Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 09:00

Zakládám nové téma, pač vyhledávač na požadavek "LCD" najde 0 odkazů :twisted:

Chtěl bych si dokupuit nějaké obyč sekundární 17" LCD a rozšířit si plochu na odkládání pluginů a instrumentů. Nyní mám jako hlavní 24" 1920x1200 a moje otázka je jednoduchá:
Lze v běžné GK (2xDVI) nakonfigurovat druhou plochu na jiné rozlišení a navíc třeba nastojato, kdybych koupil pivot? Nikdy jsem dvě LCD neměl, takže nevím jaké jsou možnosti a co od toho mám čekat... Navíc bych rád aby se mi tam rozšiřovala jen plocha v DAW aplikacích. Díky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3006
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od pavlii » 12 kvě 2009 09:19

Matrox je běžná GK, tak si dovolím zareagovat: ano, jde to a není s tím nejmenší problém. Pár let jsem provozoval dva monitory, každý s různým rozlišením; až teprve před pár měsící jsem přešel na 2x LCD 166x1200. Otázka by měla být spíš formulovaná na konkrétní typ(y), protože toto bych řekl, že je silně založené na ovladači - když to umí, není prob.

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 09:39

Myslíš typ GK pavlii? Mám GeForce 7950GT 512 MB, a chtěl bych fakt 17-ku nastojáka (typ LCD bohužel nevím, možná HP).

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3006
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od pavlii » 12 kvě 2009 10:08

Jo myslím typ GK. Když se to vezme kolem a kolem, tak i s jedním monitorem si to můžeš zkusit: normálka otevřeš ovládací panel zobrazení, kde vybereš režim dvou monitorů a hned vidíš, jestli můžeš na sekundárním měnit rozlišení na jiné hodnoty, než má primární.

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Ondra P. » 12 kvě 2009 10:15

ja mam 2x 17 HP 1740 a jsou super... muzu doporucit
mam GK 2x Nvidia 8600 .. Nvidia ma svuj soft kde jde kazdy monitor konfigurovat libovolne... stim otocenim nastojato si nejsem uplne jistej musel bych to zkusit...

Obrázek
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 12 kvě 2009 10:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2036
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Ondra P. » 12 kvě 2009 10:23

takze muzes jaky koliv monitor rune libovolne tocit i mu dat svoje rozliseni i mu muzes upravovat nastaveji barev jasu atd... proste vse...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 10:26

Super, tak to bude asi OK. Díky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Pytkin » 12 kvě 2009 11:00

delay " ziaden problem s tym nebude .. ani s tym pivotom .. Nvidia ma v drajvri otacanie monitoru ..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5863
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 11:01

Jasné. Super. Díky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2009 16:06

nvidia ani ati nemaju problem... mal som oboje druhy karat a dva monitory v roznych setupoch

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Ondrash » 12 kvě 2009 17:49

Já bych se taky zeptal, nevíte kde sehnat co nejmenší LCD? Dají se vůbec sehnat menší LCD než 15"? Máten nějaký tip?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Kermitak » 12 kvě 2009 18:10

Jasne ze jo, delaji se 8", 10", 12", ... ale maji tak mrnavy rozliseni, ze to neni moc prakticky.
Treba tady - http://www.touchmonitor.cz/index.htm
Jsou to dotykovy, ale kdyz pohledas, najdes i normalni, treba tady:
http://www.alza.cz/lcd-displej-vicom-lt ... d68561.htm
Urcite jsem nekde videl i neco o velikosti 8-9", ale ted nevim kde.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Ondrash » 15 kvě 2009 01:24

Kermitak píše:Jasne ze jo, delaji se 8", 10", 12", ... ale maji tak mrnavy rozliseni, ze to neni moc prakticky.
Treba tady - http://www.touchmonitor.cz/index.htm
Jsou to dotykovy, ale kdyz pohledas, najdes i normalni, treba tady:
http://www.alza.cz/lcd-displej-vicom-lt ... d68561.htm
Urcite jsem nekde videl i neco o velikosti 8-9", ale ted nevim kde.
Díky za tip. Stačil by nějaký 1024x768 co nejmenší. Chtěl bych ho jen na RME Total mix a na Digicheck....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2009 12:16

fajna napad je touchscreen .. kde si mozes davat plugny a ovladat ich prstami ..

Jindy2
Příspěvky: 2070
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Re: Sekundární malé LCD k DAW - konfigurace

Příspěvek od Jindy2 » 16 kvě 2009 14:42

Pytkin píše:fajna napad je touchscreen .. kde si mozes davat plugny a ovladat ich prstami ..
hmm, zase tak fajn napad mi to neprijde, ja ho u DAW mel, 17" touchscreen, a celkem o nicem...vetsina tech VST ma malinkata ovladaci tlacitka a knoby a to je silenost to ovladat prstama (lepsi je to stylusem, ale i tak...)...mozna je to dobre na nejaky virtualni mixak, ekvalizer a tak, neco, co ma poradne velke savle...ale jinak jsem celkem rad, ze jsem se toho zbavil...

Odpovědět