upgrade CPU: nova instalace OS?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 20:48

ahoj,

rad bych upgradoval CPU a nevim, jestli upgrade core2duo -> quadcore s XP (SP3) lze absolvovat hladce bez novy instalace systemu. mam rozdelano dost projektu a zrovna si nemuzu dovolit takovy zdrzeni, tak rozmyslim, jestli radsi nepockat. diky! :D

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3025
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od hombrefeo » 25 říj 2009 20:52

zadny vliv to mit nebude

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21322
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2009 20:53

Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 20:59

Pytkin píše:Nehladiac na druh upgradu, by som v strede rozrobenych projektov nič neupgradoval.
takova chvile, kdy nebude rozdelano nic, nenastane :] ale jo, sou veci, co hori, a veci, co sou dlouhodobejsi, takze odbudu deadliny a pujdu do toho.


hombrefeo: diky!

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Amorph » 25 říj 2009 21:02

Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.

EDIT: Jeste upresnim, ze mam win xp oem home 32 bit a Cubase 4 Studio.
Naposledy upravil(a) Amorph dne 25 říj 2009 21:05, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3567
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2009 21:04

Amorph píše:Ja jsem udelal presne tenhle upgrade a ne ze by to vyvolalo nejaky problemy, ale nejak nejsou ty dve jadra navic vsude videt. Zatim mam taky porad neco rozdelanyho, takze se mi nechtelo preinstalovavat, ale blby je, ze u starych projektu mam k dispozici presne stejnej vykon jako pred tim. Zatizeni cpu se chova stejne jako bych tam mel jen dve jadra. Vysvetluju si to tim, ze cubase prideluje jednotlivy stopy jadrum pri vytvoreni tech stop, takze si to pak asi automaticky nepreradi. U novych projektu uz se ty jadra vyuzivaji rozumnejs, ale porad mam pocit, ze to nejak neni ono a napriklad ukazatel zatizeni v cubase mam na 50% a v task manageru vidim, ze mi jedou 4 jadra kazdy na cca 8%.
hmm :/

jakou mas verzi sekvenceru?

bypassovat a znovu spustit pluginy jsi asi zkousel, co?

a co ulozit nastaveni, zbavit se vsech insertu a znovu je zavesit?

a zmenit poradi kanalu?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od Amorph » 25 říj 2009 21:07

menit poradi kanalu jsem nezkousel. Zbavit se insertu a znova je navesit nepomuze, protoze je to zavisly na stope. Takze by pomohlo jedine vytvorit znova ty audiokanaly. A to uz je trochu pres ruku. Kdyz jsem pak do projektu pridal treba dalsi grupu nebo VSTi, tak se zacly vyuzivat i dalsi jadra.

jo a mam upgradnuto asi na verzi 4.5.2.

matucha
Příspěvky: 5023
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: upgrade CPU: nova instalace OS?

Příspěvek od matucha » 25 říj 2009 22:57

Mimochodem s cubasi SX2,3 vetsinou 4jadra nekamaradej. Me teda SX2 bezela jenom na jednom.

Odpovědět