Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Napalene CD clipuje

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pytkin » 28 kvě 2014 11:37

biscuit : nemusi byt 1:1 stejne na bit .. je to dane formatom CD AUDIO .. to ale urcite vies ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 11:40

pocitam jen s variantou 44.1kHz/16b original i kopie - tam nedochazi k zadnymu prevodu a melo by byt stejne. o procesech ruznejch fuck softwaru jako je normalizace, maximalizace apod. sragory nemluve ;-)
nebo se mi snazis rict jeste neco, co jsem nepobral? :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pytkin » 28 kvě 2014 11:43

no problem je s grabovanim , lebo CD audio nema sektory .. je to len "snek" , cize strasne zavisi od vypalovacky/grabovacky ako nacitava data .. cize stav kopia 1:1 nemusi vobec nastat ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 11:46

i kdyz se vytvori obraz disku a ten se pak vypali? tohle mi osobne stejne prijde jako nejlepsi zpusob grabovani ;-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pytkin » 28 kvě 2014 11:52

biscuit : pri obraze bude ten isty problem asi .. neviem .. takto do hlbky som sa tym nezaoberal .. a posledne som sa tym zaoberal tak pred 8 rokmi .. opticke media su mrtve ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 11:55

to samozřejmě cejtím stejně :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod charonme » 28 kvě 2014 13:40

biscuit píše:- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?
- presne toto je spravna otazka. Ja mam podozrenie ze problem je uz v zdrojovom subore ktory mal sice hodnoty samplov pod nulou v digitalnom zmysle, ale keby si to OP pustil do reprakov alebo si to pozrel v nejakom softe ktory vie analyzovat audio tak by zistil ze audio clipuje.
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Stan » 28 kvě 2014 15:38

Ja nevim ale podle me to vypada na inter-sample peaks pri DA prevodu.
Uživatelský avatar
Stan
 
Příspěvky: 1665
Registrován: 27. 4. 2013

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod dusanmsk » 28 kvě 2014 17:09

biscuit píše:musi byt 1:1 stejne na bit.


Nie nutne. CD Audio predsa nema klasicke sektory a k nim checksumy, takze pri ripovani moze kludne mechanika precitat to, co tam v skutocnosti nie je :shock: Kazdopadne by to mali byt len ojedinele excesy a s popisovanym problemom to na 99% nesuvisi.
dusanmsk
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 1. 2011

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 07 čer 2014 13:39

inak som si zistil, že som to vyexportoval v kvalite 24bit 44Khz.....nemože byt to skreslenie aj tým, že to není v 16bit 44Khz? ...
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod MDudas » 08 čer 2014 02:11

:D Moze.
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2372
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 08 čer 2014 07:54

Tak vyexportoval som projekt v 16bit 44 khz kvalite a clip v napalenom cd pustenom vo windows media player prehravaci bol znova....stiahol som si nejake free prehravace a ani v jednom som clip uz z napaleneho cd nepocul...ostatne original cd vo windows prehravaci neclipuju....moze byt nieco s tym prehravacom?
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod MDudas » 10 čer 2014 00:10

Chyba je na 99% v interfejse. To je ten medzi klavesnicou a obrazovkou.
Efekty a EQ mas komplet vypnute?
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2372
Registrován: 12. 7. 2011

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 10 čer 2014 17:28

Zvukovu kartu mam liquid saffire 56....ake efekty mas na mysli?
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod MDudas » 12 čer 2014 01:42

:) Vyborne. Tak to uz mame prvy krok za sebou. Este tak 79 dalsich a vyriesime to.

Samozrejme sa pytam na efekty a EQ v MediaPlayeri - ak je CD nahrane max, staci jemna ekvalizacia a uz to klipuje.
Vypni vsetky tie basy, audio-vylepsovatka a EQ (neviem, ako sa to vola -nemam MP nainstalovany).
Ak nepomoze, skus to prehrat v inom prehravaci/editore.
Dalsi krok - skus grabnut zvuk z toho napaleneho CD a pozri ho v editore.
Uživatelský avatar
MDudas
 
Příspěvky: 2372
Registrován: 12. 7. 2011

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+