Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

UAD nebo PowerCore ??

UAD nebo PowerCore ??

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 13:37

Zdarec, tak si řikám, že bych trochu zvýšil kvalitu zvuku. Nejde mi o power CPU ale o kvalitu zvuku. Má vubec cenu kupovat nejakou z tech DSP karet? Jsou ty pluginy opravdu zvukove kvalitnejsi? Když napřiklad budu michat vyhradne s pluginama na PoCore, tak bude zvuk lepší? analogovější? hardwarovitější? :-)
Nebo je lepší UAD ?
.. a nebo nic? :-)
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Poshook » 22 bře 2008 14:05

co takto Duende PCIe
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod Liquid Sound » 22 bře 2008 14:15

V podstatě sis odpověděl sám. Když bych si osobně měl vybrat mezi těmito dvěma zly, vybral bych UAD, má zajímavější plugy, ale sakra mrzskej výkon... PoCo Rack je výkonější, ale zase na něm imho nic moc krom Vajra neběží... :/ Já bych v současnosti nekoupil ani jedno. Imo za ty prachy je lepší koupit nějakej hw.

Alternativa, pokud mermomocí chceš zůstat ve virtuálnim světě po celou dobu a nestačej ti VST&VSTi věci je buď přejít na mac a Logic, jehož v8 je už fakt super :) a nebo na ezone tabuizovaný Digidesign Pro Tools. Ty nabízí Audiosuite&RTAS často mnohem dospělejší věci (plus vychytávky co nikde nejsou jako např. megavýbornej Stretching přímo v edit okně :)), ovšem native. Zvlášť pokud máš nějakou M-Audio kartu.

Více zde: http://akwww2.digidesign.com/digizine/f ... index.html
Liquid Sound
Profesionál
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 17. 6. 2002

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 14:24

Mno, ptám na tyhle dvě platformy. Jde mi o to, jestli je zvuk lepší než u SW pluginů. Pokud ne, tak primárně o výpočetní výkon mi nejde, i když je to určitě přínos.
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Liquid Sound » 22 bře 2008 14:30

Poklop píše:Mno, ptám na tyhle dvě platformy. Jde mi o to, jestli je zvuk lepší než u SW pluginů. Pokud ne, tak primárně o výpočetní výkon mi nejde, i když je to určitě přínos.


Ok. Sorry.
Liquid Sound
Profesionál
 
Příspěvky: 1045
Registrován: 17. 6. 2002

Příspěvekod Poshook » 22 bře 2008 14:36

Poklop píše:Mno, ptám na tyhle dv%u11b platformy. Jde mi o to, jestli je zvuk lep%u161í ne%u17e u SW plugin%u16f. Pokud ne, tak primárn%u11b o výpo%u10detní výkon mi nejde, i kdy%u17e je to ur%u10dit%u11b p%u159ínos.


TC je spicka na verby, UAD na eq a dynamiku + plate verb. pravdou ale je, ze pri sucasnych vykonoch PC sa da najst slusna alternativa v nativnych pluginoch s podstaten vacsim vykonom.

EQ - Sonnox EQ, Apulsoft apEQ, kopec veci od Voxengo, FLux atd.
Dynamika - Sonnox Dynamics, kopec veci od Voxengo, Flux atd.
Konvolucne Verby - YT Origami, SIR2 a pod.
Algo Verby - IKM CSR, Overloud Breverb, Variverb atd.

je toho tona, s cim sa da urobit pri rozumnom pouziti podobny vysledok ako s akcelerovanymi pluginmi
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod matucha » 22 bře 2008 14:43

kvalita? to je hodne osidnej pojem...

kazdopadne pouzivam hodne rad kompresory z UAD, nehodej se uplne na vsechno, ale nemam pro ne zadny zastoupeni v native efektech. LA2A na hlas-bas-kopak-obcas nejaka nylon kytara, fairchild na bici grupu (bez kopaku) a na kytary, 1176 na bici grupu-snare-hlas.

Ted nekdo na GS daval ukazky MC77, UA 1176 (hw) a UAD 1176 (plug) na nejakym hardrockovym vokalu (pro me teda dost sileny) no a ten plugin az na trochu plochosti delal 90% toho co hw... takze pro nekoho naprd pro nekoho dostatecny. Pro kombinaci s HW na hlavni stopy to ale smysl urcite ma.

kazdopadne v native svete je dost veci ktery hrajou pekne (oxford, sonalksis, voxengo), ale vsechno to hraje jinak a neda se to moc zamenit.

kdyz nekde splasis uad za drobny, tak to urcite neni zla vec, ale vic jak 10000,- bych za nej nedal (s tim, ze by ale muselo mit LA2A, Fairchilda a Plate 140... ne tu orezanou verzi bez pluginu)
matucha
 
Příspěvky: 4900
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha

Příspěvekod Ondra P. » 22 bře 2008 15:07

Ja mam Powercore.... co je z toho hodne dobry a myslim kvalitou nesrovnatelny s klasickyma native VSTi tak jsou reverby... jak zakladni Megaverb, tak VSS3 + Nonlin a pak mastering plugin MD3 to je fakt spicka....
pak jsou tam voice pluginy z TC helicon to je taky myslim nenahraditelny native VSTickama...
samozdrejmne ale vse se musi dokoupit zvlast, takze cena se pak vysplaha hoooodne vysoko....

jinak copressory a Eq... takova klasika nic spatnyho to neni ale zazrak taky ne a neda se to pouzit na vsechno ale analogove zneji odost vic mi prijde jak vetsina native compressoru.... co hodne vychvalujou je Tube-Tech CL1 ale ten stoji neco prez 500euro :)

takze podtrzeno secteno aby bylo powercore zajimavy tak si priprav kolem 100 000,-kc :)))
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 16:29

jinými slovy chcete naznačit, že PoCore a UAD neni to samé jako třeba HW synt a SOFT synth? tam je totiž rozdíl dost markantní ....
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Poshook » 22 bře 2008 16:49

Poklop píše:jinými slovy chcete naznačit, že PoCore a UAD neni to samé jako třeba HW synt a SOFT synth? tam je totiž rozdíl dost markantní ....


vzdy musis hodnotit konkretne pluginy rovnako ako konkretne hw syntaky. niektore su super, niektore menej, niektore sa hodia na to, niektore zase na nieco ine. nemozes na to pozerat ciernobielo
Poshook
 
Příspěvky: 2477
Registrován: 6. 7. 2004

Příspěvekod Ondra P. » 22 bře 2008 17:24

treba konkretne v powercoru mas pluginy z HW... napr ty reverby a ten MD3 jsou ze Sytemu 6000 kterej stoji kolem 200 000,- to se pak tezko srovnava s native pluginem za 100 euro... pak tam je neco z TC finalizeru, Heliconu... Virus B, Novation V-Station atd.. to je vsechno co se normalne prodava i jako klasicky HW krabice...
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 17:35

jasne, to je mi všechno jasný, ale zásadní otázka tedy:

Hraje V-station na Powercore jako HW verze nebo jako SW ???
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Ondra P. » 22 bře 2008 17:44

jako hw verze... uplne stejnej software jako hw krabice.... proste to bezi na motorole chipu ... pred casem jsem to srovnaval .... V station v powercoru ma LP,HP,BP filtr native verze ma jen LP... jinak zni u powercoru distortion, reverb a celkove efekty... ale jinak native verze zni hodne podobne az na ty detaily...

a jeste druha strana mince je to ze s Powercore ma hodne lidi velky problemy.... divery a kompatibilita... takze to muze bejt i peklo si to poridit... dobry kouknout na jakejch kofiguracich to beha bez problemu.... ale zas je venku 3.0 verze tak ta uz snad bezi lip (me jo)... vista drivery budou az ve verzy 3.1, kdy to bude to je ve hvezdach.....
Uživatelský avatar
Ondra P.
 
Příspěvky: 2036
Registrován: 24. 7. 2002

Příspěvekod Poklop » 22 bře 2008 18:22

Dobře, proč tedy SW verze hraje hůř? (i když SW hraje celkem jakžtakž). Je to jinej SW? Že by programátoři záměrně zvuk zhoršovali?
To se mi nezdá.
HW synthy hrajo dobře snad proto, že HW má více času na generování zvuku a pak tam podle mě hraje velkou roli oversampling.

Njn, tak asi nejlepší bude si to nekde vyzkoušet.
Poklop
 
Příspěvky: 979
Registrován: 10. 7. 2004

Příspěvekod Jerry Forester » 22 bře 2008 18:23

Dobré téma,pokračujte,pro mne velmi poučné.Takynějaké ty zdroje u sw,kde brát a moc nekrást.
Jerry Forester
 
Příspěvky: 194
Registrován: 23. 12. 2004
Bydliště: haná

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], m4x, Venti, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+