Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 30 zář 2014 22:05

Brooklyn : no ved prave preto .. system bootujes raz .. software bootujes raz .. ale sample loadujes stale , ked robis muziku .. sample patria na SSD disk ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 01 říj 2014 01:31

pytkin: zalezi na zpusobu prace. prepinam mezi DAW, softwary, jsem online... na tohle vsechno je SSD disk zasadni, mit na nem taky pagefile.. velky knihovny je urcite dobry mit na SSD, kdyz clovek dela s romplerama-- to je ale casto nerealny. potreboval bych cca 3 TB prostoru, kdybych tam chtel mit vsechno ze samplu. takze za me urcite prioritne SSD na system (plus na soubory projektu, na kterym zrovna delam), a HDD na zbytek.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod eGen » 01 říj 2014 07:38

Pytkyn: Trolíš ? :) Chlap nemá $$$ na dobrý PC a ty radíš SSD na samply? Asi jsem výjimka, ale mám asi 13TB samplů. Né že bych je všechny chtěl mít při ruce, ale tak 1TB určitě, zvlášť kdybych jel orchestry. No a zaplať tu kapacitu v SSD!?! :) :) :)

To je doba, pamatuju jak jsem načítal samply z 1.44MB disket do 16MB sampleru asi 20 minut. Pak ze 270MB SyQuestu po SCSI za necelou minutu. A kolik jsem s tím zažil legrace a udělal muziky.
Uživatelský avatar
eGen
 
Příspěvky: 323
Registrován: 5. 6. 2002

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 01 říj 2014 08:46

brooklyn : jasne .. kazdy ma iny styl prace , ine zdroje , ine priority .. V studiu sme to vyriesili tak , ze sme tam dali radic a z povodneho SW raidu (ktory bol pomaly a nespolahlivy) sme spravili HW raid 5TB .. vykon to ma ako SSD a kapacitu ako disky .. Ale zase tam nepouzivame ziadne sample .. Len audio postprodukcia ..

egen : netrolym .. len pisem svoj nazor .. ked uz v PC bude SSD , tak by som na neho dal sample a nie system .. system je uplne nepodstatny v hudobnom pocitaci .. BTW : 1TB SSD je dnes strasne lacny .. i ked cena je vzdy relativna vec .. zrovna sme kamaratovi robili novu zostavu do studia .. rozhodol sa prejst na MAC .. Dali sme tam 1TB flash disk (kery stoji teda u apple nekrestanske peniaze) .. ale fachci to jak blazen .. on prave z toho ide orchestre ..

este ma napada .. ze kedze tento clovek nesklada HIEND PC (o com je tato tema) , ale pomale kancelarske , tak prave tomu by tie sample na SSD mohli pomoct k vacsiemu vykonu .. ale varime tu z vody .. panko nam vobec nenapisal , aky druh prace robi .. ci nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov , alebo sklada symfonie pre hansa cimera ..

a este ma napada 2 : miesto maleho SSD na system , by som si radsej kupil poriadny procesor .. ak sa teda na tom PC ma robit hudba a nie pisat listy vo worde ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 01 říj 2014 11:51

pytkin:SSD na data-samply je pro mě opravdu darda,ten 1tb by byl dražší než celá ta sestava...neříkám že by to nebylo príma,ale.

K ty práci na pc:dříve jsem dělal elektroniku poskládanou cirka půl na půl ze samplů a virtuálních syntáků.Plus občasný doplnění živou kytarou-tenkrát ještě bez vst pluginů.Vzhledem k tomu že jsem nikdy-proč asi :mrgreen: nepoužíval velké knihovny samplů tak mi na tuto aktivitu stačilo myslím nějaké p3 pak snad athlon? to bylo cca před 10 roky?nevim.viz odkaz dole:

Poté jsem už snad upgradoval na momentální 2jádro s kterým jsem byl zpočátku spokojený...problémy ale začaly tím jak jsem se začal více věnovat nahrávání kytary-třeba 6-stop a k tomu nějaký ten spodek a i tím jak se začaly časem zvyšovat nároky různých pluginů.A nějaký ten mix kapely s cca 14 stopami,to už byl trochu problém...při cca 4 pluginech na stopu plus 6 na bus.To už jsem měl půlku mixu zafreezovanou jinak jsem se nehnul.


pytkin:trefil jsi se"nahravava metalove kytary , alebo lepi elektroniku z virtualnych syntakov"

akorát s tim Hansem ne :lol:

http://bandzone.cz/djsajrajt
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod pavlii » 13 říj 2014 08:36

8) no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz. A že by mě dostával do kolen projekt se 14 stopami apod. (viz výše) - tak to ani náhodou ;-) Asi by to chtělo zamyslet se i jiným směrem a ne jen na cestu honění výkonu.

No nic, to bylo jen tak pro zamyšlení :-)

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2866
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Scorpi.03 » 13 říj 2014 10:27

Pytkin píše:egen : netrolym .. len pisem svoj nazor .. ked uz v PC bude SSD , tak by som na neho dal sample a nie system .. system je uplne nepodstatny v hudobnom pocitaci .. BTW : 1TB SSD je dnes strasne lacny .. i ked cena je vzdy relativna vec .. zrovna sme kamaratovi robili novu zostavu do studia .. rozhodol sa prejst na MAC .. Dali sme tam 1TB flash disk (kery stoji teda u apple nekrestanske peniaze) .. ale fachci to jak blazen .. on prave z toho ide orchestre ..


Není lepší nejdřív sehnat SSD na systém a potom případně dokoupit další na samply ?
Scorpi.03
 
Příspěvky: 46
Registrován: 30. 7. 2010
Bydliště: Brno/Zlín

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Tonysss » 13 říj 2014 14:41

no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz.


Fakt ? kolik stop ? já občas s pár virtuálníma nástrojema a pár pluginama zadýchám i i5 3,4Ghz.
Uživatelský avatar
Tonysss
 
Příspěvky: 467
Registrován: 16. 12. 2005

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 13 říj 2014 14:51

pavlii,ty fakt makáš na tomhle stroji? :lol:

S dnešníma nenažranýma pluginama? :roll:
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod pavlii » 13 říj 2014 14:52

:-D tak podle projektu...20...30...40... Já nejsem megaloman 8)

2fikus: já potřebuju plug-iny (když už), které dělají co mají - a nejsou přitom nenažrané :-D

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2866
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Hammond » 13 říj 2014 14:54

Mne tiez uz par krat i5/3,4GHz ledva dychala :( .
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: High End Studio PC

Příspěvekod fikus » 13 říj 2014 15:05

Když jsou dobrý náběry,tak stačí v podstatě eq,kompresor,ale to se moc nestává
Uživatelský avatar
fikus
 
Příspěvky: 86
Registrován: 27. 7. 2014

Re: High End Studio PC

Příspěvekod eGen » 13 říj 2014 15:08

Pamatujete na dobu, kdy 16ti stopé studio bylo standard. Myslím, že většina popu z 80's byla namíchaná na 16 stop.
Já začal na tomhle a byla to pecka :)

Obrázek
Uživatelský avatar
eGen
 
Příspěvky: 323
Registrován: 5. 6. 2002

Re: High End Studio PC

Příspěvekod pavlii » 13 říj 2014 15:37

:-) přesně tak. Člověk taky musí něco umět (a ne to za sebe nechat dělat počítač - a to ještě s nejistým výsledkem) :-D

Ale to je jen moje rýpání - nebudu vám to tady špinit mým undergroundovým setupem 8) Až se mi to rozletí, tak holt taky pořídím něco výkonnějšího......

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2866
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: High End Studio PC

Příspěvekod Pytkin » 14 říj 2014 00:09

pavlii píše:8) no já jen, že neustále pracuju ne PIII/618 MHz. A že by mě dostával do kolen projekt se 14 stopami apod. (viz výše) - tak to ani náhodou

tak ked mas trebars UAD, tak nepotrebujes vykon od CPU .. ale zase prehrat h264 video v projekte asi ta P3 nezvladne ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+