Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Ricci07 » 01 zář 2010 23:13

Zdravím, zamýšlím pořídit nové PC s DAW (Cubase) a váhám nad konfigurací i provedením. U konfigurace se rozhoduji mezi mechanickými a SSD disky pro OS i data (případně zvažuji externí diskové pole s disky v RAIDu), provedení bych rád zrealizoval rackové ovšem s hezkým designem, nikoliv typu běžný serverový case se sloty pro HD nebo primitivní nic neříkající dírkovanou mřížkou vepředu.... Poradíte mi hezký rackový case a podělíte se o zkušenosti se SSD disky pro práci s DAW? Tato témata se tady již probírala, nicméně s postupujícím časem jsou snad nové (lepší) disky i skříně... Nebo ne? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2010 00:50

no .. ak chces mat ten rack v rezii , tak by som sa asi vyhol diskovemu polu .. to robi desny kraval ..

rackove skrine , su vacsinou nic moc .. ale vela vyrobcov na ne robi rozne panely dopredu .. potom sa na to celkom da divat ..

priklad :

skrina :
Obrázek

na nu panel
Obrázek

http://www.chenbro.eu/corporatesite/pro ... hp?sku=144

3U by vyzeral lepsie

http://www.chenbro.eu/corporatesite/pro ... hp?sku=140

Obrázek

a na neho predne panely:

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2010 00:54

pripadne toto moze byt zaujimava bedna .. racky v studiu su casto plytke ..

http://www.chenbro.eu/corporatesite/pro ... hp?sku=160

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2010 01:02

este zopar zaujimavych rackovych skrin ..

http://www.xcase.co.uk/Compucase-4u-s40 ... -s401b.htm

Obrázek

toto je specialitka vhodna pre DAW .. antec sa ale nesnazi o nejaky super design ..

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NzA3

Obrázek

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od upman » 02 zář 2010 10:50

Sorry za OT - neuvazoval bych o PC ale o Mac, bezim na lehce upgradnutem mac mini za 16k a nemuzu si vynachvalit, funguje naprosto, ale naprosto bezproblemove, Ableton i Logic na klid. A neni ani videt a slyset, coz rackove PC urcite bude (teda alespon ty, co delame u nas - IBM - delaji kraval at blade nebo sparky).
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 860
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od W.Cable » 02 zář 2010 10:57

Na tvem miste bych si rack rozmyslel, z duvodu moznosti vetsi hlucnosti chlazeni, coz pro DAW neni idealni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od kexik » 02 zář 2010 11:30

blbost. mam rack a po par malo upravach je nepocutelny. podstatne je ze racky su poctive a tazke zelezo a nesiria vibracie. 4U maju navyse pozicie pre 12cm ventasy, ktore ide kupit hodne tiche. takisto kos na disky byva odhlucneny. ked sa kupi tichy chladic na cpu, ide o mimoriadne tiche riesenie. specialne ten antec je priamo na to urceny. je sice drahy ako prasa ale mat nan, tak ho kupujem hned.

je samozrejme ine ked je v racku server s 8mimi 10000rpm diskami, to sa musi extra chladit a potom to aj prislusne reve.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 860
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od W.Cable » 02 zář 2010 11:41

Ja nepsal, ze to tak je. Psal sem o mozne hlucnosti. Pokud tam zavres tri disky, tak je vetsi pravdepodobnost ze se ti zvysi hluk, to je cele.
Moje zkusenost s big towerama, ktery maji na vysku aspon 60cm je, ze jsou neslysitelny, racky co jsem mel moznost videt, proste byly slyset.

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Ricci07 » 02 zář 2010 17:07

Vzhledově by se mi líbilo něco jako HTPC s možností uchycení do racku, ovšem bez klasických serverových madel trčících dopředu, s přesným lícováním na šířku a U-násobkově na výšku racku... Výrobci HTPC skříní přizpůsobují rozměry svých skříní spotřební hi-fi technice, což rozměrově neodpovídá racku, resp. vhodnou skříň jsem zatím nenašel.
thermaltake_touch_screen_htpc.jpg
thermaltake_touch_screen_htpc.jpg (17.1 KiB) Zobrazeno 739 x
ht-3000_black_b[1].jpg
ht-3000_black_b[1].jpg (18.36 KiB) Zobrazeno 739 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Pytkin » 02 zář 2010 23:12

W.Cable píše:Ja nepsal, ze to tak je. Psal sem o mozne hlucnosti. Pokud tam zavres tri disky, tak je vetsi pravdepodobnost ze se ti zvysi hluk, to je cele.
Moje zkusenost s big towerama, ktery maji na vysku aspon 60cm je, ze jsou neslysitelny, racky co jsem mel moznost videt, proste byly slyset.
je to hlupost .. velky rack je vlastne tower na lezato .. neni problem ho mat uplne tichy ..

horsie je to uz s tym , aby aj trosku vyzeral ..

Obrázek

Ricci07
Příspěvky: 61
Registrován: 17 srp 2010 10:19

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Ricci07 » 02 zář 2010 23:28

Silverstone CW03 je první HTPC s ušima do racku (volitelné příslušenství), který stojí za úvahu...
http://www.silverstonetek.com/products/ ... cw03&area=
Jen ta šílená cena za prostý "obal"....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od Pytkin » 03 zář 2010 01:45

no .. silverstone je skorej do obyvacky .. nie do studia .. musim povedat , ze mne pride do studia estetickejsi ten dierkovny plech , ako silverstone ..

ale kazdy mame samozrejme iny vkus ..

ja musim povedat , ze tato klasicka najlacnejsia EUROCASE neni zase tak spatna .. mame toho plnu serverovnu :)

http://www.alza.cz/eurocase-ipc-4u-500-d61984.htm

Obrázek

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3025
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Nové PC pro DAW a jeho konfigurtace

Příspěvek od hombrefeo » 03 zář 2010 08:00

Pytkin píše:
W.Cable píše:Ja nepsal, ze to tak je. Psal sem o mozne hlucnosti. Pokud tam zavres tri disky, tak je vetsi pravdepodobnost ze se ti zvysi hluk, to je cele.
Moje zkusenost s big towerama, ktery maji na vysku aspon 60cm je, ze jsou neslysitelny, racky co jsem mel moznost videt, proste byly slyset.
je to hlupost .. velky rack je vlastne tower na lezato .. neni problem ho mat uplne tichy ..

horsie je to uz s tym , aby aj trosku vyzeral ..

Obrázek
Na te fotce neni zadna synergy ale rackova skrin LianLi, coz je temer dokonalost, krome cerne delaji jeste prosty hlinik...

Odpovědět