Konfiguracia na hudobny notebook(skladacku?)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 624
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Konfiguracia na hudobny notebook(skladacku?)

Příspěvek od Cundo » 10 bře 2008 13:53

Tak prisla doba,kedy sa treba rychlo rozhodnut pre najvhodnejsi laptop do kapely.Su dve moznosti-bud skladacka,alebo nieco standardne.Nebude sa to pouzivat na NIC ine okrem tvorby a pustanie podpornych trackov pre nas band,obcas nejake nahravanie v terene.Vybava teda moze byt dost spartanska,preto uvazujem o cielenej skladacke.Karta bude pravdepodobne FW(TC Elctronic connect 24 live).Mate niekto aktualne odporucania,pripadne rady,na co si dat pozor aby sa predislo problemom?Aky CPU,pamate,HDD+externy HDD je vhodny na popisane pouzitie?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12643
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 10 bře 2008 14:57

tu je lahka rada - zober najvyssi mozny core2duo procesor co to da (aspon T7200), pamate tiez co najviac (2 GB su celkom ok) ... ak tam budes pouzivat cubase, dobra volba je radsej o nieco vacsi ale predsa prehladny 17" LCD s 1680x1050 rozlisenim...

na znackove sa vykasli - aj tak jedine lenovo kde su naozaj nadpriemerne kvaltiny aj po mechanickej stranke - ale patricne si aj za to zaplatis ... tak ci tak ti vydrzi ten ntb tak 2-3 roky a potom budes nuteny kupovat novy ;)

jo daj si bacha aby adapter sietovy mal len 2kolikovu zasuvku a nie 3kolikovu lebo 3kolikove mavaju problem zo zemnymi smyckami pri pouziti externej audio aparatury (mixy, PAcka, aktivne bedne).. alebo ked tak dokup univerzalny adapter len s dvojkolikouvou zasuvkou

skladacky su fajn, na audio nepotrebujes mat brutalnu graficku kartu ani HDMI vystup a podobne hovadinky :) urcite v prvom rade by som investoval do CPU/RAM, v druhom do disku az potom vsetko ostatne...

co sa tyka LCD urcite ale neber nic pod 15,4" a 1280x800, hlavne v pripade ze chces pouzivat cubase alebo ableton ... ak to povacsine aj tak planujes mat pichnute do siete a nie fungovat len na baterku tak rozhodne kasli na vydrz baterky a radsej kup so 17" LCD, je to fakt super... sirokouhly display je dobra volba prave koli tomu ze pri vacsine DAW softov sa potrebujes tahat viac do sirky nez do vysky ... (mix, sekvencer, piano roll - vseko veci postavene na sirku)

a na zaver moj tip .. momentalne som spokojnym majitelom tohto tu :
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10846752--

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 624
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Příspěvek od Cundo » 10 bře 2008 15:17

Srdecna vdaka za odpoved!

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 bře 2008 16:49

Souhlas s Dendym

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 624
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Příspěvek od Cundo » 18 bře 2008 12:01

Tak mi navrhli zostavu:CPU T7700, HDD Seagate Momentus sata2 2,5"7200rpm, 2x1GB DDR2 667MHz cl5 sodimm kingston, etc...Ma to byt v tele barebone FL90 PM1 Compal.Vrta mi v hlave uz len mech.odolnost toho tela,isty obchodnik ma strasi,ze nevydrzia panty,ze je to krehke....Vraj mam kupit u neho Lenovo ThinkPadR61...

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 18 bře 2008 14:40

kup si nejaky fujitsu Siemens, ti maji docela dobry pomer kvalita/cena.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 18 bře 2008 15:03

Kamarad ma IBM ThinkPad, coz je predchudce Lenovo ThinkPad a ma na displeji hlinikove klouby, kterym se fakt da verit. Ja mam na Asusu plastove a jsem VELMI opatrny pri zavirani a otevirani.
Takze je to o tom, co vlastne potrebujes - pokud velkou mechanickou odolnost, pak je Lenovo vhodna volba, pokud chces usetrit a das si na to pozor, pak cokoliv jineho. Ale za kvalitu se plati.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1588
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 18 bře 2008 17:06

Ja bych uz sel jedine do IBM (nic na tom, ze pro ne zrovna delam). NB je pro me lopata, zivim se praci na nem, tj. zachazim s nim jak s lopatou. Vyzkousel sem uz vsechno, od aceru, asuse, fujitsu-siemens (toho ma ted manzelka)-Toshiba-Dell-HP az k IBM Lenovo, mam zrovna T60 a je to neznicitelny + super vykon. 2 GB pameti, CoreSolo, disk 160GB, nadherny display + neznicitelne a to ze tomu davam zakourit + zatim best vydrz baterie. Porizovaci cena bude asi vyssi, ale to ja neresim.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 18 bře 2008 17:10

kup si tablet, ten nema panty ;)
inak imho do kapely to nie je sprosty napad. problem je ze je to desne drahe

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 22:03

Příspěvek od shagy » 19 bře 2008 02:47

tablet nema panty ale ma pant - jeden klb...ale je pravda, ze s tabletom v ruke sa live robi lepsie ako s notebookom v rukach...ale ked to mas na stole na spustanie podkladov, tak je to relativne jedno...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2008 08:01

jaky klb, prosimta... na tablete nie je ziadny klb, je to placka s dotykovou obrazovkou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 bře 2008 11:13

kexik : niekolko tabletok tu mame v praci .. a vsetky maju klb .. jeden otocny ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 624
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Příspěvek od Cundo » 19 bře 2008 11:26

Mna by len zaujimalo,ci existuje nejake barebone telo,ktore je mechanicky odolne,ma kovove panty,solidne prevedene,napr z hlinika alebo uhlikovych vlakien,ten hlinik by bol zaujimavy aj z hladiska chladenia.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2008 11:51

ja mam na mysli tablet nie nieco co vyrobca vola tablet :)
http://www.fujitsu-siemens.de/products/ ... ic_st.html
tie veci s klbom su potom naco? nedaju sa v tom klbe oddelit? ak ano, je ten klb nepodstatny, ked sa zlomi, karavana ide dalej...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 bře 2008 12:21

kexik : nedaju sa v klbe oddelit .. ale maju aj normalnu klavesnicu .. vedia fungovat ako normalny notebook .. alebo otocis obrazovku hore a mas tablet pc ..

Odpovědět