Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 02 úno 2007 20:33

Dno píše:ondrash : ventilatory su nutnost .. nutit vzduch prichadzat a odchadzat ..matrix je super lebo ma v predu aj vzadu 120cm .. SCYTHE je super .. absolutne ho nepocut .. tie SONY loziska su fakt vazne .. ale zase ma to slaby vykon .. s procaku sme to museli dat dole , lebo to neuchladilo ..
Souhlas s loziskama s Scythe, ale s tim slabym vykonem - no prit se nebudu, kdyz mas takovou zkusenost :), ale ja mam prave ty Scythe se SONY loziskama (bacha, dela se i nizsi rada, ktera je nema), jeden vepredu, jeden vzadu, jeden na chladici, toci mi jenom 900rpm a muj E6600 mi chladi na 38 stupnu (idle). Na Xeon to asi nebude :), ale jinak za sebe musim rict ze chladej v pohode.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 úno 2007 21:21

Vřele doporučuju hlučnost řešit v prvé řadě výběrem komponent, co nejméně topí/hlučí, než to pak dohánět různými obézličkami, přídavnými větráky a jinými nesmysly.

My dáváme do sestav bytelný skříně se zdrojema s velkými regulovanými větráky zespoda, které jsou jednak tiché a druhak zaručí proudění vzuchu ve skříni. Na CPU Arctic Cooling Freezer 7, který v kombinaci s PWM regulací na desce není slyšet a uchladil bez problémů i nejrozežranější P4 v největších vedrech. Grafiky samozřejmě pasivní a disk normálně ve 3.5" pozici a je to jediná věc, co je trochu slyšet. Současná Core 2 Duo už jsou potom úplná sranda, ty oscilují někde mezi pokojovou a tělesnou teplotou ;) Totéž platí o AMD. Akorát bacha na nForce čipsety i když i tam se ta teplota v poslední době snižuje.

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 03 úno 2007 14:05

ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 03 úno 2007 15:11

kermitak : davali sme to do komputeru s Pentium D .. A bolo to slabe .. 50 v klude .. 60-65 v zatazi .. tak sme to dali dole a dali povodny ventilator z chladica .. aj chladic bol SCYTHE mam pocit .. s vyssimi regulovatelnymi otackami .. a ten drzal pekne .. ticha odhlucnena skrina (NEXUS) , takze je to v pohode ..

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 04 úno 2007 22:46

Ja jedu tedka kompletne taky v pasivu,jedine co jde fakt slyset je ten disk...

akorat me stve ze mi tedka v zimni obdobi huci radiotor :wink:

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 890
Registrován: 22 led 2005 11:43

Příspěvek od Ondrash » 04 úno 2007 23:54

deep píše:ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.
Ta bedna je nějaká speciálně odhlučněná? na kolik vyjde?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 úno 2007 03:32

co to znamena 'jet kompletne v pasivu'?

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 21 pro 2006 00:42

Příspěvek od Dno » 05 úno 2007 10:34

brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2007 10:51

deep píše:ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.
kde to hodlas kupit?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 úno 2007 11:12

Dno píše:brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..
jak se chladi CPU?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 05 úno 2007 11:49

Brooklyn / juanita juarez píše:
Dno píše:brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..
jak se chladi CPU?
To by me taky zajimalo, pasivy na CPU pocitaji s tim, ze ve skrini proudi vzduch, tudiz ve vetsine pripadu se k pasivum stejne dava velky ventilator na skrin. Tady mi moc neni jasny, co se deje s tim horkym vzduchem, kterej se kumuluje ve skrini.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2007 13:57

ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)
a vnutri, presne ako vravi ctirad, vyberane komponenty
ja som zvolil klasicky variant "dva tiche ventilatory", ktory je lacny, pouziva beznu midi bednu a v podstate ponuka uroven hluku, ktora umoznuje bez velkych kompromisov voci vysledku tri metre od kompu nahravat na malu kondenzatorovu kardioidu. v byte beztak daleko vyssiu uroven hluku zariadia zvuky zvonka

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6473
Registrován: 12 led 2005 23:43

Příspěvek od Kermitak » 05 úno 2007 14:34

kexik píše:ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)
No to pak jo, ale mam takovy tuseni, ze to timhle zpusobem moc lidi vyreseno nema a spis na to pecou :) Ale mozna se pletu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 05 úno 2007 14:50

Kermitak píše:
kexik píše:ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)
No to pak jo, ale mam takovy tuseni, ze to timhle zpusobem moc lidi vyreseno nema a spis na to pecou :) Ale mozna se pletu.
ja myslim ze sa mnohdy nepleties :)

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 05 úno 2007 16:11

Ja mam jednu stranu v casu otevrenou... teplota cpu pri plnem zatizeni je cca 60 st.

Odpovědět