Pomozte postavit PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
komasix

Pomozte postavit PC

Příspěvek od komasix »

čau potřeboval bych poradit od zkušenějších. Došel čas a budu muset investovat do počítače.
Budu to bohužel muset řešit na splátky. Do teď jsem fungoval na starém notebooku intel dual core tušim 1,2GHz a potřeboval bych trochu pokročit.
Nahodil jsem něco takovýho:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... pack=15582
vypalovačku mám, v podstatě i disk mám, ale tam by se asi vyplatilo investovat do něčeho rychlejšího.
Jediný co bych chtěl oproti naprostýmu minimu je výstup na dva monitory a trošku tišší chlazení. Windows7 bych chtěl - jsem s nima spokojenej.
Snažim se opravdu oholit cenu na minimum a neplatit za nesmysly. Nejde to vymyslet ještě levnějš? Někde jinde? co ten procesor? deska?
Dík za rady a názory. Moc se nevyznám

Kelley

Re: Pomozte postavit PC

Příspěvek od Kelley »

Do socketu 775 bych dneska už u nového počítače nešel a 2GB RAM je taky málo, jestli na tom chceš tvořit nějakou hudbu... Ušetřit už není na čem, bohužel. Snad ještě počkat až vysuší WD všechny továrny na harddisky po záplavách a cena disků půjde (doufejme) dolů.
U grafiky téhle třídy vyber nějakou s pasívním chladičem.

Spíš bych navrhl něco takového: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 9F0111WD01. A to jsem ještě osekal procesor ze čtyřjádra na dvoujádro a paměť z 8 na 4GB. Ale aspoň to do budoucna půjde rozšířit. S tím E7500 co máš v sestavě by to byla konečná, co se možností upgradu do budoucna týče.

komasix

Příspěvek od komasix »

Díky moc s tou deskou si nechám rád poradit. Ještě bych klidně místo to disku vzal 64Gb SSD na systém a nějakou starší astu tady mám. Archivuju na externim (mimochodem USB3)
S 64bit systémem jsem vůbec nepočítal...

Sputnik

Příspěvek od Sputnik »

ahoj,a k čemu chceš komp používat? na tvorbu hudby? na VST? na HD nahrávání?

Kelley

Příspěvek od Kelley »

A kolik maximálně jsi za to ochoten dát ?
Ten SSD na systém stojí za úvahu.
Ta základní deska je tam i s USB3 - o chlup dražší...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

usb3 ale asi v soucasnosti nevyuzivas, ne? pochybuju, ze tvuj soucasnej nb ma usb3 radic.
jinak jestli chces tichej komp, zakladem je dobrej case, kterej sam o sobe dobre tlumi a navic ma chytre uchyceny disky, aby jejich vibrace nedelaly dalsi bordel navic - tohle huceni mi vadi uplne ze vseho nejvic, zvlast kdyz je disku v kompu vic, muze to bejt docela peklo, kdyz se dostanes do bodu, ze uz ti nic jinyho zadnej slysitelnej zvuk nevydava :-( ja mam moc dobrou zkusenost s antecem, ale to je proste investice (ktery ja absolutne nelituju). samozrejme pak dobrej chladic na procesor, nejlip osazenej noctua vetrakem nastavenym na pomalej beh (to samy mam jak u disku, tak na zdroji a vsechno rizeny manualne).

jinak kupovat dnes pc a nemyslet na 64 bitovy system je myslim hloupost. u desky bych si dal pozor na to, kolik bude mit pci slotu - at uz si vyberes jakejkoliv socket.

komasix

Příspěvek od komasix »

no usb3 v noťasu nemám ale protože mam usb3 disk tak bych to rád využil. Ted jsem koukal že usb3 řadič stojí 254,- takže to asi řešit nebudu.
Maximum nevim... zatím zjišťuju kolik vlastně co stojí. Tím že to musím kupovat na leasing tak pevnej strop nemám, ale ten odkaz od tebe (Kelley) už mi přijde strop.
Počítač na mix, nějaký vsti, a občas nahrávat. Pořád nevím jestli je nutný těch 64bit. Chápu že asi tudy vede cesta, ale ještě nějakej pátek chci používat starou emu 1616m a tu jsem jen tak tak rozchodil pod w7 na který sou jen beta drivery (nakonec teda s menší latencí a stabilnejš než na Xp) tak nevim jestli to schroupe 64bit w7, nebo je to zpětně kompatibilní? Nenašel jsem co je za čip FW na desce?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nevedel jsem, ze mas emu - no samozrejme jsem to myslel s ohledem na hw a drivery :-(
u toho fw, bych vsadil v prevazny vetsine na klasiku od via

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Aha, tak to ať se vyjádří někdo kdo má tu E-MU, o problémech s drivery W7x64 jsem tu myslím něco četl...
Tahle základní deska nemá řadič FireWire, jestli se dobře dívám, ale není problém ho dokoupit zvlášť (PCI, PCIe..), ale zase pamatuj, že si tím zaplácneš jeden PCI nebo PCIe slot.
P.S. Na mé postarší desce Gigabyte P35 DS3P je dokonce řadič FW od TI.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

Jo a jak tak koukám - teoreticky by ta moje sestava nemusela mít ani grafickou kartu. Jenže grafárna přímo v procesoru je dost žhavá novinka a nemám s tím zatím zkušenosti...

komasix

Příspěvek od komasix »

jo grafika by určině stačila inboard. Koukam dobře že má jen jednu pozici PCI?

delay

Příspěvek od delay »

Desky od Intelu maj integrovanje grafickej akcelerátor, bral jsem jednu levnější pro tchána a je super. Pokud nepotřebuješ 3D akceleraci, tak na filmy a OS bohatě stačí. Nejsem si jistej, jeslti má i dva DVi výstupy na připadnej dual view.
Proč řešíte FW? Na Win7 se dá FW přepnout do legacy modu, vetsina starsich HW pak funguje bez problemu.

kexik

Příspěvek od kexik »

775 dosky s integrovanou grafarnou maju maloktora digitalny vystup (hdmi, dvi), vacsinou len vga a samozrejme jeden... to je nahovno, i ked zit sa s tym da
samotna grafika vykonovo staci, pokial je minimalne x4500HD, na to bacha, je aj slabsia verzia x4500, ktora nevie HD, takze ak toto bude variant, over si to. bez HD na tom kompe neprehras plynule 1080 riadkove video

komasix

Příspěvek od komasix »

delay: já myslel FW obecně - texas instrument

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Bude to znit jako mimo ,ale verte mi. Usetrite plno penez i casu.
Za sebe doporucuju novyho mac mini + logic
mam 4 roky staryho miniho s nejnovejsim softem a vykon ani kompatibilitu opravdu neresim. (natoz nejakej chipset na FW).:)

A jsem opravdu hodne rad, ze jsem se pred 4 lety u PC nasral.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět