Notebook pro práci s hudbou

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Notebook pro práci s hudbou

Příspěvek od Hena » 03 bře 2009 22:05

Ahoj.
Přemýšlím,že si pořídím notebokk kde bych dělal svoje projekty a případně nosil na live.
Otázkou je jaký vybrat? cena by byla tak do 20000kč
zatím můj favorit je:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58624
+ rychlá pam%u11b%u165 DDR3 ( volný jeden slot pro další paměť)
+ rychlý procesor
+ firewire
--------------
- pomalý HDD (5400ot/min)
--------------
Dá se vyměnit HDD u notebooku za rychlejší?
Je důležitá cache paměť při práci s DAW?
Nebo máte někdo jiný typ na notebook?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12594
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 11:04

otazka je s cim pracujes pri tvorbe.. ak s dlhymi niekolkominutovymi wavkami (multitrack) tak ten 5400ot/min bude asi malo.. ak len s malymi wavkami a VSTi tak potom je to ok ..

neviem ci by som siel do lenova - sice kvalitne ale znacne predrazene a pri moralnom zastaravani hw budes tak ci tak za 2 roky potrebovat kupit novy...

co sa tyka ntb, urcite by som siel do 17" displeja s poriadnym rozlisenim ... na 15" 1280 x 800 je robit napr. v cubase dost bieda ...

co sa tyka firewire - taky tip - dobre si zisti nez si nejaky kupis kde presne ma to firewire vyvedene - moj predchadzajuci srot od MSI ho mal !z predu!! - dost nepohodlne ...

nakoniec na inspiraciu, momentalne mam tento :
http://www.asus.as/inshop/katalog/NB-M70VR-7U021C.html

a som dost velmi maximalne spokojny ;)


este odpovede na tvoje otazky:

- disk sa urcite vymenit da
- cache pamat procesoru je pri core2duo VELMI dolezita - cim vacsia cache tym vykonnejsi procesor, cize cache pocitis pri VST/VSTi, hlavne ked pustas viac instancii toho isteho pluginu (mam v praxi odskusane;)
(o cache disku plati obecne to iste, takze v podstate plati - cim viac cache kdekolvek tym lepsie)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 04 bře 2009 11:47

dendy píše:moj predchadzajuci srot od MSI ho mal !z predu!! - dost nepohodlne ...
Ještě si pamatuju jak si z něho byl unešený :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 04 bře 2009 14:17

mam otazku, najskor na excoma, ale mozno aj na ostatnych, mate niekto netbook s atomom a skusali ste na nom fruity studio? boli by ste ochotni mi na tom zbehnut maly benchmark (pustit nejaky konkretny setup a povedat kolko to zere cpu)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12594
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 16:10

delay píše:
dendy píše:moj predchadzajuci srot od MSI ho mal !z predu!! - dost nepohodlne ...
Ještě si pamatuju jak si z něho byl unešený :)

nojo.. ja tiez.. az do tej doby nez jeho "mierne" prehrievanie pokrocilo do takeho stadia ze sa mi roztiekol konektor napajania :-))))

inak bol fajn.. az na tento (celkom zasadny) detail haha :))


asus zatial fici.. uvidime aka bude jeho zivotnost :)

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 16:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 04 bře 2009 16:24

kexik píše:mam otazku, najskor na excoma, ale mozno aj na ostatnych, mate niekto netbook s atomom a skusali ste na nom fruity studio? boli by ste ochotni mi na tom zbehnut maly benchmark (pustit nejaky konkretny setup a povedat kolko to zere cpu)
Mam zabudovanou desku s Atomem v klavesach CME
http://www.lan-shop.cz/zakladni-desky/intel/60811 + 2G..Ram
ale nevim zda te bude zajimat ? pokud ano - tak napis a muzu ti udelat ten test ...

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 04 bře 2009 16:46

kexik: mam EEE 901, tedy netbook s Atomem a SSD disky...mam na tom FL Studio 8, maka tam slusne stabilne, ale dost pomalu, s velkou odezvou a tak nejak "jakz takz"...
jestli chces neco testnout, neni problem...

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 04 bře 2009 18:03

dendy píše:otazka je s cim pracujes pri tvorbe.. ak s dlhymi niekolkominutovymi wavkami (multitrack) tak ten 5400ot/min bude asi malo.. ak len s malymi wavkami a VSTi tak potom je to ok ..

neviem ci by som siel do lenova - sice kvalitne ale znacne predrazene a pri moralnom zastaravani hw budes tak ci tak za 2 roky potrebovat kupit novy...

co sa tyka ntb, urcite by som siel do 17" displeja s poriadnym rozlisenim ... na 15" 1280 x 800 je robit napr. v cubase dost bieda ...

co sa tyka firewire - taky tip - dobre si zisti nez si nejaky kupis kde presne ma to firewire vyvedene - moj predchadzajuci srot od MSI ho mal !z predu!! - dost nepohodlne ...

nakoniec na inspiraciu, momentalne mam tento :
http://www.asus.as/inshop/katalog/NB-M70VR-7U021C.html

a som dost velmi maximalne spokojny ;)


este odpovede na tvoje otazky:

- disk sa urcite vymenit da
- cache pamat procesoru je pri core2duo VELMI dolezita - cim vacsia cache tym vykonnejsi procesor, cize cache pocitis pri VST/VSTi, hlavne ked pustas viac instancii toho isteho pluginu (mam v praxi odskusane;)
(o cache disku plati obecne to iste, takze v podstate plati - cim viac cache kdekolvek tym lepsie)
já do něj chci jít kvůli rychlým pamětím a docela rychlému procesoru
s tím diske jsem to vyřešil,tak že si dokoupím tohle:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-2-5-d104438.htm
a k tomu třeba tenhle disk :
http://www.alza.cz/pevny-disk-2-5palce- ... 102529.htm
tak že budu mít jistotu,že se to nebude sekat při delších samplech,jak říkáš.
no ten noťas co máš nevypadá zle ale za tu cenu si myslim,že to lenovo R500 je lepší.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12594
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 18:06

skusal si niekedy robit v cubase (alebo obecne akomkolvek daw) na 15" 1280 x 800 ? dost peklo.. no ale nejdem ta odhovarat ;)) ak ti vyhovuje, nevahaj a ber :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5649
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 18:13

dendy : skromnost nic nevyvazi 8)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12594
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 04 bře 2009 18:19

hehe

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 04 bře 2009 19:31

dendy píše:hehe
nn,já si rad vážim ale za prvé v cubase nedělám,už jsem si zvykl na ableton a za druhé k tomu mám 17´´ monitor,tak že si myslim,že mě to trápit nebude.

jo a ještě jedna věc,jak je to s firewirem a kompatibilitou se zvukovkou,nemůžou nastat problémy?Mám Firewire 40 od M-audia.
Dík.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 704
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Příspěvek od SadLuck » 04 bře 2009 19:38

kexik píše:mam otazku, najskor na excoma, ale mozno aj na ostatnych, mate niekto netbook s atomom a skusali ste na nom fruity studio? boli by ste ochotni mi na tom zbehnut maly benchmark (pustit nejaky konkretny setup a povedat kolko to zere cpu)
Asus EEE 901 (1,6 GHz Atom) ... FL Studio zvládá skutečně špatně.. ten procesor (nebo celej netbook?) na to prostě neni.. browsení po netu a podobný věci zvládá skvěle, ale na tohle konkrétně je lepší třeba i to starý EEE 701 s celeronem .. což naznačuje, že problém bude v procesoru ... ale pokud si řeneš třeba nějakou FL demo skladbičku, podivám se, co to žere.. většina jich ale ani pořádně neběží (na onboard zvukovce s bufferem na obrovských hodnotách, případě Asio4all.. zkoušel jsem ještě Edirol PCR1 audio interface a M-audio Fast Track Pro. s druhou zmíněnou se přes atoma dalo hezky hrát třeba na plugsound a nějakou bicí stopu a dva tři efekty to taky zvládlo)

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 06 bře 2009 12:36

dendy píše:skusal si niekedy robit v cubase (alebo obecne akomkolvek daw) na 15" 1280 x 800 ? dost peklo.. no ale nejdem ta odhovarat ;)) ak ti vyhovuje, nevahaj a ber :)
jinak tady máš inspiraci na další notebook

http://createdigitalmusic.com/2008/11/1 ... #more-4480

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 06 bře 2009 14:08

ok, diky... zda sa ze to nebude riesenie... takze vlacit rack pc

Odpovědět