Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Praskání ve zvuku

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Vrzalík » 26 bře 2012 02:25

Vyzkouším.
Uživatelský avatar
Vrzalík
 
Příspěvky: 486
Registrován: 27. 10. 2009
Bydliště: Dubňany

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Pytkin » 26 bře 2012 07:49

A pouzil si asio driver? 4096 buffer je v samplitude, ci v driveri?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod James L. » 26 bře 2012 11:01

Ten latency checker je u externích zvukovek celkem k ničemu, co se tohoto problému týče. (aspoň myslím)


Pokud ta latence vyletí do červených, kdy je už možný drop-out, zvukovka prostě přestane fungovat. Řešil jsem to tu v minulosti a nakonec jsme se dostali k tomu, že to dělá WiFi, ale lupance kvůli tomu neměl. Nahrával jsem přes ní můj Roland SH201.

Zatím jsem se vrátil k Juli@... sice trpím pouze na dva vstupy a výstupy :) ale karta je prostě karta.
ESI má podle mě výborné drivery a mám pevně nastavené 256 samples a nikdy to neměním. V Cubase můžu mít mix plný efektů a projekt nacpaný VSTi jako jsou Sylenth, Dune, Z3ta+ 2 atd.
James L.
 
Příspěvky: 339
Registrován: 19. 4. 2010
Bydliště: Praha

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Vrzalík » 26 bře 2012 11:25

Pytkin píše:A pouzil si asio driver? 4096 buffer je v samplitude, ci v driveri?


Jo. Buffer byl na 4096 jak u RMEčka v ovladačích, tak v Samplitudě. Ale myslím, že ten problém je, že praská prostě integrovaná karta v notebooku. Nahrál jsem to přes RMEčko, ale pak už jsem to v DAW přehrával přes integrovanou zvukovku. Vyexportoval jsem mp3 a žádné lupance neslyším :). Myslím, jak už jsem říkal, že budu nahrávat jen přes Macbook. :wink:
Uživatelský avatar
Vrzalík
 
Příspěvky: 486
Registrován: 27. 10. 2009
Bydliště: Dubňany

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Pytkin » 26 bře 2012 11:38

Vrzalik : ale vybral si si v samplitude Asio Driver ? alebo MME ?

aha .. ale teda nahravka je OK :) tak ze ti praska integrovana zvukovka , neni ziadna vzacnost :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Vrzalík » 26 bře 2012 12:01

Pytkin píše:Vrzalik : ale vybral si si v samplitude Asio Driver ? alebo MME ?


Při nahrávání jsem tam měl Asio, při přehrávání jsem tam měl MME ( integrovaná asio odmítla). Nechápu, jak to že Macbook nepraská, ten má také integrovanou zvukovku. To je tak nákladné montovat do těch notebooků něco malinkato kvalitnějšího :).
Uživatelský avatar
Vrzalík
 
Příspěvky: 486
Registrován: 27. 10. 2009
Bydliště: Dubňany

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Pytkin » 26 bře 2012 12:03

to je jednoduche .. Apple ma jednu zvukovku .. jeden HW .. ma vyladeny driver na nu .. PC je uplne iny svet ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Vrzalík » 26 bře 2012 13:24

Mám alespoň další zkušenost a další kladný bod pro Maca :wink:. Je pravda, že ta cena těch porovnávaných notebooků je neporovnatelná. :) ( nahrával jsem na HPčku za nějakých 14-15 tis. :wink:)
Uživatelský avatar
Vrzalík
 
Příspěvky: 486
Registrován: 27. 10. 2009
Bydliště: Dubňany

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod SINUZ » 30 bře 2012 00:18

Mám podobný problém, ale pouze u nahrávání. Mám taky win7 64bit a externí zvukovku M-Audio Firewire Audiophile. Nahranej zvuk obsahuje spoustu lupanců (třeba pět za sekundu...).

Nepomohl reinstal ovladačů (je dost divný, že maj pro všechny operační systémy stejnou velilkost), ani reinstal Windows (na 64bit Vistách byl stejný problém). Na starým křápu s xpéčkama a se stejnou firewire kartou to běhalo bez problémů, z čehož vylučuju i nekompatibilitu způsobenou chipsetem VIA (výrobce doporučuje TI), navíc jsem zkoušel i integrovanou a to samé. Zvukovka byla testována např. na MACu a nahrávání bylo ok. Nezáleží na aplikaci ve které nahrávám ani na vzorkovací frekvenci, či nastavené latenci...

Vyčerpal jsem možnosti. Někdo nějakej nápad? :-(
SINUZ
 
Příspěvky: 15
Registrován: 4. 2. 2005

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2012 00:20

no ale bola tam ina doska , zrejme aj iny chipset , mozno inak pripojene PCI(e?) sloty .. atd .. proste iny layout , ine problemy ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod SINUZ » 30 bře 2012 01:04

No, to ano... nicméně tu měnit jen tak nebudu, takže je na řadě poslední řešení a tím je změna zvukovky (ostatně už je nějakou dobu v inzerci)
SINUZ
 
Příspěvky: 15
Registrován: 4. 2. 2005

Re: Praskání ve zvuku

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2012 12:22

skusil by som USB zvukovku ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Předchozí

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], dedko, Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+