Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Spojeni dvou BCF2000

Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod safa » 02 úno 2006 15:49

Nemate nekdo zkusenost se spojenim dvou kontroleru BCF2000 tak aby slo pouzivat vsech 16 savli ? Potreboval bych to rozchodit jednomu kolegovi na Cubase ale zatim se to nejak nedari... .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
www.soundman.cz | www.audiopro.cz | www.zvukarskaskola.cz
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
 
Příspěvky: 2856
Registrován: 12. 10. 2003
Bydliště: Praha

Příspěvekod jehlar » 02 úno 2006 16:03

Debilní otázka: Dělal jsi to podle návodu? tj. Jeden controler přes usb do PC a druhý propojený s prvním pomocí MIDI? Já jsem takhle zkoušel dvě BCR a chodilo to. Musíš nastavit na controlerech správné režimy a rozhodit adresaci, a pak v softu udělat remote controler.
jehlar
 
Příspěvky: 204
Registrován: 25. 2. 2005

Příspěvekod a.tom.x » 02 úno 2006 16:36

Máte někdo zkušenost s řízením mixu v Cubase z Yamaha 01v respektive řízení 32 kanálů ze 2 mixů v Remote módu?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod jehlar » 02 úno 2006 16:42

Máš na mysli 01V96(tam to mám vyzkoušené) nebo původní 01V v tom případě nevím.
jehlar
 
Příspěvky: 204
Registrován: 25. 2. 2005

Příspěvekod a.tom.x » 02 úno 2006 16:48

Původní 01v. S tou to funguje úplně v pohodě, ale zatím jsem to zkoušel jenom na 1 ks. na 16 kanálech. Teď mě zajímá, jestli to umí i těch 32 se 2 připojenými mixy. Jo a mám Cubase VST 5.3.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
Uživatelský avatar
a.tom.x
 
Příspěvky: 2643
Registrován: 6. 9. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod jehlar » 02 úno 2006 16:53

Tak to ti neporadím
jehlar
 
Příspěvky: 204
Registrován: 25. 2. 2005

Příspěvekod pavlii » 03 úno 2006 08:45

2a.tom.x: jen trochu mimo - Cubase VST 5.3 snad ani neexistuje ne? Teda to bych se musel trochu mýlit - mám za to, že poslední verze je 5.2 PB1 nebo tak nějak.... ale to bylo jen na okraj. Jak už naznačil jehlar, neviděl bych v tom problém, pokud se normálka zařadí to MIDI okruhu a správně se nastaví adresace.

P.
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
 
Příspěvky: 2866
Registrován: 5. 6. 2002
Bydliště: Hostivice

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod mephitic » 17 čer 2010 23:16

safa píše:Nemate nekdo zkusenost se spojenim dvou kontroleru BCF2000 tak aby slo pouzivat vsech 16 savli ? Potreboval bych to rozchodit jednomu kolegovi na Cubase ale zatim se to nejak nedari... .


Ahoj, mám stejný problém. Pořídil jsem 2 BCf 2000, stáhl nový firmware a ovladače a ať dělám co dělám, nemůžu to rozchodit tak, aby fungovali v lajně. Obě jednotky jsou na sobě závislé. Pohnu-li faderem 1 na jednotce 1, pohne se fader 2 na jednotce 2. Zkoušel jsem vše dle návodu, ať oběma jednotkám mód U-1 přes zapojení USB (každá měla jiné ID), tak zapojit přes USB jednotku 1 (U-1) a druhou (S-4) s ní spojit přes MIDI in a out.
Používám FL Studio, ale i v Cubase je situace totožná. V DAW nastavuji oběma jednotkám port 102 (jinak by nefungovaly motory). Strávil jsem na google a dalších fórech už moře času a stále se nemohu dopátrat řešení. Prosím o radu, co dělám špatně? .)
mephitic
 
Příspěvky: 10
Registrován: 27. 12. 2009
Bydliště: Praha

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod Pytkin » 18 čer 2010 00:45

v jakom mode to behas ? skusal si mackie control ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod mephitic » 18 čer 2010 13:37

Pytkin píše:v jakom mode to behas ? skusal si mackie control ?


Jasně. Právě v něm. Pokud to přepnu do klasickýho módu, tak musím mapovat šavle a poťáky ručně přes LEARN.
mephitic
 
Příspěvky: 10
Registrován: 27. 12. 2009
Bydliště: Praha

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod Pytkin » 18 čer 2010 14:26

mephitic : a ako to mas nastavene .. predpokladam ze asi treba pridat 2x panel Mackie control .. do kazdeho nakonfigurovat iny kontroler .. tak nejak to mas ?


resp. tucitam :

http://www.soundonsound.com/sos/jan05/a ... ollers.htm

Rather neatly, two B-Controls can be linked together via the MIDI sockets, set to a specific operating mode and then connected to your computer via a single USB cable. Two units are recognised, and there's even a MIDI Out free for your host software to access — a pretty efficient way of cabling.
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod montek » 18 čer 2010 22:03

.. zkus pro inspiraci třeba zde:
forum.cakewalk.com/tm.aspx?high=&m=2016174&mpage=1#2018046
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..
montek
 
Příspěvky: 45
Registrován: 16. 5. 2007

Re: Spojeni dvou BCF2000

Příspěvekod mephitic » 19 čer 2010 20:16

Díky za rady. Na všech těch fórech jsem byl a zkusil jsem opravdu skoro všechno. Přidání dvou panelů bylo samozřejmostí, ale stále se chovaly jednotky indenticky. Nicméně problém je vyřešen! Háček byl ve špatně nainstalovaných USB ovladačích. Stačilo obě jednotky zapnout a nainstalovat znovu ovladače, rebootovat a už to jede. Tedy jen v Cubase (ale tzn., že teď už vím, že není chyba v zapojení či nastavení v BFC)

Ve FL Studiu sice v MIDI settings mám obě jednotky (BFC2000 a 2-BFC2000, obě na portu 102, oběma jsem nastavil Mackie Control Universal), ale obě jednotky se stále chovají stejně a ovládají stále šavle 1-8). Je tu někdo, kdo používá ve FL víc BFC v lajně?
mephitic
 
Příspěvky: 10
Registrován: 27. 12. 2009
Bydliště: Praha


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+