Procesor asi nefunguje

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Vuid
Příspěvky: 820
Registrován: 20 led 2006 23:46

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od Vuid » 22 črc 2010 11:48

Prinejhorsim koupis desku na 775 - dost levne, ja bych ten socket jeste nezavrhoval, kdyz mas vsechny komponenty starsiho data nejspis. I za 1500,- se da koupit pouzitelna nova deska.
EDIT: Taky je docela mozny ze jsi poskodil patici na desce pri vymene procesoru, tenhle socket toho moc nesnese. Procesor bude nejspis OK, jestli neni upecenej vadnym ventilatorem apod. Priklanim se ale ke spatne prepsanemu bios, coz je prusvih v tomhle pripade.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od Vlad » 22 črc 2010 13:15

zakladni pravidlo je,kdyz uz se novy bios musi nainstalovat, flashovat desku se starymi komponenty a potom teprve vymenit napr. CPU. Doufam ze jsi nevymenil CPU a pak jsi teprve flashnul?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2678
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od a.tom.x » 22 črc 2010 13:37

Ne to by ani nešlo, protože s novým procesorem to vůbec neběželo. Flashnul jsem to na starém.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2678
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od a.tom.x » 22 črc 2010 13:37

btw. nějakej typ na dobrou spolehlivou a výkonnou desku na 775?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od kexik » 22 črc 2010 13:42

za kolko penazi?+ kolko slotov + format (atx, miniatx)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2678
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od a.tom.x » 22 črc 2010 13:47

cena asi nerozhoduje, všecno je to za pár korun.

ATX
PCI min 2 (ale potřebuju tam místo, aby se vešla poměrně veliká grafická karta s chladičem).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

charonme
Příspěvky: 1135
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od charonme » 22 črc 2010 14:09

a.tom.x píše:No jumper na te desce vubec zadnej neni.
tu pisu ze musis pouzit jumper a odpojit pc z elektriny (strana 2-21 - kapitola 2.6) alebo mas inu dosku?

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2669
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od bassline » 22 črc 2010 14:23

skus iny zdroj

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od Vlad » 22 črc 2010 15:10

a.tom.x: ja bych tu desku jeste nezatracoval. Bratrovi se stalo neco podobneho a taky ji uz odepsal, ale pak si na netu nasel jak ma spravne na sve desce udelat clear cmos (bez proudu, jumper, apod.) a zase mu zacala slapat. Urcite nejsi prvni komu se to stalo, zkus vyguglovat

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od kexik » 22 črc 2010 15:50

este ma napada jedna vazna vec... mas spravne nasadeny chladic??? niektore chladice na 775 maju otrasnu montaz. pokial nemas spravny pritlak chladica na cpu alebo mas malo pasty, cpu sa okamzite prehreje a vtedy sa to cele chova presne jak popisujes

Vuid
Příspěvky: 820
Registrován: 20 led 2006 23:46

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od Vuid » 22 črc 2010 21:42

a.tom.x píše:cena asi nerozhoduje, všecno je to za pár korun.

ATX
PCI min 2 (ale potřebuju tam místo, aby se vešla poměrně veliká grafická karta s chladičem).
Nedavno jsem instaloval MB Gigabyte P41T-ES3G (jeste tu mam krabici, tak to z ni ctu:)), je jen za 1500,-, ma 3x PCI, 2xPCIE, 1xPCIE16x, je mensi nez ATX a podporuje vsechny starsi i moderni CPU (C2D atd....), pameti do 1333MHz, jen 2 sloty. Celkem dobra deska za tu cenu, ale najdes jich urcite vic....
Mista na grafiku je dost, zalezi na skrini.
Jen takovej tip - jestli se ti nepodari tu tvou rozchodit.

Alex123
Příspěvky: 174
Registrován: 15 led 2006 13:47

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od Alex123 » 22 črc 2010 22:34

zkus to rozchodit s odpojenym HDD !!!!
nastav bios a pak ho teprv pripoj :shock: jednou jsem toto resil a pomohlo to alevysvetlit to nedovedu :shock:

tohle je slusna deska a velmi univerzalni DDR2 i DDR3 1394 maka s powercore :D
http://www.alza.cz/gigabyte-ep45c-ds3-d171031.htm
ale bacha jen 6 mesicu zaruka

jinak zatim nejstabilnejsi deka cojsem kd mel je tato

http://www.alza.cz/zakladni-deska-intel ... 101661.htm

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5649
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od EXCOM » 22 črc 2010 23:23

a.tom.x píše: Když to zapnu tak jenom cukne větrák na procesoru a celé to zůstane mrtvé :( nic nepíská, žádné led indikace na tom boardu nejsou.
este by som to tipoval na trafo ze je slabe, ten novy procak moze mat vacsi odber ako ten stary a tam ti to presne stacilo... skus odpojit jeden disk a spusti.. toto sa stalo uz aj mne.. musel som zohnat silnejsie trafo..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2678
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvek od a.tom.x » 23 črc 2010 09:47

EXCOM píše:
a.tom.x píše: Když to zapnu tak jenom cukne větrák na procesoru a celé to zůstane mrtvé :( nic nepíská, žádné led indikace na tom boardu nejsou.
este by som to tipoval na trafo ze je slabe, ten novy procak moze mat vacsi odber ako ten stary a tam ti to presne stacilo... skus odpojit jeden disk a spusti.. toto sa stalo uz aj mne.. musel som zohnat silnejsie trafo..
To samé dělá i s tím starým :(

Počítač jsem dneska odvezl servisnímu technikovi tak uvidíme co z toho vypadne.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět