Rozliseni monitoru

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Pytkin » 13 lis 2009 18:39

ano .. nvidia aj ati , staci stiahnut najnovsi driver .. v nom je vsetko ..

inak sak tu kartu vyber a mozno na nej uvidis napisane , co to je .. minimalne uvidis vyrobcu a model , a to uz si najdes na internete , aky chip ma ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Anarki » 13 lis 2009 18:42

Cau, mas monitor 16:9 co ? skus si nastavyt rozliseni 1360x768

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3025
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od hombrefeo » 13 lis 2009 18:59

jestli vubec neni v device manager tak mas uz chybu v registrech windows. doporucil bych ti je rovnou preinstalovat, nebo s je pokusit opravit.

Todd
Příspěvky: 28
Registrován: 19 říj 2009 21:41

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Todd » 13 lis 2009 19:15

jj, je to 16:9 1360 na 768 nemá, max je 1280x1024... ÚDAJE O TOM CO MI HÁZÍ V NASTAVENÍ ROZLIŠENÍ :

TYP ADAPTÉRU : STANDARDNÍ GRAFICKÝ ADAPTÉR S ROZLIŠENÍM VGA
TYP ČIPOVÉ SADY : NVIDIA
ŘETĚZEC ADAPTÉRU : VGA
SYSTÉM BIOS : CHIP REV

CELKOVÁ DOSTUPNÁ GRAFICKÁ PAMĚŤ : 14 Mb (14 ? to je blbost co ?)

další údaje pak nejsou k dispozici, asi mě fakt bude čekat reinstall windows :(

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Anarki » 13 lis 2009 19:27

a co mas za Grafickou kartu teda ?

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Anarki » 13 lis 2009 19:46

hele dej "Spustit" napis tam "DxDiag" a vyber zobrazení ... potom napiš co se ti tam vypsalo ze mas za grafiku ...

Todd
Příspěvky: 28
Registrován: 19 říj 2009 21:41

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Todd » 13 lis 2009 19:55

NÁZEV: STANDARDNÍ GRAFICKÝ ADAPTÉR S ROZLIŠENÍM VGA
VÝROBCE: (STANDARDNÍ TYPY ZOBRAZOVACÍCH JEDNOTEK)
TYP ČIPU: NVIDIA
TYP DAC: 8 bit
CELKOVÁ PAMĚŤ: ŽÁDNÁ
AKTUÁLNÍ REŽIM ZOBRAZENÍ: 1280x800 (32Hz) (1Hz)
MONITOR: OBECNÝ MONITOR PnP

ostatní údaje v záložce zobrazení píšou jenom: neznámý atd.

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Anarki » 13 lis 2009 20:15

tyjo, tak to kdyz Visty nenainstalovaly ani zakladni ovladac tak to je dost divny...mas asi hodne starou grafiku co ? a nevys jestli ji mas integrovanou na desce nebo normalni ?

Todd
Příspěvky: 28
Registrován: 19 říj 2009 21:41

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Todd » 13 lis 2009 20:32

to vůbec netušim, ten komp sem kupoval novej, technicky špatnej neni, intel core2quad procesor, 4gb ram, 500gb hdd, základka co jsem koukal taky nebyla šaptná, všechny porty pc má (dvi, hdmi atd.) ale co je tam za grafiku netušim, každopádně by tam "měla" bejt nějaká externí

asi fakt bude problém v těch vistách ultimate, fakt už netušim co udělat

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 19:56

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od nunu » 13 lis 2009 21:43

Poradim ti, zavolej nekogo kdo tomu rozumi, evidentne o tom nemas moc vedomosti a to je potom tezko jakakoliv rada. Pokud jsi narval nvidiacke ovladace na atinu, nebo naopak, tak se ani moc nedivim ze tam mas standartni graficky adapter...

Rozebrat PC, podivat se co tam je za grafika, najit ovladac, nainstalovat a nastavit. Jednoduche na par minut. Pro toho, kdo zna alespon co ma v PC...

Todd
Příspěvky: 28
Registrován: 19 říj 2009 21:41

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Todd » 13 lis 2009 22:19

hledal jsem nakonec tedy podle modelové řady pc, měla by to bejt na 99% nvidia geforce gt 230, jenže driver jsem na to nikde nenašel, jenom jeden driver jsem našel na googlu a ten nešel, na ofiko stránkách nvidie tu kartu vůbec nemaj, maj GT 210, GT 240 atd. ale gt 230 ne, nešel by třeba použít ovladač z té 210ky nebo jinýho čísla ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Kermitak » 13 lis 2009 23:08

To je nejakej znackovej pocitac? Jestli jo, hod sem typ nebo link na nej nekde na webu.

EDIT: Geforce GT 230 existuje, akorat se prodava jen oem partnerum, takze tipuju ze to bude opravdu nejakej velkovyrobce, ten by mel mit drivery u sebe na webu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2009 03:25

nvidia ma jeden driver na vseto .. kludne stiahni ten 210 a nainstaluj ..

Anarki
Příspěvky: 89
Registrován: 27 říj 2009 14:11

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od Anarki » 14 lis 2009 11:33

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us jak rika pytkin, stahni klidne tu 210

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Rozliseni monitoru

Příspěvek od kexik » 14 lis 2009 21:18

kurna, CHOD na ten link co som sem dal, naklikaj si svoju kartu a instaluj... ati instaluje VSETKO naraz, aj ovladac aj control center v jednom... v podstate nechapem ako sa ti podarilo nainstalovat driver bez kontrolneho softu

Odpovědět