Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

NRV-10 problémy a zkušenosti

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 30 lis 2009 20:51

ja robim na nrv10 v cubase 4 a ableton lite...oba v pohode na bufferi 256. ked chcem ultra drop-safe, davam 512 (mam iba 5200 otackovy disk)
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 30 lis 2009 20:54

http://www.audioforums.com/windows-vist ... zation.php skus si este trochu zoptimaliizovat comp podla tohto, je to linka doporucovana v knowledgebase m-audio
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 30 lis 2009 22:42

tak to lupání je i u guitar rig3 takové praskání,hnmm a vyskakuje mi okno streamig engine michmach driver,tak to už nevím vůbec co s tím,zítra si přelouskám ty stránky od abusa,snad tam něco najdu :(
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 01 pro 2009 10:01

tak z toho moc moudrý nejsem:-( je možné že mám nějakou starší verzi asio driveru?jde někde sehnat novější verzi?
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 01 pro 2009 11:01

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver pre vistu su aktualne 5.10.00.5054v2

ak si instaloval z cd tak mas urcite nejaku storocnu verziu :)
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 02 pro 2009 09:27

Tak jsem včera doufal že už to bude dobré,ale není.nainstaloval jsem aktualizovaný software pro NRV-10,tedy nový ASIO ovladač.aktualizoval ovladač firewire portu a doufal.nic:-( Prostě když přehrávám hudbu z přehrávače hraje perfektně,v sonar 8 přehrávání taky bez problému.ale jakmile spustím Inter FX,nebo guiterRig3 i bez jakéhokoli efektu to praská a lupe hodně silně.připadá mí to jakoby rychlost přenosu přes firewire směrem do počítače byla příliš malá a ven dostatečná.nevím. Možná že integrovaný řadič FW na desce ASUS P5B-E kterou mám je nějaký špatný,tak přemýšlím o řadiči do slotu.Taky jsem volal do M-AUDIA a z rozhovoru jsem pochopil že M-AUDIO podporuje řediče Texas Instrument a že jiné (já mám standart VIA) dělají většinou problém.tož nevím co s tím,sakryš,zapeklitá situace,co? :(
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod biscuit » 02 pro 2009 10:12

tak co vim, radice na tehle deskach stojej za prd.. to by mohlo bejt ono. jsou tu i temata o problemech s firewire - podivej se, to by ti mohlo pomoct pri vyberu spravnyho radice ;)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod kexik » 02 pro 2009 10:25

Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 03 pro 2009 08:41

No sehnal jsem řadič od fy ROLINE a už to hraje jak má,takže ty integrované řadiče s VIA čipy stojí za prd. ted to nelupe,nepraská a hraje jak má,tak děkuji všem za podporu a rady. :P
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 03 pro 2009 08:42

samozřejmě že ten řadič má čip TEXAS Instrument:-)
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 21 pro 2009 09:51

Tak řeším další problém:-( NRV funguje jak má,ale narazil jsem na problém že při spuštěném jakémkoli sequenceru (cubase,sonar,protools) mě neleze signál ven. na ukazatelích je vidět že jde dovnitř i ven,ale zvuk z repráků nejde. asi mám problém v nějakém celkovém nastavení či co.Myslím si že když mám k počítači připojen NRV který nemá MIDI a masterkeyboard od emu,tak se vlastně nemá kde tvořit ten zvuk.jakoby mi chyběly zvukové banky a nebo samotný čip který má midi na starosti.určitě se jedná o nějakou blbinu,ale nemohu na ni přijít,pomůže někdo?
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 21 pro 2009 11:07

nerozumiem vobec tomuto postu...midi a audio su dve uplne nezavisle veci

nejde ti von ziadne audio ( audiostopy), alebo ti nehraju iba zvuky spustane cez midi (napr. vst instrumenty) a co na ukazovateloch vidis ze ide dvonutra a von? midi data alebo co


repraky mas zapojene do main out alebo do control room out (vzadu na mixe)? ak do ctrl room out, tak musis mat vytiahnute oba fadery - crtl room aj master (ten ctrl room fader je zavisly na master faderi)

aky mas nastaveny master out zo sequencera? defaultne sa tusim napr v cubase nastavi FW 9-10... ten potom do main mixu (resp. ctrl out) primiesavas tym knobom fw9-10 to ctrl room

mozno ti radim hovadiny ktore poznas ale fakt nerozumiem tomu tvojmu postu skus to popisat na nejakom konkretnom pripade - jednom tracku -vstupy vystupy ako mas priradene v DAW, DAW master out atd...
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod Sputnik » 21 pro 2009 11:54

no nehraje mi nic. když importuju midi skladbu tak "VU metry" skáčou ale ven nejede nic.výstup mám nasměrovaný do 7/8 tak možná je chyba tam,ale i když všechny fadery vytáhnu tak je ticho.audio signál jsem zatím nezkoušel,jen to midi.Možná že stačí jen najít okno v kterém se nastavuje master out a bude to,jenže to nějak nemohu najít.jsem začátečník,tak prosím o trochu trpělivosti:-)
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 21 pro 2009 13:02

a na mixe na kanali 7-8 mas aktivovane FW? to tlacitko na zodpovedajucom kanali medzi gainom a eq knobmi. tym prepinas ci ti do mixu ide externe audio (napr. hardware synth), alebo zodpovedajuci kanal z DAW.
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

Re: NRV-10 problémy a zkušenosti

Příspěvekod abuse » 21 pro 2009 13:16

priklad nastavenie v cubase pre midi stopu:

urob si midi stopu.
aktivuj nejaky midi instrument, napr., prologue

vlavo kde davas track properties nastav:
midi in : any
midi out: prologue

urob si najaky midi event v tom midi tracku, naklikaj par not alebo hraj na keyboarde (vidis v cubase na meraku midi input monitor - transport bar, niekde vpravo- nejaku aktivitu?)

v mixeri budes mat teraz dve stopy, jednu pre midi data, dalsiu pre audio vystup z prologue

vystup z prologue budes mat smerovany defaultne do master out. pre tento pripad zmen napriklad na 5-6 (ale musis mat tento vystup aktivovany v DAW: teraz neviem spamati kde sa to robi ale tusim je to "VST connections" niekde z horneho menu v cubase, tusim druha zalozka zprava, neviem si to zvizualizovat terz :) - otvori sa ti okno, das outputs a klikne s ADD BUS

teraz by ti malo ten synth hrat na kanali 5-6 (ale pozor, defaultne ten bus na mixeri v cubase moze byt zamutovany, tak ho odmutuj - ten bus fader bude vedla master faderu v cubase mixeri


na NRV stlac to tlacitko na aktivaciu FW pre dany kanal, v nasom pripade 5-6

teraz by si mal pocut ten vst synth v reprakoch :)))
Uživatelský avatar
abuse
 
Příspěvky: 693
Registrován: 25. 9. 2003
Bydliště: Fušál

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+