Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Procesor asi nefunguje

Procesor asi nefunguje

Příspěvekod a.tom.x » 21 črc 2010 14:25

Potřeboval bych ověřit jestli mi funguje procesor.

Koupil jsem Intel core 2 duo 3.0 GHz pro desku Asus p5be plus (BIOS jsem updatoval, aby byl kompatibilní).

Po zapnutí to jenom pustí obrazovku s BIOSem, ale nemůžu se do něj dostat a tam se to zasekne. Může to být špatnej procesor? Dá se to vůbec nějak zjistit?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Kermitak » 21 črc 2010 14:32

Jo to klidne byt vadny cpu muze, chtelo by to vyzkouset v jiny desce.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Wohma » 21 črc 2010 16:20

Muze to byt CPU, ale muze to byt taky vadna deska a pripadne treba i pameti. Jediny zpusob, jak to zjistit, je vyzkouset to jinde, jak psal Kermitak. Jinak predpokaldam, ze jsi vyhazel vsechno ostatni (pridavne karty, disky atd.) a zkousel (nejlepe nekolikrat :D) resetovat BIOS.
Wohma
 
Příspěvky: 1670
Registrován: 5. 10. 2007
Bydliště: Brno

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod vras » 21 črc 2010 18:27

BIOSy mivaji zakladni diagnostiku (pomoci ledek na MB, pipnuti pri startu atd.), ale pokud o tom nenajdes nic v manualech, tak to nebude moc platne
vras
 
Příspěvky: 824
Registrován: 27. 11. 2007
Bydliště: Brno

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod EM3 » 21 črc 2010 19:30

Může to být ledasčím. Třeba i nějakou chybou při výměně procesoru, třeba blbě utažený chladič, blbě nanesená pasta (pasty ani moc, ani málo), nebo v horším případě něco poškozeného. Pokud se procesor přehřívá, tak se to právě třeba zasekne, nebo restartuje, nebo se to zkrátka vůbec nedostane k bootování a lze tak akorát chvíli být v BIOSu (někdy to havaruje ale až když se chvíli s něčím šmrdlá ve Woknech).
BIOS by mohl pípat, to jo, ale to se mi stalo tak akorát u vadný ramky, jinak mi to nikdy nepípalo ani jinak nesignalizovalo, když se to třeba přehřívalo nebo tak.
No a BIOS se dá taky poškodit, to se mi jednou podařilo při flashování BIOSu u grafiky - od té doby už to nikdy pořádně nefungovalo ani při přeflashování zpět na původní BIOS. Ale to jistě nebude tenhle případ.

To mě jen tak napadlo, asi jsem nepomohl. Přeju hodně zdaru.
EM3
 
Příspěvky: 34
Registrován: 15. 7. 2010

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Vuid » 21 črc 2010 20:53

Deska je bazar? Tipnul bych spis desku, nebo spatne prepsanej BIOS, jestli se to zasekne vzdy na stejnym miste.
Procesory moc neodchazej. Odpoj uplne vsechna zarizeni, nech tam pouze jednu RAM, zkontroluj jestli ten procesor neni moc horkej (rucne).
Pak zbyva jen vymenovat...
Jeste pro jistotu vyndej a zmer baterku ze zakladni desky jestli ma 3V alespon naprazdno, nektery desky s vybitou baterii vubec nenabehnou do BIOSu (nektery jo).
Tady tezko radit, muze to mit spoustu pricin.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 21 črc 2010 22:33

treba u my stary asusacky desky se po updatu biosu musel flashovat cmos, nez to nacetlo novej procesor (a to se provedlo prehozenim jumperu na desce na par vterin a vracenim jumperu na puvodni misto). to chce ale kouknout do manualu desky.
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod charonme » 21 črc 2010 22:56

suhlasim s Vuidom az na tu baterku, tie sa prejavuju inak. Odpoj uplne vsetko, nech zostane len doska, zdroj, cpu, 1 ramka (skusaj rozne kombinacie pozicii a ramiek ak ich mas viac), klavesnica a monitor (a graficka karta ak nemas integrovanu).

Ktore z tych komponentov si uz uspesne pouzival? Ktore z nich si kupil a odkial? Toto je prvy raz co si ten pocitac zapol alebo niekedy predtym este fungoval? Co presne sa ti to ukazuje na obrazovke?
charonme
 
Příspěvky: 1064
Registrován: 1. 10. 2008
Bydliště: Bratislava

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Wohma » 21 črc 2010 22:59

Mimochodem, neco podobnyho mi delala sestava, kde byl asi nejaky zkrat na desce vlivem blbe skrine - vyresil jsem to tak, ze jsem vnitrnosti vyndal, postavil na stul a spustil - a vse jelo v pohode. Po opetovnym namontovani uz to bylo vse v poradku.
Wohma
 
Příspěvky: 1670
Registrován: 5. 10. 2007
Bydliště: Brno

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod synth_synth_synth_synth » 21 črc 2010 23:33

při CPU off nenajede bios ......muze byt nekompat.pamet ....... i to chlazeni ...
Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
 
Příspěvky: 261
Registrován: 7. 12. 2006
Bydliště: Rýmařov

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod a.tom.x » 22 črc 2010 10:12

No počítač je sestava, která funguje už několik let. Pouze jsem vyměnil procesor. Falshnul jsem BIOS na verzi, která podporuje ten procesor. Vyměnil a nic. Pak sjem ještě vyndal baterku, abych vymazal CMOS, ale taky to nepomohlo. S tím původním Core 2 Duo 2.13 to běhalo, i když jsem ho tam vrátil, no tak jsem testoval a vyměňoval procesory, vyndaval paměti .... no a teď jsem v pr... i s původním procesorem a v původní konfiguraci to nejde. Když to zapnu tak jenom cukne větrák na procesoru a celé to zůstane mrtvé :( nic nepíská, žádné led indikace na tom boardu nejsou. Jenom tam svítí luxusní nápis ASUS (pořád)

Takže:

varianta č.1 - jelikož předpokládám, že board je v kelu koupit nějakej 775 Intel chipset board, kterej mi utáhne ten Core 2 Duo 3.00 - netuším jakej board
varianta č.2 - vykašlat se na 775 a jít do nějaké novější platformy - netuším co má smysl a za kolik (moje ochota vydávat se z peněz je omezená), děsí mě představa vyměnit všechny paměti a pod. (nevím jestli na těch novejch kompech poběží DDR2800)

btw. jestli se někdo v Praze hrabete v kompjůtrech a jste ochotnej za prachy se mi v tom pošťourat a oživit plz. kontaktujte mě
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod kexik » 22 črc 2010 10:43

moja skusenost pri vadnom procaku je, ze vtedy nejde vobec nic, cize bios nielenze nepostne, ale ani nenabehne. ked nepostne, bude najskor blbo nastaveny takt procaka alebo pamati alebo blbne grafaren. rozhodne vytahaj z bordu vsetky karty a skus vymenit grafiku za nejaku staru pci, ak mas
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod Vlad » 22 črc 2010 10:48

podle toho co popisujes to asi vypada na nepovedeny flash na novy bios. To je vzdy osemetna vec. Jestli to jde u tveho mobo (u novejsich by to melo jit) zkus funkci CLEAR CMOS (nekdy nestaci jen vyjmout baterku). Dela se to pomoci jumperu. Jestli to nezabere, je tady jeste moznost vyjmout CMOS cip, vzit si bios na usb a donest ho nekam kde ti ho preflashujou (delali to na florenci v tech elektrosoucastkach, ale to uz tam neni).
Nebo varianta c. 2
Uživatelský avatar
Vlad
 
Příspěvky: 1022
Registrován: 27. 3. 2006
Bydliště: Liboc

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod a.tom.x » 22 črc 2010 11:26

Vlad píše:podle toho co popisujes to asi vypada na nepovedeny flash na novy bios. To je vzdy osemetna vec. Jestli to jde u tveho mobo (u novejsich by to melo jit) zkus funkci CLEAR CMOS (nekdy nestaci jen vyjmout baterku). Dela se to pomoci jumperu. Jestli to nezabere, je tady jeste moznost vyjmout CMOS cip, vzit si bios na usb a donest ho nekam kde ti ho preflashujou (delali to na florenci v tech elektrosoucastkach, ale to uz tam neni).
Nebo varianta c. 2


No jumper na te desce vubec zadnej neni.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Re: Procesor asi nefunguje

Příspěvekod a.tom.x » 22 črc 2010 11:28

kexik píše:moja skusenost pri vadnom procaku je, ze vtedy nejde vobec nic, cize bios nielenze nepostne, ale ani nenabehne. ked nepostne, bude najskor blbo nastaveny takt procaka alebo pamati alebo blbne grafaren. rozhodne vytahaj z bordu vsetky karty a skus vymenit grafiku za nejaku staru pci, ak mas


no skoro to tak vypada, bios vubec nenabehl. Nicmene se ted obavam, ze uz to ani necukne vetrakem a je to uplne mrtve.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google Feedfetcher, Kapr1, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+