TC Konnect 24Live vs. Motu828mk3

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 říj 2008 17:52

upman píše:2 Poshook:

Proc si ji daval pryc a do ceho si sel misto ni?
ono je to uz skoro rok, co som ju vymenil. vtedy tie ovladace naozaj neboli doriesene. pamatam si, ze ked som pocuval MP3 a zaroven som chcel browsovat po nete, karta reagovala akoby degradaciou audia (nieco ako chopper efekt) a musel som resetnut driver cez control panel. rovnako tak to niekedy urobila pri zmene asio bufferu. taktiez sa mi sem tam pri spusteni pocitaca neprihlasila do systemu a musel som ju par krat On/Off.

viem, ze kratko na to vysli nejake nove drivery, ktore vacsinu problemov vyriesili. teraz uz by to malo byt uplne OK

vymenil som ju za Mackie Onyx 400F, ktora nikdy neurobila nic podozrive a spravala sa vzdy standardne

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 03 říj 2008 21:07

2 f.un: jo, v US jsem ji videl taky za 399 - zkus si dat checkout a postovny do CR + 125 USD + mozna te procleji a ses na stejnych prachach. Podle me sla cenou dolu, aby se dostala k DJ's.

Mam ale problemek - ale mozna sem jenom vul: v abletonovi jsem si na send/return/return1 dal efekty. Vystupy ze sendu/returnu jsou na Master. No a kdyz dam Render (chci udelat export), tak se mi do .wav ulozi vsechno, ale krome tech veci, co sli do efektu.

Musim neco nastavit spec. na karte (jako ze uz sem zkusil vsechno), nebo musim neco v abletonovi? To sem z toho ale jelen :(
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 říj 2008 21:25

upman píše:2 f.un: jo, v US jsem ji videl taky za 399 - zkus si dat checkout a postovny do CR + 125 USD + mozna te procleji a ses na stejnych prachach. Podle me sla cenou dolu, aby se dostala k DJ's.

Mam ale problemek - ale mozna sem jenom vul: v abletonovi jsem si na send/return/return1 dal efekty. Vystupy ze sendu/returnu jsou na Master. No a kdyz dam Render (chci udelat export), tak se mi do .wav ulozi vsechno, ale krome tech veci, co sli do efektu.

Musim neco nastavit spec. na karte (jako ze uz sem zkusil vsechno), nebo musim neco v abletonovi? To sem z toho ale jelen :(
neviem, ci v tomto pripade netreba pre kazdy z efektov aktivovat jeden ASIO stereo okruh (v Hoste), cez ktory karta prijma signal z Host aplikacie do svojich internych efektov a zaroven je schopna to cez ASIO IN vratit efektovane naspat. tusim, ze v manualy ku karte by to mohlo byt, ale je mozne ze uz sa to takto zlozito nerobi

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 03 říj 2008 21:33

No ty kraso, to je ale veda :( musim zkusit...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 říj 2008 23:01

upman : Netreba zakliknut REALTIME rendering >? ci co to tam je ..

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 04 říj 2008 02:46

je mi jasne,ze kupovat v US by sa to asi neoplatilo,podozrivy mi prisiel prepad ceny
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 04 říj 2008 10:12

Vypada to, ze primarne fabrik c nejede, resp. v abletonu ho slysim, ale kdyz dam render, tak ne - musi to byt trabl s routovanim pocitam, akorat fakt nevim, co delam blbe. Pro jistotu sem udelal dalsi track a dal fabrik c jako master efekt. No a svete div se, kdyz dam render, tak ve vyslednem wav souboru je ticho. Takze nejak se to musi routovat, ale jak???
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 04 říj 2008 11:39

Aha, pry se musi delat rendering v Real-Time - no tak to nevim jak na to v Abletonu, ten vzdycky proleti rendering jako blesk. Nasel jsem to na foru, ze jinak to fachat nebude. V cubase se je na pry volba, ale v Abletonu? Urcite taky, ale manual nic....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 04 říj 2008 12:28

No tak jsem to udelal tak, ze jsem master vrazil do nove audiostopy (99 - Rendering) a pak jsem vyrendroval track 99. Ovsem je to kapku pakarna, ableton by to podle me mel umet snad sam..... No nic, v manualu pisou, ze by mel sam poznat externi devices, ale u me tomu tak neni.

Hlavne ze to facha, tohle jsem nahral jako pokus (Fabrik C jako master efekt, ResFilter na bicich, zdroje zvuku z kurzweila pc3x a bici loopy.

Pokus TC - Fabrik C a ResFilter interni DSP
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 04 říj 2008 15:31

presne tak to treba robit... ostatne realtime rendering v cubase neni nic ine, proste sa realtime prehra cely projekt, ale namiesto do zvukovky sa sream dumpne do suboru...
dalsia moznost je zavesit na master v projekte nejaky vst rekordingovy plugin, jeden ma zadarmo voxengo, pohladaj na ich sajte vo free sekcii

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 05 říj 2008 15:12

aha, dik to jsem nevedel :) Hned to jdu testnout.

BTW RE stabilita:

- padal mi comp, resp. obcas kdyz jsem vyskocil z abletonu, tak vsechno proste zatuhlo
- mam ted posledni beta drivery a problem je odstranen, vsechno stabilni, cca. 12h v provozu a karta slape jako hodinky
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://www.mkmb.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 621
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: TC Konnect 24Live vs. Motu828mk3

Příspěvek od Cundo » 09 kvě 2011 12:42

Po dlhsom case pouzivania MOTU 828 mk3 sa mi stal mini uraz pri preprave v podobe rozpadnuteho optickeho A konektoru (ADAT/SPDIF). Kamarat-opravar elektroniky mi narychlo vymenil konektor za iny, odpajkovany zo starej maticnej dosky PC, ktorych haldy sa mu valali pod pracovnym stolom. Ale nefunguje to. Nastastie je moznost pouzit B konektor a karta je takto stale este pouzitelna s ADAT preampom. No zaujima ma,kde moze byt chyba. Laicky ma napadlo ako prve,ze odpajkovany konektor vobec nemusel podporovat ADAT. Alebo ???
Naposledy upravil(a) Cundo dne 09 kvě 2011 14:26, celkem upraveno 1 x.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: TC Konnect 24Live vs. Motu828mk3

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2011 14:22

a nedal ti tam vystup namiesto vstupu? konektor ma sice ine oznacenie ale vyzera rovnako...

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 621
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: TC Konnect 24Live vs. Motu828mk3

Příspěvek od Cundo » 09 kvě 2011 14:25

Kexik: To teda neviem,ale moze to byt velmi pravdepodobne. Upozornim ho na to.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 621
Registrován: 15 pro 2007 18:44

Re: TC Konnect 24Live vs. Motu828mk3

Příspěvek od Cundo » 14 úno 2013 02:41

...len tak na okraj, po preinstalovani na win7-64 sa MOTU 828mk3 zacala spravat velmi cudne, vykazuje vypadky v podobe cca sekundovych dropov nie len pri praci v Cubase, ale aj pri beznej spolupraci s WMP, alebo youtube. Drivery su aktualne, ale firmware som nenasiel primarne pre w7-64, len nejaky 32 bit, ktory ma v popise, ze je vhodny aj pre w7-64. Ale neviem...Dva tyzdne pred preinstalaciou som bezal na w7-32 a bolo vsetko OK. Nejake skusenosti alebo napady ?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Odpovědět