Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod delay » 21 úno 2014 09:42

Ahoj, chci si koupit první SSD disk, něco z levnější řady, s kapacitou 240 GB, takže buď:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2ANARQ1SK9 nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2ANARQ1XEX

Narazil jsem však na nějaké negativní reakce ohledně řadiče SandForce, dali by jste přednost Marvellu? Chci to do desky z roku 2010 - Intel!
Díky za rady.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2014 10:17

AK mas SATA3 , tak by som si urcite vybral ten KINGSTON ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod delay » 21 úno 2014 11:10

MB má Sata3 Marvell SE9128, i proto si řikám, jestli by nebyl ten SSD s Marvel řadičem bezproblémovej...
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2014 11:20

ten M500 ma pomalsi zapis .. ja si myslim ze fungovat budu dobre oba ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod delay » 21 úno 2014 11:32

Z hlediska rychlosti OS je ale důležitější čtení, ne?
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2014 11:35

hej je .. z toho hladiska je lepsi ten Marvell ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod W.Cable » 21 úno 2014 14:03

Myslim, ze tyhle Kingstony mely nejaky problemy. Zkus trochu pohledat, kdyby jsi to chtel kupovat.

Edit: Problemy s polovicni rychlosti zposobuje firmware 506 a vyssi.
http://www.zive.cz/poradna/problem-s-ssd-kingston-v300-120gb/sc-20-cq-500161/default.aspx?consultanswers=1
Uživatelský avatar
W.Cable
 
Příspěvky: 860
Registrován: 7. 11. 2007
Bydliště: Praha

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod delay » 21 úno 2014 14:18

Díky, jo jo, něco jsme už četl, proto se spíše přikláním k Marvell, ačkoli dneska už to asi bude OK. Nejspíše objednám ten Crucial M500.
Uživatelský avatar
delay
 
Příspěvky: 5824
Registrován: 20. 10. 2005
Bydliště: Česká Třebová

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 21 úno 2014 14:19

urcite s nim nespravis nic zle .. Dost Crucialov tu mam okolo seba (i ked M4 , nie M500) , a idu jak vino ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod demsky » 07 črc 2014 10:42

Mohli by ste mi s niecim pomoct? Pred casom som kupil notebook Lenovo ThinkPad E540 v Ageme, bol k tomu aj Windows 8 64-bit SK, ktory som si autorizoval. Podla informacii z lenovo.com sa autorizacia zapise do BIOSu, takze znova to nie je potrebne robit. Problem mam ten, ze minuly tyzden mi odisiel ten interny 2,5" disk Western Digital 1 TB (uplne, sa preklapuje citacia hlava uz v boot sektore), tak som sa rozhodol, ze kupim tiez radsej 2,5" SSD disk (zobral som ten Crucial M500 240 GB). Pisal som do Agemu, ze v cene notebooku ( je to presne tento: http://www.agem.sk/produkt/lenovo-thinkpad-e540-20c60045xs-window-8-24155929.html ) bol aj Windows, tak ci mi ho mozu dodat na DVD alebo dat na kluc, no zatial neodpovedali. Oficialne sa da na Microsofte stiahnut cez nejaky instal cele ISO, tak ale ako to stiahnem, ked notebook je momentalne totalne cisty a na Macu zase sa to stiahnut neda, kedze nemam na nom Windows, takze exe instalacny subor nespustim (viem ze sa daju exe subory spustit po nainstalovani nejakeho pridavku, ale nechcem zbytocne Maca zasierat Windows vecami, ked nemusim).
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 07 črc 2014 10:49

cize co ? potrebujes , aby ti to dakto na PC stiahol ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod demsky » 07 črc 2014 10:58

Ja neviem ako to chodi, ked si niekto kupi v Ageme alebo niekde inde (napr. Alza a spol.) pocitac s OS, tak nemali by mu dat k pocitacu aj nejake DVD? Sa mi zda cudne, ze nereaguju, ved podla mna si ludia bezne potrebuju preinstalovat cely komp. Samozrejme, ze som nasiel tu nejake linky, kde sa da Win 8 64-bit SK ISO stiahnut, ale oficialna je len jedna, a to stiahnut to na komp cez ten ich priblbly install, vid navod tu: http://www.caxmix.cz/2014/02/17/poradna-kde-a-jak-stahnout-iso-instalator-windows-8-1-pro-upgrade-ci-obnoveni-systemu/
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 07 črc 2014 11:09

ja som kupil milion pocitacov v ageme .. vzdy som k nim kupil OEM windows a VZDY tam bolo instalacne medium ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod demsky » 07 črc 2014 11:15

ano? tak potom ma odrbali nie? dali mi len krabicu s notebookom na ktorom je nejaky velky stitok, ze doprava Lufthansa z nejakej US marie terezie do skladu Agem.
Uživatelský avatar
demsky
 
Příspěvky: 2675
Registrován: 10. 3. 2007
Bydliště: Bratislava

Re: SSD disk: řadič Marvell nebo SandForce???

Příspěvekod Pytkin » 07 črc 2014 12:03

no .. ak bol ten notebook s nainstalovanym OS , tak tam instalacne CD nemusi byt .. casto tam byva recovery CD , ktorym to das cele do povodneho stavu .. niekedy to byva na disku a musis si to sam napalit .. to je rozne .. ak bol notebook bez OS a prikupoval si OS , tak by ti CD mali dat ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+