Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

UAD nebo PowerCore ??

Příspěvekod Ondra P. » 22 bře 2008 20:32

jediny vysvetleni je to ze je to poctive naprogramovany a ze to jede na motorole, takze to ma asi i jinej procesing nez normal native verze....
ale i plno native pluginu, kdyz sou poradne naprogramovany, tak hrajou dobre... ze synthu treba Gladiator myslim srovnatelny treba s virusem.... dalsi veci je i to ze spousta DSP hw jede interne na 96khz....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 20:54

to nebude poctivym programingem. Všechny VSTi hrajou dost podobně a zvuk maj dost rozplizlej. Nelze vubec srovnávat to jak hraje třeba Nord lead nebo SW synth. Je to okamžitš poznat. Tučnej, plnej sound.
To, že to jede na Motorole přece nemuze ovlivnit zvuk :-)
SW synths maj kromě rozplizlých basu taky dost hnusný vejšky.
Zvukovej charakter ma skoro všechen SW stejnej.
Leda, že by proste počítač nejakym zpusobem ten zvuk gajloval uz principielne (musi se pri tom hejbat s myší, zobrazovat screen apod.)
No tak nevim, neni tu nekdo, kdo by to umel racionalne vysvetlit? :-)
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Liquid Sound » 22 bře 2008 21:43

ekeaze píše:jediny vysvetleni je to ze je to poctive naprogramovany a ze to jede na motorole, takze to ma asi i jinej procesing nez normal native verze....


Imo nonsens. PoCo, UAD i Duende jsou jenom drahý dongly. Původní idea byla dobrá - nebyly tak rychlý procesory. Teď z toho zbyla jen ta, že je to zatim jedinná účinná cesta proti šíření těchto plugin nelegálně. Přeportovat to jako native totiž určitě neni taková prča jako výrobit crk nebo key. Běželo by to samo úplně stejně na Intel Quad Core. Akorát by to bylo s menšim delayem, ve více instancích a dost možná tak uživatelsky mnohem přijatelnější. :)
Liquid Sound
Profesionál
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 17. 6. 2002

Příspěvekod Pytkin » 23 bře 2008 01:40

Poklop : napisem nieco co tu uz bolo a mozno aj nieco nove .. Mame obe v studiu a myslim si , ze treba mat obe .. vo viacerych kusoch .. V principe UAD je velmi dobry na kompresory a EQ .. PoCo zase na reverby , ale aj mastering a podobne .. Zasadny rozdiel je v pristupe firmy ..

Uad je mne osobne velmi prijemny a uzivatelsky pristpny .. Predavaju verzie ktore maju v cene dake pluginy .. potom mas verzie s kreditom a pluginy si vyberies a potom mas verziu holu bez nicoho , kde idu iba free pluginy (ta sa pouziva na rozsirovanie systemu) .. Na jeden account mozes mat 4 karty .. Akonahle si kupis efekt , automaticky ide na vsetkych 4och kartach , co je velmi prijemne .. Totiz je uplne jedno ci tie karty su v jedno pocitaci alebo v 4och .. Cize jednoducho mozes spravit sharing s kamaratmi .. Ze sa zlozite na plugin a pouzivaju ho vsetci (styria) .. Dalsia super vec je ze universal audio robi kazdy chvilu dake akcie .. Cize si mozes kupit efekty so zlavou alebo dostavas dake $$$ k dobry cim sa ti znizi cena .. To je vlemi prijemne a velmi rad to vyuzivam ..

PoCo je super .. Niektore efekty su fakt nenahraditelne .. Ak potrebujes reverby , tak VSS3 neni moc drahe a pustis ho 8x na PoCo .. Zasadna nevyhoda je , ze nemozes zdielat efekty medzi roznymi komputrami .. Licencie funguju len na jednom PC .. Dalej je tiez problem , ze tusim dako vymyzla lacna verzia unplugged (sluziaca na rozsirovanie systemu) a v podstate s kazdou novou kartou musis opat zaplatit efekty .. Malo by sa to dako menit .. Dakto tu nieco pisal , ze sa chysta zmena licencnej politiky .. uvidime ..

Ak by som si mal vybrat len jeden z nich .. Tak pristupom k zakaznikom je my sympatickejsi Uad .. TC mam ale zase hrozne rad .. :)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ondra P. » 23 bře 2008 13:45

Pytkin : jj.... v prisiti verzy by se melo dat konecne pluginy registrovat z jedne karty na dalsi... takze snad nebude problem koupit plugin i z druhe ruky...

For owners of 2nd generation hardware, PowerCore 3.1 will enable plug-in licenses to be transferred between PowerCores - both for units belonging to the same user and for resale to another user. For 1st generation hardware, resale of licenses between users will be possible, when PowerCore 3.1 is available.
PowerCore 3.1 is expected in March.
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Pytkin » 23 bře 2008 14:50

ekeaze : len stale to nepojde na roznych pocitacoch .. licencna politika UA sa mi paci viac .. Inak TC to vseobecne robi podivne .. Mame v studiu M6000cku .. zistoval som , keby sme chceli rozsirit vykon = kupit dalsi mainframe .. Ale musim kupit znova licencie na vsetky efekty .. Neni to uplne OK podla mna ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ondra P. » 23 bře 2008 18:37

Pytkin: to urcite neni ok..... zdimou desne penze ze zakaznika....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Profil » 30 bře 2008 16:46

Skusal som obe platformy, no viac mi bola sympaticka a aj zvukovo UAD, ktoru som si aj kupil. Hned som si pokupoval vo vianocnej akcii silnu plug-inovu zakladnu a nelutujem toto rozhodnutie. UAD je aj ovela cenovo pristupnejsiia ako powercore(co sa tyka ceny pluginov) aspon pre mna a vysoko som spokojny s plug-inmi, samozrejme, ze niektore sa im celkom nepodarili, napriklad v niektorych ekvivalentnych pluginoch su lepsie pluginy od Sonnix Oxford, ale to je vec nazoru...
A ko pise matucha, kompresory su fantasticke, takmer ako hardwarove...samozrejme za tie prachy.... :wink:
No nepopieram v buducnosti kupu powercore... ako pise pytkin najlepsie je mat obe. Kazda ma cosi do seba.
Uživatelský avatar
Profil
 
Příspěvky: 115
Registrován: 26. 3. 2008
Bydliště: Topolcany

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2008 20:30

powercore vidim hlavne zaujimavy na reverb .. VSS3 je fakt spicka .. a da sa to kupit za rozumne peniaze ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Profil » 30 bře 2008 21:15

Mam DVD, Internal Mixing a Audio Mastering kde zvukovy inzinier Friedemann Tischmeyer velmi chvali VSS3 aj MD3 a vobec celu radu profi pluginov System 6000. Stalo by to za to odskusat v praxi....
Uživatelský avatar
Profil
 
Příspěvky: 115
Registrován: 26. 3. 2008
Bydliště: Topolcany

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2008 21:26

profil : kludne dojdi .. Mame v studiu aj M6000 ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Profil » 30 bře 2008 22:07

pytkin : OK dik, v ktorom studiu ?
Uživatelský avatar
Profil
 
Příspěvky: 115
Registrován: 26. 3. 2008
Bydliště: Topolcany

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2008 23:05

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod kexik » 30 bře 2008 23:22

Poklop píše:to nebude poctivym programingem. Všechny VSTi hrajou dost podobně a zvuk maj dost rozplizlej. Nelze vubec srovnávat to jak hraje třeba Nord lead nebo SW synth. Je to okamžitš poznat. Tučnej, plnej sound.
To, že to jede na Motorole přece nemuze ovlivnit zvuk :-)
SW synths maj kromě rozplizlých basu taky dost hnusný vejšky.
Zvukovej charakter ma skoro všechen SW stejnej.
Leda, že by proste počítač nejakym zpusobem ten zvuk gajloval uz principielne (musi se pri tom hejbat s myší, zobrazovat screen apod.)
No tak nevim, neni tu nekdo, kdo by to umel racionalne vysvetlit? :-)

ak ti vsetok sw hra s podobnym charakterom, pouzivas daw s debilnym vst wrapperom... pluginy su takove i makove ale rozhodne nemozem povedat ze hraju podobne. a najdu sa aj kusky s dobrymi basmi aj s peknymi vyskami... imho jedine co je softverom nenahraditelne je true analog, s pochopitelnych dovodov. inak ma hardver vyznam jedine koli uspore cpu
Uživatelský avatar
kexik
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 8. 3. 2004
Bydliště: Pressburg

Příspěvekod Pytkin » 30 bře 2008 23:35

kexik : hardware ma vyznam hlavne kvoli gombikom , podla mna ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+