Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Paměť RAM

Paměť RAM

Příspěvekod Džirka » 03 lis 2012 12:26

Hezký den všem,
chci se zeptat, mám v počítači 4GB RAM paměti, v počítači jsou dvě RAMky jestli to dobře chápu DDR2 a vedle každý je ještě volný slot na jinou RAMku. Pokud bych si zakoupil ještě jednu RAMku 2GB bude to mít větší vliv na výkon, rychlost počítače? Pracuji v Nuendu windows 64 bit, když mi počítač ukazuje, že Nuendo zatěžuje počítač něco málo pod 3 GB, Nuendo se začne sekat, nebo prostě spadne. Slyšel jsem ale, že v 64 bit windows si může Nuendo 4 brát až 4GB paměti... Otázka je jeslti zakoupením další RAMky mohu tyto věci nějak ovlivnit?
Uživatelský avatar
Džirka
 
Příspěvky: 439
Registrován: 25. 2. 2009

Re: Paměť RAM

Příspěvekod Wohma » 03 lis 2012 13:23

Pokud mas pocit, ze mas malo pameti, tak ty 4 giga prodej a kup rovnou 8. Starou pamet za par stovek prodas a nova stoji kolem tisicovky. Pri dnesnich cenach to nema smysl nejak blize resit :)
Wohma
 
Příspěvky: 1670
Registrován: 5. 10. 2007
Bydliště: Brno

Re: Paměť RAM

Příspěvekod Džirka » 03 lis 2012 13:31

Wohma píše:Pokud mas pocit, ze mas malo pameti, tak ty 4 giga prodej a kup rovnou 8. Starou pamet za par stovek prodas a nova stoji kolem tisicovky. Pri dnesnich cenach to nema smysl nejak blize resit :)


Mám pocit, že DDR2 je maximálně 2GB.. mám ještě pravěký počítač z roku 2007
Uživatelský avatar
Džirka
 
Příspěvky: 439
Registrován: 25. 2. 2009

Re: Paměť RAM

Příspěvekod supreff » 03 lis 2012 13:41

pokud nepřesáhneš tu kapacitu 4gb tak ti to výkon nezlepší, a ddr2 opravdu 4gbajtové ani 8 nedělá
supreff
 
Příspěvky: 147
Registrován: 14. 1. 2011

Re: Paměť RAM

Příspěvekod Pytkin » 03 lis 2012 14:30

No ak ukazuje vytazenie 3g, tak by pri 4g nemusel byt problem.. Rozhodne by som ale doplnil dalsich 4g.. Ramky by mali byt uplne rovnake.. Takze kup presne take iste, ako tam mas.. Na zistenie pouzi program speccy..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Paměť RAM

Příspěvekod Kermitak » 03 lis 2012 14:32

DDR2 se delaji i 4GB, jen se podivej do manualu k desce, jakou kapacitu zvlada, tam bys mohl narazit. A je dost pravdepodobny, ze ty pameti budou zapojeny dual channel, pak bys mel ty moduly osazovat v parech, ne po jednom. Ty v paru by mely byt stejne, ale nemusi byt stejne jako ty co tam mas (i kdyz tim samozrejme nic nezkazis a jistota je jistota).
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005



Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+