Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Nová základní deska pro Sandy Bridge

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod biscuit » 25 bře 2011 13:29

delay píše:Já jen nechápu, když je využitelnost jader podmíněná ASIO driverem??? (reps. jeho verzi a podporou pro multijadra), že se vám tyhle upgrady vyplatěj. Sorry že to sem tahám, prostě mi to nedá...

nechapu, nerozumim
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod delay » 25 bře 2011 13:48

Tak asi tejden zpátky sme tady řešili, že kde kdo si koupi novy PC dostane z procaku max 20-30% výkonu a pak to de do dropu. Myslel jsem že to je věc DAW, čil SW jak si umí rozložit výkon na jádra, ale myslím Kexik psal, že to je věc ASIO driveru, čili já s verzí ovladače z roku 2003 (očividně bez podpory multicore) dostanu z dvoujádra polovinu (čemuž odpovídá moje měření, kdy mi ASIO začíná dropovat okolo 40% vytížení, měřeno ve správci úloh). Ze čtyřjádra by to byla na stejným ASIO čtvrtina a na i7... haha. Z toho mi vychází, že pokud jsem vázanej na HW s driverem kterej umí cucat z jednoho dudlíku (a já jsem, a myslím nebudu sám), tak na tom budu o něco líp s C2D než s Quad potažmo i7. Jestli je to ovšem pravda a není pes zakopanej jinde...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod Pytkin » 25 bře 2011 13:58

delay : no ale s RME kartou ten problem asi nebude ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod delay » 25 bře 2011 14:20

Pytkin píše:delay : no ale s RME kartou ten problem asi nebude ..

To bych si nebyl tak jistej... viz cubase-nuendo/vykon-asio-vs-cpu-t14701.html
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod Ondrash » 25 bře 2011 15:58

delay píše:Já jen nechápu, když je využitelnost jader podmíněná ASIO driverem??? (resp. jeho verzi a podporou pro multijadra), že se vám tyhle upgrady vyplatěj. Sorry že to sem tahám, prostě mi to nedá...


No. Tak u mě je to asi hlavně kvůli tomu, že když si vždycky koupím nový komp, tak za rok, když si koupím nějaké zařízení přes USB s špatně napsanými drivery, musím řešit špičky na procesoru v Cubase. Takhle jsem naposledy dopadl s Maschine, AtomX to tu řešil, a teprve u procesoru nad 3Ghz byl problém vyřešen. A tak je to vždycky... Neupgraduju kvůli pluginům, stejně 3/4 z nich jedu přes Powercore a UAD, ale komfort v rychlosti, ať už se to týká kopírování, práce s grafikou, renderování a podobně mi za to stojí... Druhá věc je offline procesorování, na kterém se vždy nový procesor projeví. Taky si držím latenci na 6 ms a to je pro mě dost důležitý...

Poradíte mi jaké paměti? Díky
Uživatelský avatar
Ondrash
 
Příspěvky: 890
Registrován: 22. 1. 2005
Bydliště: Praha

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod Pytkin » 25 bře 2011 16:56

Delay : o ktory konkretny prispevok ide .. v prvom prispevku clovek pise o FF .. tu ale hovorime o 9652 .. to je dost diametralny rozdiel ..

este citam ze asio nestiha .. to tiez uplne neviem co znamena .. ked asio nestiha treba zvysit buffer .. to vsetci vieme .. nestiha ani na 20 msec ? alebo kolko ?

dalsi je mozny problem windows 7 .. V studiyu sme mali XP , 2 XEONY , 2x 9652 .. a lietalo to jak z praku .. nepamatam sa , ze by boli niekedy nejake problemy .. i ked sme tiez hlavne pouzivali POCO A UAD .. CPU nikto nikdy nejak moc nesledoval ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod bodyia » 26 bře 2011 13:22

Ciao, já před nedávnem upgradoval na i5-2500 s deskou GIGABYTE H67A-UD3H-B3. Využívám i grafickej čip procesoru, aby to celý mělo co nejmenší spotřebu a hluk, protože to jede puštěný pořád jako multimediální centrum. Funguje zatím bezvadně, spotřeba bez zátěže celýho zařízení (ssd disk systém, 2TB green WD data, zdroj Nexus 85% účinnost) je 34W, což mi přijde zajímavý. HD video a běžná práce není s integrovanou grafikou problém.
Uživatelský avatar
bodyia
 
Příspěvky: 1073
Registrován: 3. 12. 2002
Bydliště: pardubice

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod delay » 26 bře 2011 16:01

Pytkin píše:Delay : o ktory konkretny prispevok ide .. v prvom prispevku clovek pise o FF .. tu ale hovorime o 9652 .. to je dost diametralny rozdiel ..

Nevim, neni jedno jeslti je to USB, FW nebo PCi? Jde o ASIO driver a jestli musí bejt napsanej přímo na podporu multijader, tak me to opravdu zajima, nikde se o tom moc nepise, pro me to je nova a stezejni informace, protoze na PC je pro me prioritou DAW a to jestli se mi render udela o minutu driv me fakt nezajima... podotykam ze nechci rozsirovat nejakej HOAX ale moc by mne zajimalo jak to doopravdy je...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod Pytkin » 27 bře 2011 00:47

Delay : no to je zasadny rozdiel .. PCI(e) karty su na tom uplne inak ako USB , FW .. Podpora Multiprocesingu ?
Ja som to testoval , ked doslo nuendo 3 .. V 2ojke to bolo dost zle .. v 3ojke uplna pohoda .. Pekde sa jednotlive procesy rozdeluju na jadra .. nikdy som s tym nemal ziadne problemy .. I ked uz som pisal , ze viac sme vyuzivali UAD a POCO .. Ale ked som robil testy , tak sa mi zdalo , ze tam nevidim ziaden problem ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Nová základní deska pro Sandy Bridge

Příspěvekod md3 » 14 črc 2011 22:51

bodyia píše:Ciao, já před nedávnem upgradoval na i5-2500 s deskou GIGABYTE H67A-UD3H-B3. Využívám i grafickej čip procesoru, aby to celý mělo co nejmenší spotřebu a hluk, protože to jede puštěný pořád jako multimediální centrum. Funguje zatím bezvadně, spotřeba bez zátěže celýho zařízení (ssd disk systém, 2TB green WD data, zdroj Nexus 85% účinnost) je 34W, což mi přijde zajímavý. HD video a běžná práce není s integrovanou grafikou problém.


Uvažuju o podobné sestavě, zajímalo by mě, při zhruba jaké hranici pluginů se to ještě dá používat pro hru v reálném čase, tzn. s nízkou latencí, bez exportování do audia, čistě VST performance.
Do jiného tématu: asi už to tady bylo (kdyžtak dejte odkaz), ale nepokusíme se stanovit nějakou testovací sadu free pluginů, která by sloužila k porovnávání konfigurací? Např. (Synth1 + Classic Reverb+Phaser+Delay)*počet, ještě určit nějaké nejkomplikovanější presety, přehrávané midi a tempo.
md3
 
Příspěvky: 54
Registrován: 6. 11. 2003
Bydliště: Praha 3

Předchozí

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+