Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Powercore Firewire problem s nacitanim pluginu

Powercore Firewire problem s nacitanim pluginu

Příspěvekod Ondra P. » 07 zář 2007 09:38

Ahoj... chtel bych nekoho poprosit o radu..
Mam powercore firewire a asus notebook s FW radicem texas instrument..
Mam problem v tom ze v abetonu kdyz ulozim cely projekt s Virusem a Vss3 a s dalsima pluginama a chci ho pak znova otevrit, tak se vsechny pluginy nactou DISABLED a musim vsechny pluginy znova loadnou a nacist presety... powercore pise : the process synchronization between the plugin and powercore driver filed....... nevite nekdo co stim?
driver mam ver. 2.2
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 07 zář 2007 13:14

mame v studiu PoCo FW a nikdy nam taketo veci nerobilo ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ondra P. » 07 zář 2007 14:13

tak v cubase to slape jak ma... ale v abletonu to dela virus s vss3 ... no a vubec celkove to v abletonu dela podivny veci....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 07 zář 2007 14:20

ekeaze : hmm .. tak to bude asi daky problem abletonu .. ked v cubase je vsetko OK ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Milan » 07 zář 2007 14:35

Zkoušel jsi zrychlit FireWire port? Pokud máš Win se Service Packem 2, tak je podstatně omezená rychlost FireWire 400 portů (běží asi jen na 100 - podle hošanů z Microsoftu prej kvůli kompatibilitě hahaha). Spoustu problému s FireWirem pomůže vyřešit návrat k ovladačům ze Service Packu 1. Konkrétně je tento problém popsanej tady

http://www.rme-audio.de/en_support_tech ... irewire_xp

(platí pro FireWire 800 i 400. Osobně mi to už mockrát pomohlo. Kdyžtak ten postup znám nazpaměť a všechny potřebný soubory mám pěkně pohromadě, tak dej vědět.
Milan
 
Příspěvky: 290
Registrován: 13. 2. 2003

Příspěvekod Ondra P. » 07 zář 2007 14:47

milan : :shock: fakt jo no tak to urcite zrychlit musim pac chci za poco soupnout i fw hd a je mozny ze pri nacitani tech vsech pluginu to FW nestihne.. V cubase je videt ze se nacita kazdej plugin krasne postupne...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 07 zář 2007 14:47

na novy DAW som instaloval standardny XPSP2 a ziadne problemy nemam .. teda v nuende .. ableton nepouzivame ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Milan » 07 zář 2007 15:07

To Pytkin: v 95% procentech problém nezpozoruješ. Pokud máš třeba FireWire zvukovku, na které běží 8 kanálů současně, tak ta snížená rychlost prostě stačí. Problém je, když začneš věšet na FireWire harddisk apod. nedávno jsem dával do kupy studio, který běhá na dvou MOTU 828mkII. Zaboha jsem to nemohl rozchodit. Jedna 828 chodila v pohodě, ale druhá pořád vypadávala, dropovala, ztrácela sync. Dokonce jsem už otevřel i manuál od 828 a to už je co říct :D Podezíral jsem MOTu ze lži, když tvrdí, že na jednom kompu mohou chodit až 4 jejich FireWire karty. Vyzkoušel jsem úplně všechno asi na třech kompech, strávil jsem s tím bezesnou noc. Pak mě napadlo zkusit ten "fígl" s FireWire a od té doby v pohodě, už tam maj pověšený 3 karty a šlape to naprosto v pohodě. Zajímavý je, že to nefungovalo ani když jsem do počítače přidal druhej FW řadič a každou kartu pověsil na jeden. Zabral až ten downgrade ovladačů. Pikantní na tom je, že Microsoft vydal na tento problém oficiální patch, kterej ale nefunguje (vyzkoušeno). Jo, zlatý bezproblémový časy analogových magneťáků jsou nenávratně pryč :D

To ekeaze: jojo, Cubas i Nuendo otvírají pluginy postupně, Ableton na to jde moc zhurta. Nevím, jestli ti to pommůže, ale logicky by mohlo.
Milan
 
Příspěvky: 290
Registrován: 13. 2. 2003

Příspěvekod ADDyS » 07 zář 2007 15:18

Milan píše:To ekeaze: jojo, Cubas i Nuendo otvírají pluginy postupně, Ableton na to jde moc zhurta. Nevím, jestli ti to pommůže, ale logicky by mohlo.


To by moholo byt ono, me taky nekdy pri nejakem brutalnim peaku CPU, spadne Powercore...

zkusim teda downgrade ovladacu FW a uvidim co to udela...
Uživatelský avatar
ADDyS
 
Příspěvky: 269
Registrován: 21. 6. 2002
Bydliště: Ova

Příspěvekod nunu » 07 zář 2007 15:43

mne to odmitaji widle nainstalovat kvuli jazykove verzi...je treba pro ceske widle zmenit jazykovou mutaci...
nunu
 
Příspěvky: 1559
Registrován: 23. 2. 2003

Příspěvekod Milan » 07 zář 2007 15:48

Tady to je: www.disk.cz/disk/files/milan/!!!1394_fix.zip

Odzkoušeno na českých Win - funguje.

Nezapomeň přejmenovat sp2.cab ve Windows\DriverCache/i386 !!
Milan
 
Příspěvky: 290
Registrován: 13. 2. 2003

Příspěvekod nunu » 07 zář 2007 16:30

Takze,poprve jsem s touto upravou od Milana prehral 5min wav od zacatku do konce.Nevim zdali je to vyhra nebo neni,uvidim z dlouhodobejsiho testovani,u mne to mohla byt jen nahoda...I tak moc dik za ty soubory.
nunu
 
Příspěvky: 1559
Registrován: 23. 2. 2003

Příspěvekod Ondra P. » 07 zář 2007 18:51

Tak me to nepomolo.... a dela mi to i v cubase.. hlavne u narocnejsch pluginu jako vss3, nonlin2, virus... treba kdyz jsem zkousel dat v cubase 4x vss3, tak mi to dva znich disableovalo a musel jsem je deaktivovat a zvnovu aktivovat pak to bezelo normal....
v abletonu jsem to vyresil tak ze vzdy kdyz chci projekt ulozit tak musim viruse deaktivovat... pak se vse nacte vpohode a staci jen zas viruse aktivovat...
trosku mi to prijde jak kdyby se ty pluginy mezi sebou hadali...
jeste vyzkousim jinej comp s jinim fw radicem ....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Ondra P. » 09 zář 2007 11:37

Problem odhalen ... Z kousel jsem to s FW radicem s Texas instrument chipem a zda se ze to slape bez problemu... nevim co v mem asusu a6ja je za fw chip ale texsas urcite asi ne...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Ondra P. » 12 zář 2007 19:12

Tak uz fakt nevim ... mam novou Fireface 400 zvukovku mam cardbuss s FW texas instruments... vse se se nacita tet jak ma ale stejne za chodu to obcas udela desnej drop a obcas kdyz treba hejbu rychle fregvenci u filtrodu tak se to cely sekne a je slyset jen bzzzzz... kdyz nepouziju viruse tak se zda ze vse slape lip... asi virus je moc narocnej a FW to nestiha...
zkousel jsem ten milanuv 1394 fix a nepomohlo...

Provozujete nekdo Poco na notebooku s win xp a s FW zvukovkou (virus , vss3, a dalsi plugins)? jestli ano tak jakou znacku noteboku ? s tim mim asusem je to hruza....

Dale predpokladam ze na macbooku pro by to urcite fungovalo vse jak ma... takze se dam nejspis touto cestou , protoze na neustale vychy tavani chyb ve windows uz nemam silu....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+