Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

PC rack 19"

PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 07:55

Zdravím Vás,po dlouhém koumání jsem se rozhodl založit toto téma.Snad se na mne nebudete zlobit,ale jaksi jsem se v té hromadě příspěvků nemohl zorientovat. Potřebuju postavit PC do racku,nejlépe 2U.Se samotným kejsem si poradím i kdybych ho měl vyrobit sám.Starosti mi ale dělá konfigurace HW,jaksi to nedokážu vymyslet. Chtěl bych poprosit někoho kdo má zkušenost aby poradil jaký MB,CPU,RAM. HDD mám Raptora,popřípadě SSD.Požadavky na desku mám zřejmě pouze TI chip pro FW a integrovaná grafika.Chtěl bych aby zvládal VST při živém hraní,jde mi především o více Batterek najednou.Zvukovka bude MOTU nebo TASCAM,do budoucna přibude Powercore.
Notebook nechci.
Děkuji za reakce
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Peetronius » 14 zář 2011 08:10

PC v 2U racku mám nedávno postavené, dej si pozor na chlazení komponentů. Já jsem pořídil tento case:

http://www.alza.cz/chieftec-2u-server-unc-d45442.htm

má v sobě 400W zdroj, 4 větráky. Pokud budeš pořizovat PCIe zvukovku, nezapomeň koupit raiser kartu, protože do 2U racku zvukovku standartně nevložíš.

Obecně doporučuji na komponentech nešetřit, hlavně koupit kvalitní základní desku a paměti, jinak budeš mít 3 x do týdne bluescreen jako já. To bys určitě na live nechtěl :-)
Uživatelský avatar
Peetronius
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23. 2. 2011
Bydliště: Ostrava

Re: PC rack 19"

Příspěvekod kexik » 14 zář 2011 08:11

2U je malo, to budes mat bud trapenie, alebo hluk. do 3U narves bezny ATX board aj bezne pci karty aj vacsinu tichych chladicov, ergo nemas ziadne obmedzenia
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Peetronius » 14 zář 2011 08:16

V tom cheiftecu jsem musel okamžitě vyměnit větráky, z bedny lezl neskutečný kravál...
Uživatelský avatar
Peetronius
 
Příspěvky: 95
Registrován: 23. 2. 2011
Bydliště: Ostrava

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 08:42

děkuju za reakce,ale držel bych se 2U.nepředpokládám že bych řešil nějaké PCI karty,vše přes FW,USB,grafika integrovaná.S chlazením si určitě poradím,existují výkoné "slim" chladiče CPU.
Dotaz spíše směřoval právě ke konkrétnímu tipu na MB,CPU,RAM.
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 08:47

Ještě k tomu hluku.Moc ho neřeším.Nestavím domácí PC,ale přenosný bytelný systém.Chlazení je nutné pořádné a to že to bude trošku hučet to mě nevadí.Snad bude PA silnější než můj hluk z kompu:-)
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod kexik » 14 zář 2011 08:51

no ale ak ti ide hlavne o spolahlivost (pocitam ze preto nechces laptop), tak tam je ZAKLADOM pci zvukovka... to je najdolezitejsia poziadavka, dolezitejsia n-razy nez to aku tam das zakladnu dosku
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC rack 19"

Příspěvekod charonme » 14 zář 2011 09:49

ja si stavam uz asi 2 roky 1ucko :) ale na chladenie to potrebuje este trosku miesta hore, nie je to klasicke prefukovanie spredu dozadu

ako uz spominal Peetronius, najviac treba dbat na chladenie a tiez treba porozmyslat nad zdrojom. uckove skrine sa zvycajne dodavaju aj so zdrojmi, ale tie nemusia vyhovovat kazdemu (napriklad kvoli hluku)

pri vybere procesora, dosky, pameti a disku myslim netreba brat nejake specialne ohlady na to, ze to nebude do tower skrine za predpokladu, ze tu rackovu skrinu mas dost velku.
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 10:43

Samozřejmě že reším spolehlivost,ale těch důvodů proč volím raději klasické PC než NB je více.Nemyslím si že PCI zvukárna je záruka spolehlivosti a stability.To spíše celková odladěnost počítače a vzájemná souhra HW komponent.Dále taky hodně spolehlivosti napomáhá jednoúčelovost zařízení,podle mne je to zcela zásadní faktor ovlivňující spolehlivost systému.Pokud budu ten komp používat na internet,hry a kdo ví co ještě,tak to fungovat prostě nebude.Teda mám takovou zkušenost.Zařízení připojená přes USB a nebo FW za dodržení určitých podmínek nemají důvod dělat problém.
Na to chlazení v jednou účku jsem narazil také,chybělo pár milimetrů.Do 2U už to nacpu bez problému a spolehlivě uchladím.
Problém co řeším je jen ten že se nedokážu prokousat množstvím desek které jsou na trhu.Vý robce bych už asi měl,GIGABYTE, jelikož má integrovaný řadič FW s TI chipem.Který konkrétní model je pro mně však pořád otázkou:-¨)
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod kexik » 14 zář 2011 11:38

ak si si vybral gigabyte, zas tak moc ich nie je... x58 su 4 druhy a lisia sa v podstate len osadenim paticami a periferiami. potom su tam uz len gamesnicke blbosti orientovane na overclocking a dizajn. inu platformu ako socket 1366 pre i7 by som dnes neriesil, ak to ma byt vykonne pri rozumnej cene. ak to ma byt lacne, tak povedz, tam je moznosti viac
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Pytkin » 14 zář 2011 11:51

2U je problem , ze musis mat riser card , alebo len low profile karty .. a chladenie CPU je celkom problem .. mem postavenych niekolko encoderov do 2U skrin a je to otrava .. radsej davam 4U , ked je dost miesta .. tam uz moze byt vsetko ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 14:09

děkuju kexíkovi.Určitě budu řešit novou technologii,takže socket 1366,x58,i7.Už to pomalu v hlavě skládám.Chladič na CPU by se měl vejít do 2U například tento:http://www.nejlevnejsipocitace.cz/shop/titan-ttcnc25-low-profile-chladic-cpu-intel-1366-1156-1155-775-amd-am3-am2-am2-940-939-754-p-78935.html
píšou že by mělo stačit 1.5U no jsem zvědav,zajdu na něj kouknout do kamenného shopu.
A co paměti? Máte někdo nějaký tip? cena vs. výkon ? Jelikož mám Cubase 32bit tak i systém pojede na 32-bitech WIn XP.Takže řeším 4Gb RAM DDR3.
Líbil by se mi 64-bitový systém Win 7,ale emulace na 32-bit se mi nezdá jako vhodné řešení.Nevím,nemám s tím zkušenost.
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod kexik » 14 zář 2011 14:28

x58 podporuje tripple channel, cize asi bude zaujimavejsia 3x1GB
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC rack 19"

Příspěvekod Sputnik » 14 zář 2011 15:09

díky za tip.ještě otázku,který další výrobce motherboardů s integrovaným firewire s TI chipem kromě gigabyte? Jaksi jsem nenarazil na desku od gigabyte s socket 1366 a integrovanou grafikou.
Uživatelský avatar
Sputnik
 
Příspěvky: 45
Registrován: 26. 11. 2009

Re: PC rack 19"

Příspěvekod bodyia » 14 zář 2011 15:26

Můžu se zeptat, proč ne socket 1155 a SandyBridge? Výkonově i cenově nemají třeba i5 2500k a i7 2600 procesory konkurenci, příkon je nižší než u předešlých generací, čímž to bude snazší uchladit a I3/I5 mají integrované grafické jádro, které se může hodit.
Naposledy upravil bodyia dne 14 zář 2011 15:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
bodyia
 
Příspěvky: 1073
Registrován: 3. 12. 2002
Bydliště: pardubice

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], dedko, Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+