TC Electronic - Konnekt 24D

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
ottto
Příspěvky: 2
Registrován: 04 úno 2008 00:44

Cubase LE a Mac

Příspěvek od ottto » 12 čer 2008 14:26

Zakoupil jsem Konnekt 24d jehoz soucasti je cubase le. Cubase le jsem nainstaloval presne dle manualu na mac osx 10.4.11 ale nejde spustit.
Poradte co stim.
Diky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3006
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2008 15:26

2ottto: takových věcí nejde spustit a nikoho to netrápí :-D kdy se už sakra naučej lidi psát k prvnímu dotazu alespoň nějaké minimum základních informací? Padá to s chybovým hlášením nebo bez? Co je tam případně napsáno za chybu? Cubase má svůj error log - myslím, že ve svém kořenovém adresáři - je tam a co v něm případně je? Atdatdatd...

Tímhle stylem (myslím tím tvůj příapěvek) ti někdo těžko něco konstruktivního poradí na první pokus.

P.

ottto
Příspěvky: 2
Registrován: 04 úno 2008 00:44

Příspěvek od ottto » 12 čer 2008 17:32

The application Cubase LE quit unexpectedly. Mac OSX and other applications are not affected. Click reopen ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3006
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2008 20:54

2ottto: no výborně :!: :idea: takže teď už jen počkat na nějakého MACka a jinak bych doporučil hodit tento dotaz třeba i na www.cubase.cz - hoši z Mediaportu taky dokáží poradit ;-)

P.

Mercy
Příspěvky: 30
Registrován: 01 lis 2003 10:18

Příspěvek od Mercy » 15 bře 2009 13:07

Dajú sa u konnekt 24D alebo Live použiť HW efekty pri mixáži v Cubase? Navolil som si vo VST Connections v Cubase do outputu bus Reverb z Konnektu a ten som následne zavesil ako send na stopu. Zvukový signál ide ako má o čom ma presvedčuje LED indikácia vo výstupoch ale aj napriek tomu Reverb nepočujem. Pri SB Audigy cez KXdrivers nebol žiaden problém, tam som to robil podobným spôsobom. Pri Konnekt Live sa zdá, že teoreticky to ide, ale prakticky jaksi nič... :roll: Hral som sa aj s TC mixom ale na nič som neprišiel.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 324
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Příspěvek od mando » 15 bře 2009 16:38

v tc near treba nadstavit pouzivanie efektov v plugin mode (tusim tak sa to vola)

Mercy
Příspěvky: 30
Registrován: 01 lis 2003 10:18

Příspěvek od Mercy » 15 bře 2009 22:47

Áno ale asi som sa nevyjadril presne, myslím použitie tých efektov bez záťaže CPU, čiže nie ako VST plugin, lebo pokiaľ dám Plugin mode, môžem ich zavesiť kamkoľvek chcem to je pravda, ale to už je asi prepočítavané s CPU v PC. Ale aj keď dám plugin mode, tak ten môj spomínaný spôsob nefunguje.
Ono v podstate to čo chcem, mi prakticky asi nebude treba, len s tým laborujem a skúšam čo to dá...

Mercy
Příspěvky: 30
Registrován: 01 lis 2003 10:18

Příspěvek od Mercy » 17 bře 2009 11:50

A ako požívate hardvér efekty pri mixovaní vy? Je ten môj postup správny?

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 19 bře 2006 00:05

Příspěvek od humbuk » 17 bře 2009 12:55

ja to pouzivam jako VST, podle me to prechroustava hardware, ale pouze ovladani je simulovane jako VST. Takto pouzite efekty se musi prepocitavat v real time.takze bych rekl, ze jsou urcite pocitane kartou.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3006
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 bře 2009 15:25

2Mercy: HW efekty samozřejmě jedině real-time, jinak to nejde.

P.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od BS » 21 říj 2009 16:21

Zvazuju koupi TC Konnekt Live. Jak to vypada aktualne s driverama? Vsechno chodi jak ma, nebo stale problemy. Dalsi variantu mam RME Fireface 400. Nejde mi az tak o pocet I/O, spise o kvalitu D/A prevodniku a stabilitu. Samozrejme mam dilema, jestli davat cca 8k navic, anebo vzit Konnekt Live. diky.

humbuk
Příspěvky: 77
Registrován: 19 bře 2006 00:05

Re: TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od humbuk » 21 říj 2009 16:30

Mám 24D a už delší dobu to je s ovladačema podstatně lepší, rozhodně žádné problémy už nemám ... Můžeš kouknout na forum TCElectronic. Kdybych měl dát na jednabábapovídala, tak teoreticky by se stabilitou a kvalitou převodníku měl mít RME o hvězdičku více, ale poměr cena výkon je jednoznačně na straně TC.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od BS » 22 říj 2009 10:03

humbuk: diky za info. ja jsem procital diskuzi na TC strankach, a dle toho co tam lidi psali pry ty drivery mely ze zacatku docela velky problemy. Postupne novyma updatema driveru se to zrejme podarilo vyladit, coz ty potvrzujes. Ohledne srovnani s RME, nekteri lidi tam psali, ze to TC zni dokonce o neco lip, coz mi prave zni lehce podezrele, tak se prave pidim po nejakym porovnani TC konnekt vs rme fireface 400. kazdopadne diky.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 748
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od nixx » 22 říj 2009 11:06

Mam taky 24D a funguje naprosto bez problemu. Muzu jen doporucit ;-)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 994
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: TC Electronic - Konnekt 24D

Příspěvek od BS » 22 říj 2009 14:31

nixx: dikec, uz zacinam byt silne naklonen TC, ale jeste by mne zajimalo jestli nekdo ma praktickou zkusenost idealne A/B porovnani proti zminenemu RME Fireface400. ??

Odpovědět