Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

upgrade CPU: nova instalace OS?

upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 20:48

ahoj,

rad bych upgradoval CPU a nevim, jestli upgrade core2duo -> quadcore s XP (SP3) lze absolvovat hladce bez novy instalace systemu. mam rozdelano dost projektu a zrovna si nemuzu dovolit takovy zdrzeni, tak rozmyslim, jestli radsi nepockat. diky! :D
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod hombrefeo » 25 říj 2009 20:52

zadny vliv to mit nebude
Uživatelský avatar
hombrefeo
 
Příspěvky: 2784
Registrován: 25. 6. 2009
Bydliště: VIGO

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Pytkin » 25 říj 2009 20:53

Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21156
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 20:59

Pytkin píše:Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.


takova chvile, kdy nebude rozdelano nic, nenastane :] ale jo, sou veci, co hori, a veci, co sou dlouhodobejsi, takze odbudu deadliny a pujdu do toho.


hombrefeo: diky!
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Amorph » 25 říj 2009 21:02

Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.

EDIT: Jeste upresnim, ze mam win xp oem home 32 bit a Cubase 4 Studio.
Naposledy upravil Amorph dne 25 říj 2009 21:05, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4474
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 21:04

Amorph píše:Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.


hmm :/

jakou mas verzi sekvenceru?

bypassovat a znovu spustit pluginy jsi asi zkousel, co?

a co ulozit nastaveni, zbavit se vsech insertu a znovu je zavesit?

a zmenit poradi kanalu?
Produkce, mix, mastering
www.lukasturza.com
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
 
Příspěvky: 3553
Registrován: 6. 2. 2005

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod Amorph » 25 říj 2009 21:07

menit poradi kanalu jsem nezkousel. Zbavit se insertu a znova je navesit nepomuze, protoze je to zavisly na stope. Takze by pomohlo jedine vytvorit znova ty audiokanaly. A to uz je trochu pres ruku. Kdyz jsem pak do projektu pridal treba dalsi grupu nebo VSTi, tak se zacly vyuzivat i dalsi jadra.

jo a mam upgradnuto asi na verzi 4.5.2.
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
 
Příspěvky: 4474
Registrován: 24. 11. 2005
Bydliště: Praha

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvekod matucha » 25 říj 2009 22:57

Mimochodem s cubasi SX2,3 vetsinou 4jadra nekamaradej. Me teda SX2 bezela jenom na jednom.
matucha
 
Příspěvky: 4895
Registrován: 24. 5. 2002
Bydliště: Praha


Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+