Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Tiché PC (skříně, chladiče, ventilátory, sw monitoring)

Příspěvekod Kermitak » 02 úno 2007 20:33

Dno píše:ondrash : ventilatory su nutnost .. nutit vzduch prichadzat a odchadzat ..matrix je super lebo ma v predu aj vzadu 120cm .. SCYTHE je super .. absolutne ho nepocut .. tie SONY loziska su fakt vazne .. ale zase ma to slaby vykon .. s procaku sme to museli dat dole , lebo to neuchladilo ..


Souhlas s loziskama s Scythe, ale s tim slabym vykonem - no prit se nebudu, kdyz mas takovou zkusenost :), ale ja mam prave ty Scythe se SONY loziskama (bacha, dela se i nizsi rada, ktera je nema), jeden vepredu, jeden vzadu, jeden na chladici, toci mi jenom 900rpm a muj E6600 mi chladi na 38 stupnu (idle). Na Xeon to asi nebude :), ale jinak za sebe musim rict ze chladej v pohode.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod Ctirad » 02 úno 2007 21:21

Vřele doporučuju hlučnost řešit v prvé řadě výběrem komponent, co nejméně topí/hlučí, než to pak dohánět různými obézličkami, přídavnými větráky a jinými nesmysly.

My dáváme do sestav bytelný skříně se zdrojema s velkými regulovanými větráky zespoda, které jsou jednak tiché a druhak zaručí proudění vzuchu ve skříni. Na CPU Arctic Cooling Freezer 7, který v kombinaci s PWM regulací na desce není slyšet a uchladil bez problémů i nejrozežranější P4 v největších vedrech. Grafiky samozřejmě pasivní a disk normálně ve 3.5" pozici a je to jediná věc, co je trochu slyšet. Současná Core 2 Duo už jsou potom úplná sranda, ty oscilují někde mezi pokojovou a tělesnou teplotou ;) Totéž platí o AMD. Akorát bacha na nForce čipsety i když i tam se ta teplota v poslední době snižuje.
Ctirad
 
Příspěvky: 1448
Registrován: 3. 10. 2003

Příspěvekod deep » 03 úno 2007 14:05

ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva
Uživatelský avatar
deep
 
Příspěvky: 109
Registrován: 20. 7. 2003
Bydliště: Pr.

Příspěvekod Dno » 03 úno 2007 15:11

kermitak : davali sme to do komputeru s Pentium D .. A bolo to slabe .. 50 v klude .. 60-65 v zatazi .. tak sme to dali dole a dali povodny ventilator z chladica .. aj chladic bol SCYTHE mam pocit .. s vyssimi regulovatelnymi otackami .. a ten drzal pekne .. ticha odhlucnena skrina (NEXUS) , takze je to v pohode ..
Dno
 
Příspěvky: 318
Registrován: 21. 12. 2006

Příspěvekod ADDyS » 04 úno 2007 22:46

Ja jedu tedka kompletne taky v pasivu,jedine co jde fakt slyset je ten disk...

akorat me stve ze mi tedka v zimni obdobi huci radiotor :wink:
Uživatelský avatar
ADDyS
 
Příspěvky: 269
Registrován: 21. 6. 2002
Bydliště: Ova

Příspěvekod Ondrash » 04 úno 2007 23:54

deep píše:ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.


Ta bedna je nějaká speciálně odhlučněná? na kolik vyjde?
Uživatelský avatar
Ondrash
 
Příspěvky: 890
Registrován: 22. 1. 2005
Bydliště: Praha

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 05 úno 2007 03:32

co to znamena 'jet kompletne v pasivu'?
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Příspěvekod Dno » 05 úno 2007 10:34

brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..
Dno
 
Příspěvky: 318
Registrován: 21. 12. 2006

Příspěvekod kexik » 05 úno 2007 10:51

deep píše:ja upgraduju na hohle
http://www.chieftec.com/products/IPC/UNC-410S.htm
moje soucasna sestava jede komplet na pasivu takze je slyset jenom disk.
akorad se do skrine nevejdu s scsi radicem a mam rad ten 19" dyzajn.

kde to hodlas kupit?
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 05 úno 2007 11:12

Dno píše:brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..


jak se chladi CPU?
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3554
Registrován: 6. 2. 2005

Příspěvekod Kermitak » 05 úno 2007 11:49

Brooklyn / juanita juarez píše:
Dno píše:brooklyn : ze nema ziadne ventilatory ..


jak se chladi CPU?


To by me taky zajimalo, pasivy na CPU pocitaji s tim, ze ve skrini proudi vzduch, tudiz ve vetsine pripadu se k pasivum stejne dava velky ventilator na skrin. Tady mi moc neni jasny, co se deje s tim horkym vzduchem, kterej se kumuluje ve skrini.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod kexik » 05 úno 2007 13:57

ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)
a vnutri, presne ako vravi ctirad, vyberane komponenty
ja som zvolil klasicky variant "dva tiche ventilatory", ktory je lacny, pouziva beznu midi bednu a v podstate ponuka uroven hluku, ktora umoznuje bez velkych kompromisov voci vysledku tri metre od kompu nahravat na malu kondenzatorovu kardioidu. v byte beztak daleko vyssiu uroven hluku zariadia zvuky zvonka
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod Kermitak » 05 úno 2007 14:34

kexik píše:ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)


No to pak jo, ale mam takovy tuseni, ze to timhle zpusobem moc lidi vyreseno nema a spis na to pecou :) Ale mozna se pletu.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Příspěvekod kexik » 05 úno 2007 14:50

Kermitak píše:
kexik píše:ak mas desktop pixlu a hodne dier navrchu, postaci aj kominovy efekt... samozrejme na kompe nesmie byt cipkovana decka s vazickou :)


No to pak jo, ale mam takovy tuseni, ze to timhle zpusobem moc lidi vyreseno nema a spis na to pecou :) Ale mozna se pletu.

ja myslim ze sa mnohdy nepleties :)
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod ADDyS » 05 úno 2007 16:11

Ja mam jednu stranu v casu otevrenou... teplota cpu pri plnem zatizeni je cca 60 st.
Uživatelský avatar
ADDyS
 
Příspěvky: 269
Registrován: 21. 6. 2002
Bydliště: Ova

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], fikus, Google [Bot], Google Feedfetcher, hombrefeo, maux, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+