Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Problém s Alesis IO2

Problém s Alesis IO2

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 12:53

Ahoj,
sem v tomhle nový, takže se omlouvám jestli tohle bude úplně lamerskej dotaz.
Včera mi přišla nová Alesis IO2, kterou chci používat na nahrávání kytary a vokálu. Normálně sem všechno připojil, nainstaloval ovladače (orig. Asio i Asio4all)... Ale problém je takovej, že když v AbletonuLive něco nahraju, tak na výstupu neslyšim žádnej zvuk. Ale když přehrávám třeba z Winampu nebo mám zaplej přímej monitoring, tak je to ok. Je možný, že je to tim že mám připojený jenom sluchátky, protože sem si zatim eště nepořídil žádný monitory.

Dík za odpověď
Ajkl
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod thovt » 14 čer 2008 12:59

Pravdepodobne bude problem v nastaveni Abletonu: Options-Preferences-Audio a tam nastavit ASIO a zvukovku.
thovt
 
Příspěvky: 132
Registrován: 1. 8. 2007

Příspěvekod kexik » 14 čer 2008 18:45

mas este aj inu zvukovu kartu? trebars onboard na zakladnej doske?
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 20:04

V abletonu mám nastavenej asio driver, zkoušel jsem oba jak original tak asio4all, když nastavim ten originalní tak mi live napíše "The audio engine is off...", v preferences se mi u toho objeví vykřičník a zvuk nejde ani dovnitř ani ven, když mám asio4all tak signál jde dovnitř ale nejde ven.
Na boardu zvukovku mám a s ní live fungoval normálně teda co se týče přehrávání přotože nahrávat se s tim nedá.
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod thovt » 14 čer 2008 20:11

Tak jeste zkusit v preferences nastaveni inputs/outputs, jinak nevim.
thovt
 
Příspěvky: 132
Registrován: 1. 8. 2007

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 20:23

no jako ono tam v in/out neni moc co nastavovat a z toho co jdesem zkusil asi všechno
nemůže to bejt doopravdy tim že mám připojený jenom sluchátka bez monitorů?
jo a když nastavim místo asio mme/directx tak ten zvuk ven jde normálně ale ty latence jsou strašný

Edit: když se podívám do toho monitoringu Asio4all tak mám out unavailable, tak já jako fakt už nevim
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod kexik » 14 čer 2008 21:21

tym ze mas sluchatka to URCITE nie je. usb audio chipu je futro, co sa deje v analogovej casti. mas problem s ovladacom. co ine programy, ktore pouzivaju asio? ak taky nemas, stiahni si napriklad reaper 0.999. ide mi o to zistit, ci je problem s asio ovladacom, alebo s abletonom. zatial to vyzera skorej na to prve
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 22:00

Tak jsem zkoušel cubase, kterej byl k ty zvukovce, i ten reaper a oba se stejným výsledkem. teda reaper mi píše chybu Error creating audio: Error starting (please re-run configuration).
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod kexik » 14 čer 2008 22:07

aha... ovladace mas najnovsie? to je pri alesise strasne dolezite
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 22:19

no asio4all jsem stahoval včera a ty originální co jsou na cd se hlásej jako 1.1 a na jejich stánkých jsou 1.0
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod kexik » 14 čer 2008 22:25

asio4all nie su ovladac, len ASIO frontend pre wdm ovladac... skus stiahnut ovladac zo stranky, nech ma cislo ake chce. za pokus nic nedas
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ajkl » 14 čer 2008 22:49

no tak jsem na notebooku zprovoznil výstup ale ted když přehrávám tak mi z toho vychází velmi zvláštní zvuk nebo spíš chrčení
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod kexik » 15 čer 2008 09:16

to bude asi primalou latenciou (buffer size?). zvacsuj postupne az kym to prestane. co mas za pocitac?
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ajkl » 23 čer 2008 22:16

JJ dík moc za pomoc ty problémy už jsem vyřešil a omlouvám se, že píšu až dnes, včera jsem se po týdnu vrátil z německa a měl jsem ještě nějaké zařizování.
ajkl
 
Příspěvky: 7
Registrován: 14. 6. 2008

Příspěvekod wasek » 09 bře 2009 20:55

Ahoj měl jsem stejný problém, ale při přendání do jiné zástrčky USB se karta zasekla. az ji zapojím kamkoliv, vždy se po připojení do PC rozsvítí všechyn kontrolky a nepřetržitě svítí. signál zvuku který pouštím přez onu kartu je strašně malý skoro žádný. Muzete mi prosím nekdo poradit co s tím ?
wasek
 
Příspěvky: 20
Registrován: 3. 2. 2009


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+