Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

PC upgrade

PC upgrade

Příspěvekod a.tom.x » 21 čer 2010 16:34

Tak jsem po instalaci NI Maschine pocítil optřebu upgradovat moje PC:

MB ASUS P5BE Plus
Intel Core 2.13 GHz
2GB RAM DDR2 800
2 SATA disky
Zvuk MOTU PCI424

Navrhněte mi někdo co s tím plz.

Zatím uvažuji o Windows 7 (64bit), dokoupit 4 Gb RAM a 64 Gb SSD disk (SATA2, Čtení: až 175 MB/s, Zápis: až 100 MB/s) na systém a Cubase 5.5

Má cenu něco dělat s tím procesorem? Jak jsem viděl tak do téhle desky dou narvat i 4 jádra. Absolutně nemám ponětí jak se projeví na výkonu, když tam třeba lupnu 3.0 GHz

- VSTi skoro nepoužívám (jenom VST efekty + Maschine)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: PC upgrade

Příspěvekod Kermitak » 21 čer 2010 16:51

Core2quad dneska stoji par korun, takze bych do toho sel, jen bacha u ty desky, nektery starsi neumej vic jak 4GB RAM (treba muj ASUS P5B deluxe bude asi podobna generace) a pokud jo, tak pouze s nekteryma konkretnima pametma (jsou vypsany v manualu) a na nizsi frekvenci.
Pripadne kdyz uz upgrade, tak bych mozna popremyslel rovnou o novy desce a Nehalemu, tam bude posun vyraznej (pokud mas pocit, ze ti neco nestiha). Ale sam jedu dlouho na Q6600 a 4GB RAM a necitim, ze bych v dohledny dobe mel potrebu upgradovat.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: PC upgrade

Příspěvekod tomy45 » 21 čer 2010 21:56

Ja si myslim, ze dnes uz rozhodne sa oplati a je efektivne i s vyhliadkou do buducna ist do i7 quad-core http://www.alza.sk/intel-core-i7-930-quad-core-d155529.htm.
SSD disk by som osobne vymenil (co som aj urobil) za 10tis. ot. disk od WD Velociraptor - http://www.alza.sk/pevny-disk-western-digital-velociraptor-300gb-d99401.htm
alebo nove disky s 64MB cache a 7200ot.- http://www.alza.sk/seagate-barracuda-xt-2tb-sata-iii-6g-d138960.htm
A kazda nova maticna doska pre i7 ma podporu pre viac ako 8GB RAM a uz su DDR3. RAM pamate urcite s mensim MHz a casovanim - http://www.alza.sk/kingston-6gb-kit-ddr3-1600mhz-cl8-d126393.htm, 4GB uplne stacia, hoci mam 8GB nikdy sa mi ich nepodarilo na 64bit systeme narvat :-)
Okrem toho novinka je 6 jadro, http://www.alza.sk/amd-phenom-ii-x6-1090t-d167548.htm SixCore a super volba su uz aj AMD, bezia na AM3 cize nove dosky nie su nijak prehnane drahe.

To co usetris nahradou za SSD disk mozes vrazit do i7, kvalitnej Mobo, RAM... Predsalen SSD disky este nie su co sa tyka zivotnosti na takej urovni ako klasicke disky, tot moj nazor.
Uživatelský avatar
tomy45
 
Příspěvky: 2402
Registrován: 15. 10. 2008

Re: PC upgrade

Příspěvekod delay » 21 čer 2010 22:03

Kermitak píše:nektery starsi neumej vic jak 4GB RAM (treba muj ASUS P5B deluxe bude asi podobna generace) a pokud jo, tak pouze s nekteryma konkretnima pametma (jsou vypsany v manualu) a na nizsi frekvenci.

P5B DELUXE umí 8GB, ale je pravda co píšeš ohledně výrobce pamětí. V infu u upgrade chipset driveru je myslim vendor list testovanych pameti.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: PC upgrade

Příspěvekod Kermitak » 21 čer 2010 22:13

delay: jo, napsal jsem to ne uplne srozumitelne, jen ty pameti nepojedou naplno ale tusim jenom 667MHz.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: PC upgrade

Příspěvekod a.tom.x » 22 čer 2010 00:12

Nechce se mi menit desku, ta moje zvlada 8Gb RAM akorat u tech quad procesoru to jede na nejaky nizsi rychlosti.

Jak pisu nepouzivam skoro vubec VST instrumenty, jedu všechno z hardware tak nemusim ani moc upravovat/dokopavat zvuk, aby to hralo.

Zajima me jestli ma cenu kupovat nějaký dual core 3.00 GHz, jetsli to vůbec poznám proti tomu 2.13

SSD rozhodně ano, nehodlám trávit mládí při loadování systému. Disky mám rychlé, ale je to neporovnatelné s notebookem kde mám SSD.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: PC upgrade

Příspěvekod kexik » 22 čer 2010 07:30

ja by som to na upgrade cpu a bordu nevidel... aj s tym diskom sa mi to nezda, dobre ssd su sice rychlejsie ale system ma nabootovat do par sekund aj na normalnom magnetickom disku, ak nie, mas dam nejake sracky nainstalovane. RAM by som prikupil, to dava zmysel vzdy
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC upgrade

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2010 08:01

Kermitak píše:Core2quad dneska stoji par korun, takze bych do toho sel, jen bacha u ty desky, nektery starsi neumej vic jak 4GB RAM (treba muj ASUS P5B deluxe bude asi podobna generace) a pokud jo, tak pouze s nekteryma konkretnima pametma (jsou vypsany v manualu) a na nizsi frekvenci.
Pripadne kdyz uz upgrade, tak bych mozna popremyslel rovnou o novy desce a Nehalemu, tam bude posun vyraznej (pokud mas pocit, ze ti neco nestiha). Ale sam jedu dlouho na Q6600 a 4GB RAM a necitim, ze bych v dohledny dobe mel potrebu upgradovat.


daji se tyhle CPU jeste sehnat? vsude vidim uz jen ty [i]cka.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: PC upgrade

Příspěvekod kexik » 22 čer 2010 09:52

Brooklyn / juanita juarez píše:
Kermitak píše:Core2quad dneska stoji par korun, takze bych do toho sel, jen bacha u ty desky, nektery starsi neumej vic jak 4GB RAM (treba muj ASUS P5B deluxe bude asi podobna generace) a pokud jo, tak pouze s nekteryma konkretnima pametma (jsou vypsany v manualu) a na nizsi frekvenci.
Pripadne kdyz uz upgrade, tak bych mozna popremyslel rovnou o novy desce a Nehalemu, tam bude posun vyraznej (pokud mas pocit, ze ti neco nestiha). Ale sam jedu dlouho na Q6600 a 4GB RAM a necitim, ze bych v dohledny dobe mel potrebu upgradovat.


daji se tyhle CPU jeste sehnat? vsude vidim uz jen ty [i]cka.

prdlajs :)
http://www.alza.cz/intel-core-2-quad-q8300-d109063.htm
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC upgrade

Příspěvekod a.tom.x » 22 čer 2010 09:59

kexik píše:ja by som to na upgrade cpu a bordu nevidel... aj s tym diskom sa mi to nezda, dobre ssd su sice rychlejsie ale system ma nabootovat do par sekund aj na normalnom magnetickom disku, ak nie, mas dam nejake sracky nainstalovane. RAM by som prikupil, to dava zmysel vzdy


No když porovnám start notebooku z magnetického disku a SSD tak je to strašnej rozdíl
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: PC upgrade

Příspěvekod kexik » 22 čer 2010 10:03

a.tom.x píše:
kexik píše:ja by som to na upgrade cpu a bordu nevidel... aj s tym diskom sa mi to nezda, dobre ssd su sice rychlejsie ale system ma nabootovat do par sekund aj na normalnom magnetickom disku, ak nie, mas dam nejake sracky nainstalovane. RAM by som prikupil, to dava zmysel vzdy


No když porovnám start notebooku z magnetického disku a SSD tak je to strašnej rozdíl

ok, ten ssd disk ti vyhovarat nejak intenzivne nehodlam, ostatne je to investicia s perspektivou. ale cpu by som menil jedine s doskou a potom aj ram ddr3 a pritom ten terajsio setup ti musi este pohodlne stacit, podla toho co pises. mimochodom ak budes mat pagefile na tom ssd disku, tak aj to rozsirenie ramky nebude az tak uzasne nutne, kedze budes mat hodne rychlu virtualnu cast pamate
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PC upgrade

Příspěvekod delay » 22 čer 2010 10:08



Tyhle jo, ale nejsem si jistej, jestli dotazem nebyly myšleny nižší - levnější modely (Q6600)...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: PC upgrade

Příspěvekod Kermitak » 22 čer 2010 10:19

Q6600 uz se nevyrabi, ale da se koupit z druhy ruky a pak ty novejsi, jak pise Kexik, furt stojej polovic co ty Ix. Bacha na to, jaky to ma jadro a FSB, ty novejsi 775kovy procesory (Wolfdale tusim) tam nemusej bezet, i kdyz do patice sednou. IIRC jsou ale konkretne u ASUSu nekde na webu (mozna u updatu firmware) vypsany primo vsechny podporovany procesory, takze nejjistejsi je kouknout tam.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: PC upgrade

Příspěvekod a.tom.x » 22 čer 2010 11:07

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: PC upgrade

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2010 11:18

Kermitak píše:Q6600 uz se nevyrabi, ale da se koupit z druhy ruky a pak ty novejsi, jak pise Kexik, furt stojej polovic co ty Ix. Bacha na to, jaky to ma jadro a FSB, ty novejsi 775kovy procesory (Wolfdale tusim) tam nemusej bezet, i kdyz do patice sednou. IIRC jsou ale konkretne u ASUSu nekde na webu (mozna u updatu firmware) vypsany primo vsechny podporovany procesory, takze nejjistejsi je kouknout tam.


jj, ASUS tam ma seznamy podporovanejch CPU. spatne sem se vyjadril, myslel sem ten q6600. ty novejsi procesory tam vetsinou jdou, ale bezi, jestli tomu dobre rozumim, na nizsi FSB, takze u my desky (P5W DH) ma prave vyznam ten q6600, co nikde nemuzu najit.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+