Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 02:17

Mám problém,

na PC s Win 7 mám připojené 4x MOTU MIDi Express 128, NI Kore 2, NI Maschine a pokusil jsem se doinstalovat MS20 legacy kontroler. Přestal mi fungovat jeden MOTU převodník. Ačkoli v MIDI device manageru normálně je, ale nic nevysílá a nepřijímá. Totéž mi způsobil i M.Audio Venom driver. MS20 vůbec nefunguje, ale MIDI driver Korg ho normálně ukazuje (v Cubase ovšem vůbec není, ten Venom tam alespoň byl, ale taky nefungoval).

Co s tím? Je zase nějaký limit na počet MIDI zařízení jako byl pod XP?

Díky

T.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod Pytkin » 26 kvě 2011 08:56

neviem ci neni limit na USB zariadenia .. ale len hadam ..

pod XP bol daky limit na midi zariadenia ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod demsky » 26 kvě 2011 09:26

http://www.eqmag.com/article/fixing-win ... g-07/30616

First of all XP should be able to handle 10 MIDI ports when it first came out now with SP 2 and higher its 32 ports. Vista has no limits on the number of MIDI ports. You are not at the point where you have used up all the ports.
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 10:06

Aha, takže zase stejnej limit na MIDI, kterej měl být odstraněnej už ve Viste ? (ten návod v linku je na XP, bude to fungovat i ve Win7)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod Pytkin » 26 kvě 2011 10:32

sak pisu ze vista nema limit .. ocakavam ze win7 tiez , kedze je to vlastne vista ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 12:08

No, ale přesto to nefunguje, pokusím se aplikovat to na ty XPčka třeba to něco udělá ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 14:13

No tak to vůbec nejde, nic jako v těch Win XP se tam nevyskytuje :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod Pytkin » 26 kvě 2011 14:19

no vo WIN7 je vsetko inde a vsetko inak .. ale je divne , ked pisu ze vo viste ten limit uz neni , ze by vo win7 zase bol ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21162
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 18:26

No tak řešení jsem si jako obvykle musel najít sám. Samozřejmě, že Win 7 mají stejný bug jako XP v MIDI. Problém je, že se mi v registrech ten bordel ukázal až na druhej pokus. Vymazal jsem MIDI 1-9, přeinstaloval Korg USB. A teď musím nastartovat Win 7 bez připojeného Korga, následně tam strčit USB kabel a funguje to. Za žádných okolností ovšem nelze startovat s Korgem připojeným :(

strašný strašný strašný !!!!!!!!!!!!!


P.S. nevítě někdo o nějakém USB "vypínači", ybch nemusel jako trotl pořád vytahovat odněkud kabely ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 26 kvě 2011 18:43

Ještě jedna věc neexistuje něco co by na úrovni OS umělo stanovit prioritu toho jak nabíhají jednotlivé USB devices, resp. se povolujou USB porty, aby to automaticky umělo nejdřív naběhnout MOTU a NI a pak s nějakým zpožděním toho Korga?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod demsky » 26 kvě 2011 22:06

a.tom.x píše:P.S. nevítě někdo o nějakém USB "vypínači", ybch nemusel jako trotl pořád vytahovat odněkud kabely ?


ty nemas napravo na liste dole ikonku USB devices? tam sa daju vypnut softwarovo
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 27 kvě 2011 09:49

Mám tam odebrat USB zařízení, to myslím není to co chci, to už můžu ručně ten kabel vytáhnout. Chci něco co při startování Windows provede sekvenci aktivace USB zařízení/portů.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod demsky » 27 kvě 2011 09:59

no, USB zariadenia ktore nemaju vlastne napajanie, to znamena ze tahaju prud z PC slotu by som odpajal vzdycky najprv softwarovo, ja som na to kaslal pri mobile K750i a tak to som si ho odpalil po dvoch rokoch (pri K810i som uz odpajal takto a vydrzal).

aktivaciu USB zariadeni? oni nie su aktivovane po starte? to je divne
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod a.tom.x » 27 kvě 2011 10:38

demsky cti prosim co jsem psal ... ja potrebuju zabranit, aby se aktivovalo zarizeni po startu, protoze rozesere zbytek setupu. potrebuju nastavit prioritu jak se aktivuji USB zarizeni pri startu pocitace, resp. nastartovat pouze s urcitymi USB zarizenimi a nasledne zpozdene nastartovat USB Korg a event se odvazit i na M-Audio .... cele je to o tom, ze pri vypnutem pocitaci musim vytrhat fyzicky kabely a pak to nastartovat bez tech USB zarizeni co delaji problemy a nasledne zase fyzicky pripojit a to me slusne receno nebavi ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Omezení počtu MIDI zařízení ve Win 7

Příspěvekod W.Cable » 27 kvě 2011 10:44

Tohle by mohlo byt, co hledas.
Foto:
Obrázek
Shop:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80748
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+