Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod jsem.devka » 21 kvě 2010 20:11

prosím ezone o pomoc, mám windows xp a po třeba třiceti minutách běhu mi skočí modrá smrt a tam napsáno že mám zkontrolovat hdd, vypnout antivir, defrag programy. volal jsem pár kamarádům co s hw dělaj, a říkají že jde o poškozený HDD. Samsung spinpoint 1TB :(. mám tam týdny, měsíce čistýho času práce. instalovat vše znova nevim jestli by se mi ani podařilo :(. prosím poraďte mi co mám teď dělat? chci ten hdd naklonovat, udělat binární kopii, nebo to zkusit nějak spravit? nebo to může být i jiná chyba, nějak spravitelná.... nevim nic :( nebudu nic zkoušet nemůžu z toho pomalu spát, budu moc vděčný za Vaši pomoc! děkuju
Uživatelský avatar
jsem.devka
 
Příspěvky: 269
Registrován: 7. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Pytkin » 21 kvě 2010 23:38

stiahni si HIREN's boot CD a pouzi napriklad GHOST ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod kexik » 22 kvě 2010 11:36

zadarmo mas easeus disc cloner. Najdi guglom. Je to image ktory treba vypalit, ziskas boot cd, ktorym potom poriesis klonovanie. Na kopirovanie particii a ich manazment mas easeus partition manager.
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Settler » 22 kvě 2010 12:38

Na ztraty dat to vypada, ale nehazel bych flintu do zita.. rict, ti, ze HDD je mrtvej, kdyz to napisou okna umi kazdej.. :) ..v prve rade bych otestoval RAM.. ta muze delat stejne chyby.. projed ji memtestem nebo necim podobnym.. pokud bude vse OK, asi opravdu pujde o disk..
Image disku si ale urcite kvuli praci udelej.. otazkou je, jestli to vubec pujde, v pripade, ze je disk mrtvej.. :(
Uživatelský avatar
Settler
 
Příspěvky: 529
Registrován: 4. 6. 2002
Bydliště: Praha

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Vuid » 22 kvě 2010 19:41

Jestli jde hdd fakt do haje, nech ho den odpocnout a pokus se nejdriv zkopirovat nejdulezitejsi soubory nekam jinam, potom az zkousej delat image. Norton na image z poskozenyho hdd nebyl driv moc dobrej, nevim jak ted, uz jsem to dlouho nedelal.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod jsem.devka » 05 čer 2010 16:56

prosim Vás tak u společnosti data recovery, co vytahuje data i pro policii čr mi zjistili, že hdd je poškozený jen softwarově, a binární kopii mi udělají na mnou přinesený hdd za 6000 kč. já jen jí přes norton ghost udělal sám, ale po 30 minutách znovu modrá smrt. takže to vypadá na problém v jádru windows XP. neporadíte mi prosím jak to vyřešit, aniž bych musel přeinstalovávat systém? :(
děkuji mockrát
Uživatelský avatar
jsem.devka
 
Příspěvky: 269
Registrován: 7. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Vuid » 05 čer 2010 22:44

Bud rad ze mas data!!! Nekam si je dobre schovej!
Reinstalu se nevyhnes, muzes zkusit "obnovit ztracene a poskozene soubory" z instalacniho cd WinXP, ale stejne to skoro urcite nepomuze.
Pred instalaci bys mel ten disk poradne proklepnout. Nejlip nejakou utilitou primo k tomu disku.
No a je tu moznost, ze je v haji taky treba ta pamet, nebo neco jinyho, Ultimate boot cd pomuze....
Nejlip udelas kdyz to sveris nekomu kdo s tim ma nejaky zkusenosti, jestli nekoho takovyho znas.
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod jsem.devka » 05 čer 2010 23:24

kamaríde 2 dny sme to tady s takovym zkoumali, a jedna ramka v memtestu 1000 errorů, doufám že je to tim. jsem moc rád že mám data :)
Uživatelský avatar
jsem.devka
 
Příspěvky: 269
Registrován: 7. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Vuid » 07 čer 2010 20:51

Jak to dopadlo? Jen ta RAM byla vadna? HDD je uplne OK? Jen zvedavost....
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod jsem.devka » 12 čer 2010 15:31

ahoj, tak ramky sem vyreklamoval, dostal nový. systém běžel déle než před výměnou, ale zase mi to hodilo modrou smrt. tentokrát ne STOP: 0x00000024, ale STOP: 0x0000000A. nové ramky jsem zase přejel memtestem, jsou v pořádku. už nevím jak dál. nevíte prosím o někom kvalifikovaném, který by mi pomohl nebo o servisu kde by mi s tímhle pomohli? děkuji mockrát
Uživatelský avatar
jsem.devka
 
Příspěvky: 269
Registrován: 7. 5. 2007
Bydliště: Praha

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Pytkin » 13 čer 2010 03:49

ram by som skusil otestovat cez Winsows Memory Diag .. najdes ho okrem ineho aj na ultimatebootcd.com ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod BS » 14 čer 2010 10:27

jakou mas zakladni desku?

jak pise pytkin, zkus to projet nejakym diag toolem, vcelku ok, je napr. Everest (http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... y/everest/)
Uživatelský avatar
BS
 
Příspěvky: 994
Registrován: 23. 5. 2006

Re: PROSÍM POMOC klonování poškozeného hdd

Příspěvekod Vuid » 14 čer 2010 16:04

Zasadni otazka: Provereil jsi poradne ten HDD?
Vadnej muze byt radic na desce a buhvico jeste....ale hlavne - dej ten hdd do jinyho stroje a poradne ho proklepni (scandisk s kontrolou povrchu aspon), samozrejme i na spyware a podobne.
Taky je otazka jestli se ti hdd neprehriva, SpeedFan ti ukaze teplotu i kondici disku (orientacne), nemela by byt moc nad 50°C.
edit: Jestli ten disk nemas kam dat (jine pc), budes si muset vystacit s Ultimate boot cd, nebo podobnym....
Vuid
 
Příspěvky: 820
Registrován: 20. 1. 2006


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+