Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod biscuit » 21 úno 2011 13:23

mam tv propojenou optikou se zvukovkou, abych dostal zvuk co nejkvalitneji do stavajiciho retezce. kdyz je tv vysilani ve stereu, vsechno slape krasne a rme si poradi, kdyz je ovsem zvuk kodovanej, karta nevi a pousti ven prevodnikovej kulomet... da se to nejak softwarove ocurat / dekodovat? bohuzel jeden z mala programu, na kterej obcas kouknu je discovery showcase a ten vysila imrvere v sestikanalu.
dik za pripadnej napad
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod kexik » 21 úno 2011 13:40

zavisi od zvukovky... nie kazda vie poslat raw data z spdif na pci/pcie zbernicu. ak mas dakde v ovladaci prepinac pcm/data alebo pcm/raw, mozes zacat riesit, ako to urobit, inak je to zbytocne.
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2011 14:07

a ako primas signal ? tunerom v TV ? TV ma satelit ? alebo ako ? na tom primanom zariadeni si mozes vacsinou nastavit aby sa digitalne zvuky dekodovali na PCM streamu .. ten ti potom zvukovka poberie ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod biscuit » 21 úno 2011 14:12

kexik: mam rme 9632.. nevim jestli to umi, kouknu do nastaveni.. dik za radu aspon takhle :-)
pytkin: tunerem tv - kabelovka. v tv mam zastrcenou kartu pro dekodovani kabelovky, takze nepouzivam kabelovej settopbox..
v nastaveni tv jsem prave zadnou moznost dekodovani do digitalniho vystupu nenasel.. z analogovyho vystupu to samozrejme jde vzdycky ok, ale ten je k zbliti, sumi to jak sumak..
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2011 14:17

biscuit : jasne .. no telka to zrejme nevie .. i ked sa trosku divim , ze do spdiofu dava bitstream a dekoduje to sama .. resp. ze sa to tam neda nastavit nikde ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Jde nějak v PC dekódovat DTS signál z SPDIF?

Příspěvekod kexik » 21 úno 2011 14:59

podla fora

http://www.avforums.com/forums/computer ... -help.html

vie 9632 minimalne dts passthrough... to je dobry znak, ovsem moze si to riesit aj tak ze detekovany datovy stream posle priamo na spdif out a nie cez pc zbernicu...
ale jakym sw to riesit, fakt netusim... mrkol som ci to nevie vlc cez playback z capturing device (kedze dts dekoder by mal obsahovat), a zvukovku tam ide vybrat, nastavit pocet kanalov audia atd tiez, ale nemam na com vyskusat, jak sa to chova naozaj.
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+