Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 06 úno 2009 10:20

Jak řešíte osazení sdílených PCI slotů?
Hraje to u UAD-1 roli?

V tuto chvíli mám jak zvukovku, tak UAD-1 i FireWire řadič pro PoCo osazeny tak, aby se s ničím nesdílely. Ale v případě, že bych chtěl ještě jednu UAD-1 kartu, už bych ji musel s něčím sdílet.
Ale s čím? Mohou například být 2 UAD karty sdílené?

Nebo nevíte o nějakých tipech, jaké sdílení PCI slotů je bezkonfliktní?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Příspěvekod Pytkin » 06 úno 2009 11:38

Tudy : zdielane sloty som nikdy neriesil .. nasupal som karty do PC ako sa dali (dnes moc neni na vyber) a vsetko vzdy fungovalo ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Tudy » 06 úno 2009 11:44

Pytkin: tak to je skvělá zpráva!
Prakticky mám k dispozici už jen jediný slot a ten je sdílený s grafikou (kterou pravda, Cubase moc nezatěžuje :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Příspěvekod Pytkin » 06 úno 2009 11:48

Tudy : v PC som mal 3 PCI sloty .. 2x 9652, a UAD 1 .. nejak nebola tiez moznost vyberat .. proste som ich tam dal , a vsetko funguje bez problemov .. ale je to serverova doska (dual xeon) , a tie mavaju casto rozumnejsi layout ako desktopy .. ale v kazdom pripade si myslim ze dnes zdielanie neni velky problem a je vacsia pravdepodobnost ze bude vsetko OK , ako to ze budu dake problemy ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Jens Ludwig » 08 úno 2009 17:20

kluci, kluci, vy se máte - v PC mam pouze jeden PCI ve kterým mam 9652 a na UAD už nemám místo... dělá se taky pro ty další odrůdy PCI???
Uživatelský avatar
Jens Ludwig
 
Příspěvky: 216
Registrován: 31. 10. 2007

Příspěvekod kexik » 08 úno 2009 18:20

dela. ale nie za rovnake peniaze
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod Pytkin » 08 úno 2009 22:59

Jens : UAD2 je PCIe
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 09 kvě 2009 09:01

Takže zatím mám vyzkoušeno, že dva UADy se ve sdílených PCI snáší dobře.
Dělal jsem zátěžový test, kdy jsem měl obě karty vytížené něco málo pod 90% (a PowerCore téměř na 100%) a vše šlape bez jediného lupanečku.
Sdílení PCI slotů mám teď následující:

UAD1 ProjectPak + UAD1 FlexiPak
FireWire řadič pro PoCo samostatně
Zvukovka samostatně

Mám ještě další dva sloty, ale ty jsou společně sdílené s AGP, což mi nepřijde ideální. Ale až nebudu mít co dělat, vyzkouším to, abych věděl, jestli můžu do tohoto PC v budoucnu nacpat ještě další dva UADy.
Už by to bylo trošku přehnaný. Díky PoCo se mi teď spousta výkonu rozložila, ale znám se - s jídlem roste chuť :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 20 dub 2010 21:08

Tak jsem vyměnil základní desku a mám problém: jakmile osadím dvě UAD-1 karty, tak se mi PC pořád restartuje (hned po detekci SATA disků). Zkoušel jsem různé kombinace osazení PCI slotů, ale nic nepomáhá. Počítám, že problém je už v BIOSu, ale netuším kde.
S jedním UADem to jede bez problémů.
Nevíte někdo, kde může být zakopán pes???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Kermitak » 20 dub 2010 22:42

Jen takova drobnost - kdyz odpojis nektery z tech disku a nechas obe UAD, restartuje se to taky?
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 20 dub 2010 23:01

Tak tohle mě nenapadlo, ale to snad radši oželím jeden UAD-1, než datový disk.
Ono to vypadá, že problém nastane ve chvíli, kdy se mají začít spouštět WinXP.
Na jednom fóru jsem našel radu, ať s oběma kartami přeinstaluji WinXP, ale ani to nejde - jakmile odklepnu F6 a má se začít načítat instalace, tak se PC kousne a nepomůže nic, než tvrdý reset.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Kermitak » 20 dub 2010 23:23

Ja myslim jen docasne, jak mas silny zdroj? Tohle se mi presne delo, kdyz uz zdroj nestihal korektne napajet desku a procesor. Sice UAD zere nula nula prd, ale muze to byt ta posledni kapka do vody. Ale mozna to je blbost, jen me to tak napadlo.
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
 
Příspěvky: 6460
Registrován: 12. 1. 2005

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 21 dub 2010 00:21

Zdroj mám Fortron 450W, v tom by snad problém být neměl. Ale až se v tom zas budu vrtat, zkusím přehodit napájení harddisků na jinou šavli.
Teď jsem se dočasně smířil s jedním UADem a PC už mám zase pod dřezem, kde se v tom vrtá dost blbě.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod kexik » 21 dub 2010 09:10

vsetky tie tkanicky na zdroji idu z jedneho bodu... tym nic nedosiahnes
nezabudol si pripojit na dosku nejake dalsie pomocne napajanie? tym nemyslim tie nove 12V konektory, niekedy tam byva taky konektor jak na flopak
dalej mrkni ci neni novy bios uz na webe, ale toto by sa nemalo diat
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Re: UAD-1 - osazeni sdilenych PCI

Příspěvekod Tudy » 21 dub 2010 09:35

Žádný další konektor jsem na desce neobjevil (Asus A7V880), ale ten zdroj by měl mít určitě nějaký napětí zdvojené (aspoň ve specifikaci to má), ale je možný, že ten druhý zdroj je třeba jen ten "pomocný" pro grafiku.
BIOS tam mám poslední, co byl (betu nepočítám).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: www.soundcloud.com/tudy-cz
Uživatelský avatar
Tudy
 
Příspěvky: 2382
Registrován: 28. 12. 2002
Bydliště: Brno


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Seznam.cz, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+