Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Mac alebo PC ?

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Pytkin » 16 lis 2014 15:43

kermitak : tu predsa nikto nechce vyriesit otazku co je lepsie .. tu si len vymiename skusenosti o jedmotlivych platformach .. vsetko je to vzdy subjektivne .. cely tento server je o zvuku , co je vysoko subjektivna zalezitost ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Stan » 16 lis 2014 15:46

Me je to taky divny. Na Air 13" 2013 i5 1.8 GHz, SSD, 4gb RAM 1600MHz DDR3 nemam s rychosti grafiky problemy, ale je pravdou ze animace v AE delam jen okolo 30 s max, z vetsiny jen 5-15s a ne moc slozity.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1659
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod carloff » 16 lis 2014 15:50

Pytkin píše:
carloff píše:Já mám udělaný acronis image , které se dá portovat i na jinou HW configuraci. za 45 min hotovo Win 7 , pluginy cubase PT11...i na jinem počítači

to je trosku ine .. ja hovorim o preneseny celeho systemu, uzivatelskych nastaveni , dat atd .. nie dostat sa do stavu nula ..

No vsak ja mam prubezne zalohovany system i se vsim a proste posledni verzi vcetne nastaveni programu atd jen obtisknu pres acronis..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2199
Registrován: 5. 6. 2002

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod carloff » 16 lis 2014 16:05

Stan píše:Me je to taky divny. Na Air 13" 2013 i5 1.8 GHz, SSD, 4gb RAM 1600MHz DDR3 nemam s rychosti grafiky problemy, ale je pravdou ze animace v AE delam jen okolo 30 s max, z vetsiny jen 5-15s a ne moc slozity.

to ja delam hodne veci s particles , pluginy atd. jak tam dam plugin ani se nahled nehne:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2199
Registrován: 5. 6. 2002

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Pytkin » 16 lis 2014 16:14

carloff : no ale na iny pocitac to nemozes dat .. nepojde ti seriove cislo .. atd .. je to proste uplne nieco ine ako popisujem ja ..

inak ty porovnavas AE a Cinemu , co su dva diametralne odlisne programy .. AE potrebuje vela ram .. vsetko robi do pamate , pripadne na disk , co uz je ale hrozne pomale (na hdd uplne) .. atd atd .. nehovoriac o tom , ze AE chce GPU akceleraciu , ktoru na tom macku asi nemas .. proste AE neni uplne program stavany na notebook ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Stan » 16 lis 2014 16:17

@carloff: Jo v poho ja delam jen jednoduchy veci k tutorialum o zvuku. Celou grafiku si pripravim v Ai, hodim kazdy element na jeden layer a pak to soupnu do AE a rozpohybuju to. Takze pluginu a efektu moc nepouzivam, jen to nejnutnejsi.
Naposledy upravil Stan dne 16 lis 2014 16:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1659
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod carloff » 16 lis 2014 16:22

Pytkin píše:carloff : no ale na iny pocitac to nemozes dat .. nepojde ti seriove cislo .. atd .. je to proste uplne nieco ine ako popisujem ja ..

inak ty porovnavas AE a Cinemu , co su dva diametralne odlisne programy .. AE potrebuje vela ram .. vsetko robi do pamate , pripadne na disk , co uz je ale hrozne pomale (na hdd uplne) .. atd atd .. nehovoriac o tom , ze AE chce GPU akceleraciu , ktoru na tom macku asi nemas .. proste AE neni uplne program stavany na notebook ..


no win 7 mam koupene( a postavenou krabci na pocitaci i stitek) ale nedavam je na pocitac. Mam appz distribuci kterou jsem si jeste sam orezal.
jinak ty same AE projekty na notasu od zeny chodi jak vino...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2199
Registrován: 5. 6. 2002

Mac alebo PC ?

Příspěvekod Kermitak » 16 lis 2014 16:41

To muze byt taky tim, ze podpora 3d grafiky na soucasnym OS X je fakt mizerna, vykonove i moznostma hodne daleko za Win. Takze pokud aplikujes nejaky efekty, vyuzivajici Open GL napriklad, neni se cemu divit. Drivery pro grafiky jsou taky priserny, obzvlast ATI.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Pytkin » 16 lis 2014 17:42

carloff : ten win je krabicovy ? alebo OEM ? ak je OEM , tak ho nemozes dat na ine PC .. A na novom PC predsa vzdy budes mat novu aktivaciu .. atd atd .. ale to je jedno .. popisali sme tu rozdiely v zalohovani a migrovani windows a mac .. kazdy si to sam preberie , co mu viac vyhovuje .. S tym AE je to podla mna cele divne .. ona ma 8G ram .. Ty mas 16G .. my mame na AE vsade 32G ram .. Vtedy sa s tym da robit .. Robit na notebooku v AE s 8G ram , to fakt neni to prave orechove .. A dovod rozdielov platform moze byt vela .. Jeden uz popisal kermitak .. Cela adobe suita uz dost vyrazne vyuziva GPU ..

kermitak : jo to je jeden z dovodov , preco som si upgradol iMac .. Je v nom NVIDIA ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod carloff » 16 lis 2014 18:18

Krabicovy samozrejme
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
www.boriscarloff.com | www.soundevice-studio.cz
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
 
Příspěvky: 2199
Registrován: 5. 6. 2002

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Tonysss » 16 lis 2014 21:01

Používám střídavě denně oba systémy, ve studiu jsem jel 2 roky na OSX , teď jedu asi rok na Win7 nikdy žádný problém nebyl. Na win jedu kvůli tomu že v Cubase je pěkně vše v jednom okně roztaženo na dva monitory, u MACu je to poházené všude možně a pozadí je plocha a to mi vadí. A taky používám pár oblíbených pluginů které nejsou na OSX.

OSX používám na vše ostatní hlavně kvůli Aperture a FCPX , 100% alternativa na PC prostě není.
Na internet a grafiku také OSX , např jeho Pixelmator je super.

Takže na DAW jsem plně spokojený s WIN7
na ostatní práci grafiku,video, internet jsem plně spokojený s OSX.

Z mého pohledu je Apple a OSX ideální jako notebook, Macbook pro (nebo AIR) s SSD ,je designová lahůdka, je to pevná hliníková konstrukce, je to svižné a obrovská reálná výdrž baterie a hlavně nikdo nemá tak vymakaný a obrovský trackpad jako macbooky, přesná a rychlá odezva tohle mi zatím žádný win notebook nenabídl.
Uživatelský avatar
Tonysss
 
Příspěvky: 467
Registrován: 16. 12. 2005

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod markuc » 16 lis 2014 23:34

Pytkin píše:
markuc píše:Windows je univerzálnější systém a bude na něm fungovat téměř všechno i za pár let, kdy majitele Maců už různé updaty donutí vyměnit hardware za novější ...

clovece toto som si neni uplne isty .. HW je rovnaky v PC aj MAC , takze upgradovat budes musiet rovnako .. teda ak budes chciet zvysit vykon .. ja som nedavno upgradoval 5 rocny imac za 3 rocny .. len kvoli hram .. ten 5 rocny mal slabu grafiku .. vykon CPU (core2 duo ) mi uplne vystacoval ..


to je jasný, narážel jsem jen na to, že výrobci software v čele se samotným Applem podmiňují fungování a samotnou instalaci svých aplikací třeba nejnovější verzí OSX a ten zase nenainstaluješ na starší železo ... tohle u Windows není tak hrozný.
Já jsem například na svým MacBooku skončil u OS 10.5., protože mám jeden z prvních Intel Core a dál mě to prostě nepustí ...
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 521
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Stan » 17 lis 2014 00:35

@markuc : To je vyvoj nebot kdyz stary compy nemaji dostatek vykonu pro dany soft, tak misto neustaleho si ztezovani zakazniku na support centru na pomalost ci nesatbilitu to nenechaji zakaznika proste na pocitac nainstalovat jelikoz soft proste nebude fungovat na maximalni vykon. Taky tady mam 2 macky ktery nemuzu updatovat ale nejak mi to nevadi jelikoz by na nich aplikace vzhledem ke svemu vykonu proste byly strasne pomaly. To vsak neni jen u OS, treba Kontakt od NI ma taky novy verze a nektere nastroje rozumej moduly proste nespustis na starsich verzich tohoto sampleru jelikoz vyuzivaji poslednich technologii ktere predchozi verze nemaji, ano update je zadarmo ale proste musis updatnout pokud si chces koupit novy nastroj. Vyzkum a vyvoj neni zadarmo a OSX a dalsi kancelarske programy pro beznou praci ci pro praci s videem a fotografiemi jsou jiz nekolik let zadarmo. Ja proste koupil dalsiho macka a ty co mam stale pouzivam k tomu na co staci.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1659
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod Pytkin » 17 lis 2014 01:55

markuc : co to je za macbook ? kukam v mactrackeri a aj na model late 2006 sa da dat 10.6.8 .. cize ten tvoj musi byt este starsi .. priznam sa , ze na 8 rocy WIN notebook mozno pojde nainstalovat Win8 ale nie som si isty ako to bude chodit .. Dalsia vec je , ci ma zmysel instalovat aktualny OS a programy na tak stary pocitac .. ci neni lepsie drzat sa tych , z tej doby ... tie by mali chodit OK ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Mac alebo PC ?

Příspěvekod markuc » 17 lis 2014 11:43

No je to ještě jednoduchej Intel Core, ten první model, kde je napevno 2 GB RAM bez možnosti rozšíření ... fakt pradědeček. Ale chodí do dneška v pohodě :) svýho času na něm jel Logic 8 a nebyl problém, sice se na něm dalo vařit kafe, jak topil, ale chodil se ctí.
Vývoj samozřejmě chápu, ale jestliže možnost update skončí na hovadinách jako je multitouch trackpad a podobně, je to trochu mrzutý. On ten vývoj hardware zase tak rychlej není, pořád je to nějaký Pentium a honí se jen počet jader a hlavně to, aby se to celý uchladilo ... co si budeme povídat ...
Takže vývoj ano, ale kšeft je na prvním místě a zrovna Apple je velkej specialista na to, jak nám tahat z kapsy penízky, to všichni známe.
Psalo se tu o myši, ja jsem si na tu applovskou taky nikdy moc nezvykl a nosil jsem si všude v kapse normální Logitech za 400,-, ale je fakt, že ta možnost posuvu do stran je moc fajn a chybí mi. Měl jsem ještě tu s kuličkou a pořád se to sralo a čistilo a samá reklamace ... zkoušel jsem ji tenkrát i na Windows a nebyl žádnej driver, takže ten posuv do strany stejně nefungoval ... ale jestli někdo víte o něčem, co by takhle fungovalo na Windows, to bych uvítal.
Uživatelský avatar
markuc
 
Příspěvky: 521
Registrován: 2. 1. 2007
Bydliště: Dobříš

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, maux, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+