Přihlašovací jméno
Heslo
Přihlásit
Neodhlašovat
info
Přihlásit pomocí Facebooku

Výber nového PC

Výber nového PC

Příspěvekod Viet » 28 čer 2016 19:07

Zdravím, chcel by som sa spýtať na názor tejto PC zostavy. Budem meniť PC kvôli tomu že pôvodný nebol už dostačujúci. V PC sa nahráva cez ableton a robí sa aj hudba alebo master/mix cez ableton. Bude tento PC dostačujúci? Ďakujem za každú radu.
Přílohy
Pocitac.jpg
Pocitac.jpg (22.95 KiB) Zobrazeno 654 krát
Viet
 
Příspěvky: 10
Registrován: 16. 12. 2014

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Venti » 28 čer 2016 20:44

Viet, to je dost divna zostava... to tak do office a nie na hudbu... vyber komponentov si sam pyta problemy s tym pocitacom :(.

Pocitac bude v miestnosti kde sa nahrava/robi hudba ? Ak ano urcite by som vymenil ventilatory, ako v case, tak isto aj na procesore.
Ja osobne by som si nebral MSI motherboard
SSD urcite vacsie.
RAM viac... ked robis s vst instrumentami vsetko sa bude natahovat do ramky... a nemas tam grafiku, teda si bude tiez brat ta interna z ramky.
Preboha 5400 otackovy HDD ? Urcite 7200 a vacsi.
Zdroj Tacens ? Tu znacku som nikdy nepocul.
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 785
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Výber nového PC

Příspěvekod biscuit » 28 čer 2016 21:06

kdy uz lidi pochopi, ze zdroj i skrin jim muzou vydrzet na dve tri sestavy... seasonic gold + antec P case
ram, hdd i ssd naprosty souhlas s ventim. 16 GB ram je dnes uplne minimum. mensi ssd nez 256 je blbost a hdd dohromady alespon 2TB. chladic procesoru treba scythe a ventilatory 12 cm noctua. to jsou vsechno dnes uz takove zabehle etalony... kdyby vse bylo tak jednoduche, jako volit overene komponenty pro pc, bylo by na svete lip :-D
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Viet » 28 čer 2016 23:46

Tak vedeli by ste poradiť rovno hotovú zostavu, poprípade link na niečo vyhovujúce? Diky za užitočné rady :)
Viet
 
Příspěvky: 10
Registrován: 16. 12. 2014

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Pytkin » 29 čer 2016 01:08

Preco si to nenechas niekomu postavit ? Preco to chces stavat sam ?
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Re: Výber nového PC

Příspěvekod dendy » 29 čer 2016 08:15

biscuit píše:16 GB ram je dnes uplne minimum.


to si zase nemyslim.. zavisi od toho.. ak nebude pracovat s velkymi multisample sample bankami (a aj tam je to diskutabilne kedze tie samplery tak ci tak streamuju z disku) ale orientuje sa viacej na synth/fx tak aj s 8 GB ramky moze bezproblemovo fungovat ..

mozno vyhoda 16 GB je ze moze uplne vypnut swap co trosku urychli celkovy chod systemu (aj ked neviem ako je na tom W10, ci sa tam vobec da swap vypnut a ci nepotrebuje na taky chod nie 16 ale 32 alebo 64 GB ramky :))

maximum rozpoctu by som vrazil (pri hudobnom PC) do CPU a disku.



Venti píše:Preboha 5400 otackovy HDD ? Urcite 7200 a vacsi.


ja by som nesetril a isiel rovno do 1 GB SSD a hotovo. Pripadne setril a isiel do 512 GB SSD :)) hovorim z vlastnej skusenosti, cisto SSD system je na nazapletenie ..
Uživatelský avatar
dendy
 
Příspěvky: 12321
Registrován: 12. 7. 2002
Bydliště: Senec

Re: Výber nového PC

Příspěvekod TOM-Thak » 29 čer 2016 08:22

Jen z praxe - mel jsem 180GB ssd 2roky a k tomu 3x2TB WD 7200ot. no po 2letech jsem musel menit SSD na 500GB... doporucuji tedy minimalne 256GB spis 500.
Uživatelský avatar
TOM-Thak
 
Příspěvky: 3692
Registrován: 19. 6. 2004
Bydliště: Kladno/Praha

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Fillippos » 29 čer 2016 09:33

Je mi jasné, že odpovědi, které tazatel dostal rozhodně nejsou "k zahození"! - Ale . zjistill si vůbec někdo z Vás, jak náročné operace bude tazatel na počítači provádět?? Vadí mu hluk z ventilátorů? Nebude náhodou nahrávat v úplně jiné místnosti atd. ? V sestsavě jsou dva disky, opravdu potřebuje mít jeho systémový disk 500 GB ??? :wink: Někdy mi příjde místní osazenstvo jako parta z Evropského dvora.
Uživatelský avatar
Fillippos
 
Příspěvky: 706
Registrován: 21. 9. 2010

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Jirka Štolfa » 29 čer 2016 10:18

Jediné co mi tam nesedí je podle mě zbytečně silný zdroj. Výkon je podle mě víc než dostačující.
Uživatelský avatar
Jirka Štolfa
 
Příspěvky: 406
Registrován: 11. 5. 2013
Bydliště: UH

Re: Výber nového PC

Příspěvekod biscuit » 29 čer 2016 12:09

fillipos: vetsina lidi ma pc bezprostredne u sebe. hluk z beznych ventilatoru vadi uplne vsemu, nejen naberu. vadi i pri mixu, i pri normalnim ziti :-) ad systemovy disk - jde o to, jak instalujes. ja treba velkou spoustu veci instaluji mimo systemovy 128 ssd, jinak by uz davno prasknul. ver mi, 256 je dnes optimalni minimum. jinak srovnavat nas s temi zmrdy, tos trosku prestrelil :-D

dendy: myslim tu ram prave a hlavne kvuli systemu a obecny zdatnosti toho kompu. navic ramky jsou lacine, tak proc na nich setrit.
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Venti » 29 čer 2016 13:43

Fillippos, pozri si moju odpoved hned pod jeho prvym prispevkom.. hned otazka, kde to bude mat ulozene.
Chalan pise co chce na tom pocitaci robit a vzhladom na myslim dost bohate skusenosti nas co sme tu s podobnym a obdobnym vyuzitim pocitaca, vieme povedat co je dostacujuce a co nie... ci uz na bezproblemovu pracu danej masiny, alebo jej pouzitia.
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 785
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Venti » 29 čer 2016 13:49

Jirka Stolfa.. ja som si tiez daval do novej masiny vykonnejsi zdroj ako realne potrebujem z viacerych dovodov... hlavny je ak ide do 30% svojho vykonu, ma pasivne chladenie, ventilator sa zapne az pri vyssej zatazi. A ak sa nepletiem, tak ucinnost zdrojov zvysovanim sa zataze klesa.
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 785
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Venti » 29 čer 2016 13:53

Dendy, on nema v tom liste ani grafiku, ta interna si bude cucat z ramky, plus win 10, plus sw a instrumenty. 8GB Ram sa obavam ze by bolo malo.
Cisto SSD system je super, ale.. takto si moze spravit aj hdd raid na projekty pripadne.. a uff.. instalacie tychto novych instrumentov su des.. len NI Komplete 10 mi berie tusim 130GB ak sa nepletiem.
Uživatelský avatar
Venti
 
Příspěvky: 785
Registrován: 20. 4. 2003
Bydliště: Bratislava

Re: Výber nového PC

Příspěvekod biscuit » 29 čer 2016 15:10

to taky nechapu, co to je prilis silny zdroj... taky jestli to jirka pise s nejakym elektrotechnickym minimem, nebo ne ;-) vykon se nerovna prikon a odber se nerovna nominalni (max.) vykon. to ze zdroj pojede na 30 % svych vykonovych moznosti navic znamena i vyraznou sanci na jeho daleko delsi zivotnost. vliv pohybu ve vykonovy krivce na ucinnost jsem sice nikdy nestudoval, ale jak se pise treba tady, tak i z tohohle pohledu je idealni vyuzivat zdroj nekde v polovine jeho maximalniho vykonu... jinak kdyz jsem natuknul tu zivotnost, malokdo uvazuje o tom, co tam je za soucastky. a zejmena kondenzatory, ktery budou mit, krom potencionalne vypalenejch tranzistoru, nejvyssi vliv na zivotnost.

venti: myslim, ze seasonic spousti vetrak pri 50 % max. vykonu
Uživatelský avatar
biscuit
 
Příspěvky: 8585
Registrován: 22. 7. 2004
Bydliště: Rožmitov

Re: Výber nového PC

Příspěvekod Pytkin » 29 čer 2016 16:02

Venti píše:len NI Komplete 10 mi berie tusim 130GB ak sa nepletiem.

Ja som komusi instaloval Komplete 9 a malo to cez 300G ..

A co sa tyka zdroja , skorej je podstatny vyrobca .. Nie jeho vykon ..
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
 
Příspěvky: 21166
Registrován: 23. 5. 2002
Bydliště: Bratislava

Další

Zpět na PC


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Bing [Bot], cellfactor, fikus, Google [Bot], hombrefeo, Seznam.cz, thovt, Yahoo [Bot]

reklama
Facebook  Twitter  Google+