Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 28 zář 2014 00:22

Rozhodl jsem se že nahradím svého dědečka cca 7 let starého za něco aktuálnějšího...už mě nebaví neustálé rozčilování se, že na něm to a to nejde!Systém bych dal asi win7 64bit.Co tato sestavička?Bude to stačit a půjde to vše dohromady?PS:na Intel procesor nemam,již tak to bude pro mě velkej zápřah :roll:

http://procesory.heureka.cz/amd-fx-series-x6-fx-6300/

http://chlazeni.heureka.cz/arctic-cooli ... pro-rev-2/

http://zakladni-desky.heureka.cz/gigabyte-ga-970a-ds3p/

http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 210d3-1gi/

http://zdroje.heureka.cz/seasonic-ss-500et/

http://pameti.heureka.cz/kingston-ddr3- ... 318c10f-4/

http://pevne-disky.heureka.cz/intel-520 ... cw120a310/

ty ramky 2krát-plus ještě mám doma náký 1GB
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Stan » 28 zář 2014 21:37

Nejsem PC uzivatel a ani nemam odvahu a cas si stavet stabilni a vykonny pocitac. Ale tady je stranka s jiz hotovymi PC pro hudebni produkci tak se podivej z ceho to maji postaveny a zda by nebylo lepsi takovy koupit nez si ho stavet. Nemyslim jen penezi ale i usetrenym casem navic tyto PC budou jiz odzkousene co se tyce kompatibility komponentu.

http://www.music-pc.com
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1659
Registrován: 27. 4. 2013

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 28 zář 2014 22:17

Fikus : To co stavas ale nevyzera , ako HIEND PC ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 29 zář 2014 08:44

je pytkine, ja jsem inicioval, aby se ten prispevek dal do tohohle threadu co vytvoril ivo a je obecne o staveni pocitacu a ty se zase chytnes slovicka... to snad neni mozny :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod PELF » 29 zář 2014 09:02

Když už se tady řeší stavba počítače obecně, tak by mohl Pytkin, jako moderátor, aspoň upravit název tématu umazáním letopočtu 2011 :wink:
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 29 zář 2014 09:30

biscuit : sorry .. prepac .. podla mna je kokotina miesat dohromady nejake kancelarske PC a HIEND audio studiovy pocitac ..

Pelf : ja som skorej za to , ze by som to tu vymazal, lebo je to offtopic a nech to chlapec riesi vo svojej povodnej teme ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod PELF » 29 zář 2014 09:37

No je fakt, že i když se mi většina linků z uvedené konfigurace nezobrazuje, tak taky nemám pocit, že by to korespondovalo s tématem. Biscuit to myslel dobře, ale osobně bych navrhoval spíš třeba tohle téma pc/pomozte-postavit-pc-t16267.html nebo založit vlastní.
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 29 zář 2014 10:30

a tady se nekdy resilo hi-end pc, jo? ze to tak ivo nazval jeste neznamena, ze to nebylo "jen" solidni studiove pc. a predpokladam, ze fikus to ma taky na muziku, tak proc to zbytecne drolit a radeji nepridat nejaka doporuceni, aby i jeho zamysleny pc nebylo lepsi, nez "kancelarske".
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 29 zář 2014 10:35

ja zase nerozumiem , ze preco sa to ma miesat do hromady .. ale ide to v linii bordelu tohto fora .. tak preco nie ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 29 zář 2014 14:34

Sorry za ty nefunkční linky.Jak jsem to překopírovával do tohoto tématu,tak se mi to rozhartusilo.Zkusim to sem dát ještě jednou.jestli mi jenom někdo stručně řekne pár slov k této konfiguraci.Pro někoho to je třeba kancelářská záležitost...pro mě by to byl posun od mého xlet starého 2jádra.Na kterém se i přes to dá udělat pár light projektíků,ale už je to opravdu dosti na hraně! a práce na něm je spíše ke zlosti.Funguju jenom na amatérské úrovni,tak že si kompík za 20-30litů pořizovat nebudu.

http://procesory.heureka.cz/amd-fx-series-x6-fx-6300/

http://chlazeni.heureka.cz/arctic-cooli ... pro-rev-2/

http://zakladni-desky.heureka.cz/gigabyte-ga-970a-ds3p/

http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 210d3-1gi/

http://zdroje.heureka.cz/seasonic-ss-500et/

http://pameti.heureka.cz/kingston-ddr3- ... 318c10f-4/

http://pevne-disky.heureka.cz/intel-520 ... cw120a310/
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 29 zář 2014 15:11

kdyz pominu procesor, urcite bych zvysil kapacitu ssd. co se tyce ram, tam bych daval do sestavy jen nove moduly s dostatecnou propustnosti. kapacita 8G muze stacit, ale radeji bych daval uz rovnou 16. grafickou kartu zcela urcite pasivni.

kdyz to vemu podle sebe, tak pred skoro tremi lety jsem poridil sestavu lepsi, nez ty porizujes dnes, coz mi prijde skutecne blbe... mne treba jeste dva roky poslouzi, ale co tobe? to budes za dva roky zase stenat, ze je pocitac slaby (na desktop rozhodne bude) a budes porizovat novy, nebo jsi pripraveny, ze brzo zacnes zase trpet? mne osobne se vyplaci volit nejakej lepsi stred a ten mi vzdycky v pohode pokryje nejakych pet let spokojeneho provozu. drive uz mi ke konci skripaly trochu zuby, ted si myslim, ze s i7 budu i za ty dva roky porad v klidu relativne a nebudu pod tlakem na koupi noveho celku, kdyz nic nezarve.
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 29 zář 2014 18:19

Bral bych samozřejmě lepší komp,ale na procesor za 8t fakt nemam plus ostaní komponenty kolem něj jsou o mnoho dražší,než si můžu momentálně dovolit :cry: pracující v inv.důchodu no...Slibuju že zde alespon 2-3roky nebudu brečet :lol:

Co tato grafika?

http://graficke-karty.heureka.cz/asus-e ... -tc1gd3-l/

Je tento procesor o litr lepší než ten původní?řekl bych že ne...

http://procesory.heureka.cz/amd-fx-series-x8-fx-8320/

ty ramky asi nový,to jo 8gb min.
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 29 zář 2014 18:25

na hudbu neni grafika vobec podstatna a moze zobrat tu uplne najlacnejsiu .. tu co si nalinkoval mam v hudobnom PC .. ale je tam uz asi 3-4 roky ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod biscuit » 29 zář 2014 18:53

spousta desek ma dneska integrovanou i grafiku... vetsinou teda nejakou intel, ale i amd (ati), nebo geforce. i moje deska to tak ma, i kdyz ja investoval radeji do grafiky samostatne (konzervativni pristup a rezerva ve vykonu - i kdyz jak pise pytkin - vetsinou ho prave na grafiku nepotrebuju)
obcas kdyz jsem stavel komp nekomu, nebo kdyz se nekdo ptal na komponenty, inspiroval jsem se i tady: http://www.svethardware.cz/doporucene-p ... 2014/39446

docela prijemne sesumirovanej aktualni trh, rozdelenej do x kategorii.
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: High End Studio PC

Příspěvekod matucha » 29 zář 2014 21:34

Legrace je, ze ja porad jedu na Q6600 (s 6gb pameti), kteryho se tu v 2011 ivo zbavoval jako "nestihajiciho". Na michani nebo mastering to (pravda s UAD quad) furt uplne staci a velmi vyjimecne se stane ze bych bojoval s nedostatkem vykonu. Vim, ze bych rikal neco jinyho, kdybych delal intenzivne se softwarovejma instrumentama.

Nedavno vylezly novy Haswell-E s X99 chipsetem. Je to ted trochu moc mlady a nezraly, chvili budou ladit firmwary a taky potrva nejakej mesic nez zacne fungovat trh s DDR4 pametma. Treba takova 5820k, 6-jadro za 10tis je urcite zajimava varianta.

Prijde mi, ze jak se vykon procesoru zvysuje o par procent s kazdou generaci, tak cloveku zustane pocitac dyl nez kdy predtim. Z prelomu tisicileti jsme byli zvykli o pocitacich premejslet jako o rychloobratkovym zbozi... a dneska uz se to da brat skoro jako investici ;), kdy nema smysl setrit frfniky, protoze to dalsi generace nepohrbi.
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], cellfactor, fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+