iPad přes dráty

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
bambus
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2012 23:25

iPad přes dráty

Příspěvek od bambus » 21 dub 2012 23:26

Zdravím,
doma mám ipad2 a rád bych ho využil. Vygooglil jsem, že ho jde napojit přes apple connection camera kit, 2x midi usb kabely a jednu nebo dvě(podle toho jestli chci in i out) female -to- female "spojky". to by pak s aplikací touchOSC mělo v pohodě komunikovat s FLkem.... hlavně nyní v novém performance modu se to hodi kdyz nechci utrácet další peníze za launchpad. Má s tím někdo zkušenosti? hlavně kde sehnat ty spojky v českých e-shopech jsem je nemohl najít protože neznám jejich český název. A na wifi kašlu to občasné lagování špatný...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2012 23:59

nejaky zmatok v tom tvojom popise .. Bud si mozes dat CCK a do neho nejaky USB midi interface, kery funguje .. alebo si rovno kupit iRig MIDI ( http://www.ikmultimedia.com/irigmidi/features/ ) , co potom funguje aj na iphone ..

bambus
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2012 23:25

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od bambus » 22 dub 2012 10:35

Koukal jsem se na ten iRig, a vypadá zajímavě. Můžeš mě ještě prosím poradit jaký kabel potřebuji abych to mohl napojit do usb k PC?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od Kermitak » 22 dub 2012 14:29

Z irigu vedou normalne dva midi kabely s DIN samcema na konci. Pokud to chces zapojit pres usb, pak potrebujes nejaky midi prevodnik, co se zapojuje do usb (dneska skoro vsechny). Pokud to ale pripojujes do desktopu, mas midi v gameportu, takze by ti stacila redukce z gameportu na DIN samice.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od kexik » 22 dub 2012 15:23

cize de facto usb-midi-usb. Neni to stejna blbost ako pouzit wifi?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od Kermitak » 22 dub 2012 16:20

Lip to neudelas.

bambus
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2012 23:25

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od bambus » 22 dub 2012 16:25

No u mě kde mám latency v rozmezí 40-600 ms (mám opravdu pomalý net, záleží vždy na náladě providera :/ ) to asi pomůže... jinak ta odezva přes usb-midi-usb je tak velká??

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od kexik » 22 dub 2012 16:35

co ma latencia wifi spolocne s providerom? A samozrejme s pc napriamo, nie cez router

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od Pytkin » 22 dub 2012 18:37

bambus : nemas momentalne ziadnu zvukovku ? Ak ano , tak by si na nej mal mat MIDI a vtedy to len prepojis ..

bambus
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2012 23:25

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od bambus » 22 dub 2012 20:15

Aha! :D omlouvám se jsem tak trochu amatér a tak mě to nenapadlo :D takže jenom iRig a bude... díky za rady!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12594
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: iPad přes dráty

Příspěvek od dendy » 23 dub 2012 09:34

minule som skusal midi over wifi - na ipade som pustil syntak a ovladal ho z Logic-u cez midi (cez wifi) .. a fungovalo to perfektne, ziadna citelna latencia tam nebola ...

Odpovědět