Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Řešení REC části studia

Řešení REC části studia

Příspěvekod Johnny_Tiss » 25 čer 2009 23:47

Hola ... mam dotaz ohledně řešení vícestopého nahrávání ... na webu jsem koukal na různý interfacy, ale každý má max 8 vstupů ... potřebuju víc, řekněme 16 ... věci od RME se mi zdají ok, ale prostě si nedokážu představit, jak to bude fungovat ... třeba 2x RME Octamic II, to máme 16 vstupů, ale kam s tim? jak to dostanu do kompu? přes ADAT do sebe a pak třeba Fireface 800 do PC? kua mam z toho fakt guláš ... thx for ideas & experiences ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...
Johnny_Tiss
 
Příspěvky: 137
Registrován: 3. 8. 2006
Bydliště: Úpice

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod syncro » 26 čer 2009 00:17

Jsou dvě základní cesty - chci 16ti vstupou zvukovku s 16 fyzickými analogovými vstupy nebo kupuji zvukovku s digitálními vstupy (vícenásobný ADAT, MADI, atd.) a k ní externí převodníky s příslušným počtem analogových kanálů a digitálním rozhraním. Pak je ještě hybrid, model RME Multiface + externí osmikanálový ADAT převodník, kdy 8 analogových kanálů má přímo Multiface, osm dalších zvládně přenést digitálně po ADATu do převodníku, který je převádí na a z analogu. Případně se dají dvě osmikanálové karty kaskádovat v jednom kompu a interně se synchronizují, takže máš 2x8 analogových identických kanálů... Možná jsem zapomněl na nějakou další variantu... 8-)

Saša
GunJah - www.gunjah.cz
Uživatelský avatar
syncro
 
Příspěvky: 1148
Registrován: 9. 6. 2002
Bydliště: K. Vary

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Pytkin » 26 čer 2009 00:27

johny : octamic II ma len adat (2x kvoli 96kHz) alebo AES .. nema MADI .. cize ak by si chcel dva , tak si das do kompu RME RAYDAT a mas 16 kanalov na 96 kHz .. http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_raydat.php
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Alex123 » 26 čer 2009 07:44

RAYDAT je supr a když se netočí zrovna současně tolik kanálů dá se po 1 ADATU posílat a přijímat signál do 2.compíku :)
Alex123
 
Příspěvky: 174
Registrován: 15. 1. 2006
Bydliště: Praha

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod kexik » 26 čer 2009 08:17

adat loopom mozes prepojit dva kompy s lubovolnymi adat kartami...
ono moznosti je ovela viac, je na trhu aj niekolko fw audio interfacov s viacerymi adatmi + 8 analog IO a niektore navrch este aj ovladacie rozhranie pre pc
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Pytkin » 26 čer 2009 10:03

odporucam sa vysrat na FW .. FW je len zdroj problemov .. RAYDAT stoji ~500 EUR a beproblemovejsia karta na trhu asi neni .. 4x ADAT , cie 32kanalov (48) alebo 16 kanalov (96) ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Rošky » 26 čer 2009 12:07

Podepisuju Pytkinovo nedoporučení FW a dodávám, že např. úvahy o USB bych asi vůbec vyloučil. Já osobně mám dlouhodobě vyzkoušenou absolutní stabilitu a bezproblémovost MOTU řady 2408 (8 analog I/O, 3xADAT, optika, S/PDIF, WordClock, dokonce čte SMPTE/LTC), 24 I/O (24In/Out) a HD 192 (12 In/Out), zapojené do interní karty PCI-424 nebo PCIe-424. Celé se to dá snadno expandovat (k PCI kartě připojíš až 4 externí převodníky různých typů, všechny se automaticky syncují přes PCI kartu, nemusí se už propojovat mezi sebou WC koaxem).
http://www.motu.com/products/pciaudio/2408/summary.html
http://www.motu.com/products/pciaudio/24IO/summary.html
http://www.motu.com/products/pciaudio/HD192/specs.html
http://www.motu.com/products/pciaudio/HD192/exp.html
S drivery jsem neměl potíže, používám tradičně Cubase/WXPPro, které je potřeba správně nastavit a je pokoj.
Rošky
Rošky
 
Příspěvky: 123
Registrován: 12. 8. 2004

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Johnny_Tiss » 26 čer 2009 13:51

no, MOTU i RME RayDAT dobrý ... asi tak nějak jsem si to představoval :) jen mi ještě není jasná jedna věc - a to, co bych nacpal do RME RayDAT ... mimochodem MOTU HD192 je parádní řešení, jen trošku dražší, ale jsou to přeci JEN peníze :D ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...
Johnny_Tiss
 
Příspěvky: 137
Registrován: 3. 8. 2006
Bydliště: Úpice

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Pytkin » 26 čer 2009 14:25

johny " no sak do raydatu das tie dva RME OCTAMIC II .. myslel som ze konkretne o tie mas zaujem .. http://www.thomann.de/de/rme_octamic_ii.htm
Obrázek

ak ti stacia linkove vstupy, tam SSL robi peknu krabicu sa krasne peniaze .. 24 analog I/O na adat ..
http://www.thomann.de/de/ssl_x_logic_al ... adi_ax.htm

Obrázek
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Johnny_Tiss » 28 čer 2009 11:45

hehe ... no všechno krááásný :) potřebuju XLR ... no a teď co je lepší ... u RME bych potřeboval 2x OctaMic II pro 16 vstupů ... MOTU HD192 bych potřeboval jen jedno, ale MOTU jede víceméně přes FW zatímco RME přes ADAT ... tak teď babo raď :)
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...
Johnny_Tiss
 
Příspěvky: 137
Registrován: 3. 8. 2006
Bydliště: Úpice

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Pytkin » 28 čer 2009 11:56

johny : MOTU nejde cez FW .. ma svoju kartu k tymto prevodnikom .. tu je to nakreslene .. http://www.motu.com/products/pciaudio/HD192/exp.html

Ale pozor na zakladnu vec .. Octamic ma preampy .. cize tam mozes pripojit jak linky , tak mikrofony , nastavovat gain , atd .. MOTU HD192 ma len linkove vstupy .. cize mikrofony tam nepripojis .. zavisi teda , co vlastne potrebujes ...
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Rošky » 28 čer 2009 12:38

Protokol MOTU Audio Wire na řadičích PCI-424 a PCIe-424 je sice příbuzný FW, není to totéž. Je to jejich originální odvozenina nekompatibilní s FW, optimalizovaná pro profesionální audio. Určitě by se daly někde vyšťourat technické detaily. Nikdy jsem s tím neměl problémy, narozdíl od přátel, kteří koupili čistě FW převodníky. Ty MOTU vyrábí taky, např. FW 828 a 896.
Podívej se na
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3223
poslední odstavec.
Ale tyhle rackové převodníky 2408, 24 I/O a HD 192 neobsahují mikrofonní předzesilovače, jsou tam linkové analogové in/outy jacky nebo xlr. Předpokládá se profesionální použití ve studiu, kde do převodníků přivedeš už zpracovaný signál na linkové úrovni.
Třeba FW MOTU 896mk3 má na vstupech preampy, HW limitery a soft clipy, zpracuješ signál z mikrofonu, ale jen 8in.
http://www.motu.com/products/motuaudio/ ... mmary.html
Ale byl bych nervózní z toho čistého FW.
Takže ten Octamic se mi asi jeví jako optimální, krát dvě ovšem.
Rošky
Rošky
 
Příspěvky: 123
Registrován: 12. 8. 2004

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Pytkin » 28 čer 2009 12:41

Jo .. nieco podobne ma aj RME na Multiface/Digiface .. tiez maju k boxu kartu ktora je v podstate FW radic , ale ide po tom ich vlastny proprietarny protocol .. tiez som s tym v zivote nezazil ziadny problem .. Akurat sa to neda kaskadovat ako MOTU .. box sa tam da pripojit len jeden ..

Johny : Aha .. este ma napada ze ten MOTU HD192 ma 12 kanalov I/O .. cize ak potrebujes 16 kanalov , tak HD192 neni dobra volba ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod Johnny_Tiss » 28 čer 2009 13:32

hmm ... tak to vypadá, že asi půjdu do toho RME ... budu rád, když se mi podaří sehnat na to prachy a navíc k tomu nebudu muset dokupovat preampy jako bych musel u HD192 ... takže díky za postřehy :)
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...
Johnny_Tiss
 
Příspěvky: 137
Registrován: 3. 8. 2006
Bydliště: Úpice

Re: Řešení REC části studia

Příspěvekod PiKey » 28 čer 2009 13:39

nemam dobry pocit s prevodnikov s preampami
hoc zalezi o akej kategorii sa bavime
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
www.fairytale.sk | www.peterkravec.com
Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
 
Příspěvky: 688
Registrován: 17. 1. 2007

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+