Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Napalene CD clipuje

Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 28 kvě 2014 07:39

Ahojte....potreboval by som poradit....vyexportoval som si projekt bez clipu ale po napaleni nahravka clipuje....stretli ste sa uz s tym? Moze byt problem v napalovacke alebo musim nastavit nejako proces napalovania? Mam windows 7 64bit a program na napalovanie ten z windows...dakujem za vase postrehy :D
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Hammond » 28 kvě 2014 08:06

Ako clipuje? Ze to je pocut, alebo Ti clip ukazuje nejaky merak?
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pierre niko » 28 kvě 2014 08:14

Neclipuje ti spis to, na/v cem to prehravas (proveril bych, sw prehravac/hw prehravac/zvukovka/mix/zesik/speakery) ? To se mi zda pavdepodobnejsi.
Uživatelský avatar
Pierre niko
 
Příspěvky: 722
Registrován: 28. 12. 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí / Praha / Nové Město n. Moravě

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pytkin » 28 kvě 2014 08:16

no ved on to urcite nagraboval a spatne kontroluje z napaleneho zdroja .. snad neni taky jozko , ze by v dakom prehravaci mal zapnuty trebars EQ , cim by to slo do klipu ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod TOM-Thak » 28 kvě 2014 08:22

Kazdopadne vypalovani ma udajne vliv na nahravku. Udajne by se melo palit na rychlost 1x treba z wavelabu. Nero to nejak mrvi, cetl jsem o tom nejake clanky. Od te doby palim master ve wavelabu na 1x.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Hammond » 28 kvě 2014 08:27

Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.
Uživatelský avatar
Hammond
 
Příspěvky: 1119
Registrován: 5. 10. 2010
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod W.Cable » 28 kvě 2014 08:32

TOM-Thak: Tohle jsem taky kdysi (15let zpatky) cetl. Od ty doby, nejspis zbytecne, to delam uplne stejne.
abraka: Pokud vyexportujes projekt bez clipu, nejni duvod, aby se po vypaleni objevil, pokud jsi nemel spusteny nejaky proces.
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod PELF » 28 kvě 2014 08:51

Právě proto RedBook stanovuje max. peak pro audio cd -0.2dB
Zvukař, ruchař, postprodukce.
Studio ATLAS
Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
 
Příspěvky: 1904
Registrován: 12. 4. 2007

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 08:56

amen!
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 28 kvě 2014 09:33

Ano clip je pocut...napalim si to, hodim cd spat do PC a clipuje, hodim do cd prehravaca clipuje...ten zvuk tym napalovanim mi pride viac prebudeny ...zvukovkou, monitormi to urcite nebude
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod TOM-Thak » 28 kvě 2014 09:42

Hammond píše:Preco by to mal Nero mrvit? Ved on napaluje digitalne data, o ktorych "nevie, co su zac". Ak das napalit ISO, musi predsa napalit bit po bite co tam je. Druha vec je, ked to das napalit ako "Audio CD" a odskrtnes mu funkciu "normalize all audio files". To verim, ze to musi riadne posahat.


Me to taky hlava nebere uprime.. jsou to prece digitalni data. Leda by to nejak menilo datovy format.. a ještě Pavlii kdysi ve svém článku psal něco o "emphazi", že pak po vypálení hraje nahrávka víc navýškovaně.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod Pytkin » 28 kvě 2014 09:46

potom bude problem asi toto :
abraka píše:a program na napalovanie ten z windows...
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 09:54

no ja bych to tipoval na problem mezi zidli a klavesnici...
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod abraka » 28 kvě 2014 10:08

Ja nevravim, ze mozno chybu nerobim ja....rad budem ak mi povies kde...
abraka
 
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 5. 2014

Re: Napalene CD clipuje

Příspěvekod biscuit » 28 kvě 2014 11:32

tak pro zacatek zkus grabnout to audio z vypaleneho cd a porovnat ho s originalnim audiem v audio editoru - musi byt 1:1 stejne na bit.

shrnuti
- kdyz poslouchas original cd z pc mechaniky hraje ok
- kdyz to audio grabnute v pc poslouchas (z hdd) tak hraje take ok
- a vypalene cd z mechaniky v pc hraje zkreslene
je to tak?

jakou mas zvukovku, jak ji mas propojenou s mechanikou (doufam ze jen digitalne), jak mas nastavenou zvukovku (mixer)? jaky pouzivas program na grab?
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+