Novinky u RME

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
vasek
Příspěvky: 1863
Registrován: 11 úno 2005 13:04

Re: Novinky u RME

Příspěvek od vasek » 10 kvě 2012 14:04

Milane, kdy budou nějaké řekněme více objektivní informace o Nanoface? Myslím - jak to hraje a jak to fachčí. Díky.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Kermitak » 10 kvě 2012 14:45

BTW nekoho by mohlo zajimat (pro me zprava roku), ze posledni drivery pro RME PCI-e karty jsou certifikovany pro Magma Thunderbolt to PCI-E expansion box. Pod Win to beha automaticky, na Maca je treba upravit driver, coz udelali, takze RME by ted melo frcet bez problemu pod obojim. Chci se zbavit stolniho PC, takze pro me super zprava (i pro ruzny iMacare a podobne).

Milan
Příspěvky: 290
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Milan » 10 kvě 2012 15:08

vasek píše:Milane, kdy budou nějaké řekněme více objektivní informace o Nanoface? Myslím - jak to hraje a jak to fachčí. Díky.
No tak nejdříve nám je musí poslat, což už by mělo být snad příští týden. No a pokud se zde nabídne někdo, tak nevidím problém v tom poslat Nanoface na nezávislý test pro "audiozoňáky" :-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4578
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Amorph » 10 kvě 2012 15:26

jen mala poznamka, ten automatickej "preklad" je fakt strasnej. A to i u Disku;)

Milan
Příspěvky: 290
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Milan » 10 kvě 2012 15:33

Co myslíš konkrétně?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4578
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Amorph » 10 kvě 2012 15:49

u nanoface me do oci prastilo napriklad:
Výstup 1/2: úroveo signálu
Výstup 3/4 (telefony): úroveo signálu

U popisu produktu na Disku se casto clovek s usmevem ci placem domejsli, ktery anglicky slovo se takhle dalo prelozit a z toho pak usuzuje, co by to asi melo znamenat.

Milan
Příspěvky: 290
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Milan » 10 kvě 2012 15:52

No bohužel ti musím dát zapravdu a peskuju za to zodpovědné osoby stále dokola a mám pocit, že poslední dobou si na to dávají pozor. Co se týče "úroveo", tak to je problém s diakritikou u písmene "ň". Telefony, to je průser :D Běží nám ty český stránky přímo u Alvy na serveru a chlapík dost srdnatě bojoval s českými znaky. Tak až budem dělat nějaký upgrade té stránky, tak to vyladíme.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 kvě 2012 16:07

Amorph píše:u nanoface me do oci prastilo napriklad:
Výstup 1/2: úroveo signálu
Výstup 3/4 (telefony): úroveo signálu

U popisu produktu na Disku se casto clovek s usmevem ci placem domejsli, ktery anglicky slovo se takhle dalo prelozit a z toho pak usuzuje, co by to asi melo znamenat.
myslim, ze je to trochu lepsi nez google translate, to bys jim podle me krivdil. ale taky sem si toho vsiml. vetsina tiskovek, co sem tam cetl, je stylisticky hodne neobratna a anglictinou kontaminovana. ale prekladat tyhle texty neni zadnej med. otazka je, jestli se z nich laik neco dozvi: pro nas je jednodussi anglictina (z takovyho textu si nejdriv domyslim, jak to asi bylo anglicky, a potom zpetne prekladam). a zacatecnikovi to asi nic nerekne tak jak tak.

vasek
Příspěvky: 1863
Registrován: 11 úno 2005 13:04

Re: Novinky u RME

Příspěvek od vasek » 11 kvě 2012 12:10

Milan píše:
vasek píše:Milane, kdy budou nějaké řekněme více objektivní informace o Nanoface? Myslím - jak to hraje a jak to fachčí. Díky.
No tak nejdříve nám je musí poslat, což už by mělo být snad příští týden. No a pokud se zde nabídne někdo, tak nevidím problém v tom poslat Nanoface na nezávislý test pro "audiozoňáky" :-)
Já bych klidně otestoval, hodně mě to zajímá, ale můžu se vyjádřit spíš jen k ovládání a funkci, na posouzení zvuku nemám vybavení ani schopnosti. Zásadní bude, jak praktický je to ovládání jedním kolečkem - např. mi není jasný, jak se vypíná fantom. Trochu se děsím, jestli by si člověk musel pamatovat, že když chce něco nastavit, tak musí provést kolečkem nějakou sekvenci dvojkliků a otoček apod... Ale pokud by to bylo v pohodě, bral bych ji.

Wohma
Příspěvky: 1670
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Wohma » 11 kvě 2012 12:15

To je snad softwarove, ne?

Milan
Příspěvky: 290
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Milan » 11 kvě 2012 12:15

Phantom se zapíná, tak, že v režimu ovládání gainu na vstupu 1 nebo 2 stiskneš kolečko na 3 vteřiny. Jak prosté...

Milan
Příspěvky: 290
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Re: Novinky u RME

Příspěvek od Milan » 11 kvě 2012 12:19

Wohma píše:To je snad softwarove, ne?
Softwarově se nenastavuje NIC.

vasek
Příspěvky: 1863
Registrován: 11 úno 2005 13:04

Re: Novinky u RME

Příspěvek od vasek » 14 kvě 2012 08:27

Milan píše:Phantom se zapíná, tak, že v režimu ovládání gainu na vstupu 1 nebo 2 stiskneš kolečko na 3 vteřiny. Jak prosté...
Jo, to je v pohodě.

Odpovědět