm... sem zvedavej, co na to lidi, co ty vykony opravdu porovnavali.


Sam mam vicemene to samy v zeleze a vykon mi neschazi. Pridam ram, hodim w7 kvuli c6 a budu ok prima jednicka ;).
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 20 led 2011 16:13

kermitak: dik ;)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Kermitak » 20 led 2011 16:22

biscuit: nz
matucha: jestli to ma smysl je spis otazka pro Iva, on musi vedet, jestli potrebuje vetsi vykon nebo ne. Pokud ano, pak je rozdil mezi Q6600 a treba tim, co jsem posilal, znacnej.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod matucha » 20 led 2011 16:34

V procentech kolik tak? Mimochodem kdyz vysly i7 a ja koukal na vykon, tak to vsechno bylo v ramci max 20% u tech nejrychlejsich drahejch. To mi pripadalo uplne zanedbatelny.
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: High End Studio PC

Příspěvekod hombrefeo » 20 led 2011 16:38

take bych Q6600 jeste nezatracoval, radeji poresit ty SSD disky a raid
Naposledy upravil hombrefeo dne 20 led 2011 16:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2790
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Ivo » 20 led 2011 16:40

No vzhledem k tomu, že tu (rozpadající se) krabici už mám 7 let, zdroj 300 W atd. možná bych si ten upgrade železa zasloužil :)

A taky než na to W7 všechno super pracně nainstaluju (a postupně si budu uvědomovat co všechno tam ještě nemám ...), zprovozním sít s notebookem atd., můžu v pohodě ještě pracovat na starém a nezbláznit se z toho hned :))

A až se ten nový zaběhne, tak ten starý se dá ještě za pár korun prodat ?
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 20 led 2011 16:55

to zalezi, jak dlouho to budes zprovoznovat :-D
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Kermitak » 20 led 2011 16:59

matucha: hrozne zalezi, co presne ty benchmarky merej. Ja jsem v praci porovnaval nejakou starsi i7 se serverovou verzi ty q6600 a v nasich integer custom benchmarkach byl rozdil zhruba 35% na core (ale uz si nepamatuju, jak to bylo taktovany). V audiu te zajimaj hlavne fp operace a tam by iirc mel byt rozdil mezi temahle dvema architekturama jeste trochu vetsi.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod matucha » 20 led 2011 17:22

Me prisly nejrelevantnejsi 3d rendrovaci... a tam to bylo tak nejak... i tech 35% je celkem zanedbatelny, 2x-3x rychlejsi by pro me byl argument.

No ale jestli ma ivo uz nespolehlivy zelezo, tak to chapu. Jenom vetsinou je nespolehlivej akorat zaplevelenej system nebo spatny nastaveni zeleza.
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Kermitak » 20 led 2011 17:44

No taky je dulezity, aby ta jeho deska tu pamet vubec spapala. Moje deska s Q6600 ma na 4GB strop, resp. sezere i 8GB, ale pak se ta pamet hrozne podtaktuje.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Ivo » 20 led 2011 17:46

No vzhledem k tomu že je to v rámci dané krabice už druhý setup (měnila se deska a procesor) a pořá to dělá v rámci Samplitude nějaké neplechy (občasné dropy = lost ASIO buffers atd., což se řešilo všemi možnými zkoumáními atd., možná ani ten 300 W zdroj není už to pravé atd.), tak si říkám že začít na zelené louce by možná bylo fajn ...
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
 
Příspěvky: 11524
Registrován: 19. 7. 2003
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Vlad » 20 led 2011 17:57

takovej rychlopokus o novou sestavu:
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/vlad/p ... proiva.JPG
cena celkem je 28tis s DPH
da se usetrit levnejsi variantou:
zdroj, skrin (mam slabost pro Antec), SSD (tem moc nerozumim) a hlavne CPU.
Myslim ze Core i7 - 2600 je zbytecny luxus.
Ale proti gustu . . . . .

Deska je Intel :wink: a ma vystup DVI a HDMI (redukce HDMI-DVI vyjde na 120,- Kc)
Pameti jsem moc nezkoumal, dalo by se taky laborovat
Chladic na CPU je boxovanej, coz ale nevadi. popr. se da dokoupit Arctic za cca 500,-
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Kermitak » 20 led 2011 19:35

Pekny, videl bych to podobne. Mozna by stalo za to zauvazovat, jestli nejit do desky s vice PCI-e slotama na ukor PCI.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 20 led 2011 19:38

Ja by som dnes urcite siel do Sandy Bridge .. Podla toho co som si o tom cital , je to dost zaujimave .. A cenu su OK ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], cellfactor, fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+