Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

PC Sestava pro 2010

PC Sestava pro 2010

Příspěvekod SoundsFine » 19 led 2010 02:10

Prosím o radu, potřebuji nové PC pro Cubase5 a Windows7 64bit.
Jaká sestava bude pro muziku nejvhodnější?
Jaký procesor, deska, paměti a FW řadič pro zvukovku?
Díky
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod nixx » 19 led 2010 02:21

Na vsechny otazky neodpovim, ale co jsem videl testy, tak bych urcite sel do Intel Core i7.
Uživatelský avatar
nixx
 
Příspěvky: 736
Registrován: 26. 1. 2008
Bydliště: Šumperk, Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod biscuit » 19 led 2010 09:59

asi taky zalezi na budgetu :-)
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8586
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod TOM-Thak » 19 led 2010 10:17

Já jsem teď koupil Core i5 3,2Ghz, Kingston 4Giga paměti DDR3 1600Mhz, Gigabyte P55A - UD4, 3x Firewire Texas Instruments Chipset toho FW řadiče, SATA3, USB3, 10USB, ESATA, SLI / CrossFire na grafiky PCIe 16x i 8x.

Zatim jsem dost spokojenej.. muj projekt v cubase 4 kolem 6 VSti + kolem v prumeru 60stop i s grupama + vst efekty + virus ti vsti takovej projekt mi to zvlada s realtime exportem na nejnizsi latenci zvukovky i viruse a vytizeni je cca kolem 40%.

Takze to si myslim, ze na nejakou tu chvili vydrzi. Daj se tam dat DDR3 az do 2200 Mhz + Core i7, ale na to to chce potom lepší zdroj s 2x 4Pin 12V pro napájení procesoru.

Můžu doporučit. Pokud to budeš stavět úplně celé tak si kup ještě Intel X25 SSD disk na systém 80GB a uvidíš tu rychlost :c)

P.S. ještě dodám, že to Core i7 se teď cenově zase tolik nevyplatí.. i z těch testů, co jsem koukal na testy s Apps. Přeci jen Core i5 stojí 4,5 Core i7 nejnižší verze skoro 7tisíc a ta z testů nejlepší vyjde na cca 12tisíc.. za 12K jsem postavil procesor, desku i paměť, ale pokud ti nejde o finance, tak klidně jdi do Core i7 o tom žádná.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod SoundsFine » 19 led 2010 14:16

Díky.
půjdu tedy do Intel Core i7
jakou desku a paměti?
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod TOM-Thak » 19 led 2010 14:24

SoundsFine píše:Díky.
půjdu tedy do Intel Core i7
jakou desku a paměti?


No co jsem se dival na testy.. tak nejvybavenejsi je ten gigabyte, ale ma jeste par omezeni. Mozna by se vyplatilo pockat tak mesic, jestli se nechysta naka novinka, pac je to prvni deska co ma USB3 a SATA3, takze by byla skoda kupovat novej pocitac a nemit to tam.
Potrebujes firewire? Asus desky se delaj s integrovanym firewire ale VIA chipset..., coz celkem zlobi. Takze proto jsem sel do gigabyte, ktery ma v popisu TI radic pro FW.

Je proste otazka jakej na to mas rozpocet a jaky mas naroky.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod SoundsFine » 19 led 2010 14:46

Chtěl bych, aby to bylo postavené pro Win7 64bit.
Co nejlepší CPU (do 8tisíc), alespoň 12GB paměti, deska nejlépe s TI řadičem, spíše jde o dobrý poměr cena/výkon než o konečnou cenu.
Raději si připlatím za kvalitu a spolehlivost, než aby mě PC při práci zlobilo. Přece jen už se jedná o investici na pár let.
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod TOM-Thak » 19 led 2010 15:05

Já nevím jaký názor na to budou mít ostatní členové ezone, ale já jsem koupil tuto:

Má to ten TI řadiš podle popisu, funguje mi na tom spolehlivě Motu Ultralite MK3 FW zuvkovka + Powercore Compact FW.
Paměti tam klidně dáš DDR3 ty nejvyšší. Core i7 ti tam taky půjde.

Ve finále bys mohl koupit toto:
procesor: http://www.alza.cz/intel-core-i5-860-qu ... 136079.htm
deska: http://www.alza.cz/gigabyte-p55a-ud4-d143631.htm

Neco takovyho.. pak samozrejme bys musel mit jinou desku na ten nejvyssi Core i7, ale jelikoz si psal procesor do 8mi tisic tak ty dalsi Core i7 sou za 12tisic.. tak to presahuje tvuj ramec.

Pameti to je otakza.. ja jsem koupil Kingston 1600Mhz Blackbox DDR3 a sloužej dobře.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod BS » 19 led 2010 15:29

Ohledne toho procesoru, osobne bych bral radeji i7 od 9kove rady (napr. tento je za krasnou cenu http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 3098000KMF), protoze u nich je dvojnasobna rychlost sbernice, nez u 8kove rady, viz http://www.intel.com/products/processor ... ations.htm

K tomu procaku by sla treba tahle deska http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0982HJQLR
Uživatelský avatar
BS
 
Příspěvky: 994
Registrován: 23. 5. 2006

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod SoundsFine » 19 led 2010 15:38

Díky BS.
Tak to se mi líbí obojí. Jak procesor , tak deska, navíc dobrá cena.

A jaké paměti k tomu?
Uživatelský avatar
SoundsFine
 
Příspěvky: 511
Registrován: 28. 7. 2008

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod TOM-Thak » 19 led 2010 15:45

Co do vykonu tak to mas asi pravdu no.
Ja jsem zohlednoval vic i vybavenost desky. Kazdopadne vic nazoru = vetsi sance, ze si vybere neco dobryho.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod BS » 19 led 2010 15:50

ja bych osobne dal neco s casovanim CL7 a aspon 1600Mhz, zalezi jak mas velkej budget. znacku pak dle vkusu kazdeho soudruha. Za velice peknou cenu s ohledem na specifikace jsou tyto http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y51SQPAW

pokud mas hodne penez, tak tyhle vypadaji hodne libove http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62081
Uživatelský avatar
BS
 
Příspěvky: 994
Registrován: 23. 5. 2006

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod SadLuck » 19 led 2010 16:56

Taky jsem se chystal na upgrade, ale teď je cpo se cen týče dost blbá doba.. Ramky stojej 3x tolik co před rokem (DDR2) a DDR3, což ty potřebuješ, taky nejsou levný, protože je ještě pořádně nestíhaj vyrábět :) ... CPU rozhodně i7 .. otázka je, jestli 860 nebo 920. Jestli už jsou nějak slušně dostupné 4GB DDR3 moduly, můžeš jít i do platformy 1156 (i7 860), jestli ne, musíš do 1366 (i7 920) protože jedině na té dáš z 2 GB modulů dohromady 12 GB. Kdybych nečekal na intelácké šestijádro (bůhví, kolik ale bude stát), šel bych do tohohle:

i7 860 + velkej chladič s tichym větráčkem a nataktovat na cca 4 GHz
nějaká P55 UD4
3x4 GB DDR3 (jsou zatim ale asi dost drahý, jinak spíš 4x4:)
zbytek už záleží, jestli hraješ hry, nebo ne... s grafikama je teď taky trochu problém... ideál je asi Radeon 5850, jenže místo 5500, který by stát měl, stojí 7000+ a ještě je nedostupnej
Uživatelský avatar
SadLuck
 
Příspěvky: 694
Registrován: 18. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod TOM-Thak » 19 led 2010 17:01

Můžu se jen zeptat (pokud na tom děláte hudbu) na co potřebujete tak obrovský výkon?
Kdybys měl na projekt např. 30VSTi instrumentů tzn. dubloval bys nástroje tzn. lead bys třeba poskládal ze 3VSTi basu ze 4 bas apod.
Na všechno bys pověsil efekty.. a dal tam audiostopy a grupy a měl třeba na projekt 70stop celkem tak pořád ti to utáhne i to Core i5.
Chápu, že za dobrou cenu je Core i7 a paměti dobrá investice do budoucna, ale ještě kupovat víc jader a navíc to taktovat?
Jakej to má smysl? (jen se ptám :c) ze zvědavosti)
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: PC Sestava pro 2010

Příspěvekod Vlad » 19 led 2010 17:47

tady se muzes podivat na sestavy, jak je nabizeji nektery specializovany weby na DAW. Treba tam maji zajimavy tipy

http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std ... tions.html
http://www.adkproaudio.com/choose2.cfm
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+